De 5 bästa Netflix serierna som måste ses

De bästa Netflix serierna har alla 90 % eller högre på Rotten Tomatoes!

Med så mycket innehåll att välja mellan kan det vara lite svårt att hitta de bästa Netflix serierna.

Det är där Rotten Tomatoes kan hjälpa till. Webbplatsen ger dig två poäng som kan hjälpa dig att välja om en show är värd din tid eller inte. Den ena kommer från publikbetyg, den andra från kritiker – och det är den senare som verkligen kan guida dig mot de bästa alternativen.

Vi har tittat igenom alla serier som släppts på Netflix under de senaste månaderna för att ge dig den här listan över de högst rankade programmen enligt RT. Vart och ett av de fem alternativen här har fått minst 90 % hos kritiker, vilket betyder att du kan vara säker på att de är ett värdigt val för binge-watching.


Du kanske också är intresserad av:


The Longest Night

Denna nyligen släppta spanskspråkiga thrillerserie har mottagits mycket väl av kritikerna som har recenserat den på Rotten Tomatoes, som dess 100%-betyg också visar och är enligt oss en av de bästa Netflix serierna.

Den berättar historien om vad som händer när väpnade styrkor försöker bortföra en seriemördare som är inspärrad i ett psykiatriskt fängelse och – spoiler alert – allt går inte enligt planerna. 

Visserligen kommer det 100-procentiga betyget från bara fem recensioner, men som Jonathon Wilson på Ready Steady Cut säger, det ”delivers a high-octane viewing experience in a digestible package.”

Joel Keller på Decider beskriver det som att det har ”a bit of a Prison Break crossed with 24 vibe to it,” , tillägger att det här är ”en av dessa program som har mycket på gång” och drar slutsatsen att

”Even though the writers of The Longest Night are juggling a lot of plot balls, and may drop one or two during its six episodes, they have set up a story that’s packed with story, taking place in a relatively compressed space and time.”

Joel Keller

Säsonger: 1
år: 2022
Genre: Thriller
Rotten Tomatoes poäng: 100 %

Jurassic World: Camp Cretaceous

Tyvärr kommer säsong 5 av Jurassic World: Camp Cretaceous att bli dess sista. Men det tar verkligen inte slut på grund av dåliga recensioner – den har 92% Rotten Tomatoes-betyg över sina 49 avsnitt. 

Den följer en grupp på sex tonåringar som är de första som befinner sig på ett fantastiskt äventyrsläger på Isla Nublar. Dinosaurierna börjar dock snart orsaka kaos (som de alltid verkar göra i denna serie), så tonåringarna måste samarbeta för att hantera allt. 

Även om den är riktad till barn, har den fantastiska röstskådespelare (inklusive sådana som Jenna Ortega, Jameela Jamil och Haley Joel Osment) och har hittat en publik bland människor i alla åldrar som har en svag plats för denna filmserie.

Som Daniel Hart från Ready Steady Cut skriver, ”While it’s sad that this series is put to bed, the people behind it can be proud of what they’ve achieved.”

Säsonger: 5
år: 2020 – 2022
Genre: Kids
Rotten Tomatoes poäng: 92%

Stranger Things

Det var mycket som skulle ske i på Stranger Things säsong 4 , inte minst det faktum att den enligt uppgift kostade svindlande 30 miljoner dollar per avsnitt , men den näst sista säsongen av bröderna Duffers mörka fantasyshow levererade också. 

Den fjärde säsongen såg kärnkaraktärerna komma bortom sin lilla hemstad Hawkins, Indiana, med nya platser inklusive Sibirien, Kalifornien och Nevadaöknen. Den kan också berömmas för att ha introducerat en helt ny generation till Kate Bushs ”Running Up That Hill” och Metallicas ”Master of Puppets” i processen.

Showens totala resultat för Rotten Tomatoes av 91% är särskilt imponerande, med tanke på att det har granskats av praktiskt taget alla på planeten, och även om S4 ligger lite under det (med 89%), är det fortfarande beundransvärt för en så högprofilerad show som denna.

Om du ännu inte har sett den, slå dig ner och förbered dig för en godbit. Och om du har, ja, varför inte se den igen…

Säsonger: 4
år: 2016 – Nuvarande
Genre: Sci-fi, drama
Rotten Tomatoes poäng: 91%

DB Cooper: Where Are You?!

Vem behöver fiktion när verkligheten har en historia som denna! DB Cooper var det namn som felaktigt gavs till den oidentifierade kaparen av ett Boeing 727-flygbolag 1971. Han skadade inte en enda person under kapningen. Hoppade sedan ut ur planet över Washington med 200 000 dollar i lösen och sågs aldrig igen. 

Fallet fortsätter att väcka uppmärksamhet mer än 50 år senare. Och den här dokumentären med fyra avsnitt gör ett utmärkt jobb med att både berätta den ursprungliga historien; och följa spekulationerna kring en viss misstänkt. 

Den har 90 % betyg på Rotten Tomatoes, men konstigt nog bara en poäng på 26 publik på samma sida. Ändå verkar kritikerna älska det, med Michael Hogan på  The Daily Telegraph beskriver det som:

”a cracking yarn, full of derring-do and colourful characters,”.

Och Joel Keller på  Decider kallar det en

”stylish docuseries that fills in a lot of blanks about a legend that has made a permanent home in our pop culture firmament.”.

Och även om många i publiken kanske inte tycker detta är en av de bästa Netflix serierna så tycker vi den har förtjänat en del på denna listan.

Säsonger: 1
år: 2022
Genre: Dokumentär
Rotten Tomatoes poäng: 90%

How to change your mind

I fel händer kan en dokumentär om psykedeliska droger vara en ursäkt för en upprepning av 60-talets överflöd och drogkultur. Men teamet av bästsäljande författaren Michael Pollan och den hyllade filmskaparen Alex Gibney hittade en annan väg. De utforskar potentialen hos LSD, psilocybin, MDMA och meskalin för att hjälpa till med mental hälsa.

Det är en fascinerande – och seriös – titt på ämnet, och som dess 100 % betyg på Rotten Tomatoes visar, en som kritiker har blivit mäktigt imponerade av. 

Bob Strauss från San Francisco Chronicle är särskilt positiv och säger att:

”How to Change Your Mind’ provides multiple worthy views that can be mind-blowing.” 

Natalia Winkelman i Boston Globe är lite mer skeptisk och noterar att:

”There is something oversimplified about this TV version of ’How to Change Your Mind,’ as if its knowledge has been run through a sieve,” but still concludes that ”worthy pieces of insight still fleck the episodes.”

Säsonger: 1
år: 2022
Genre: Dokumentär
Rotten Tomatoes poäng: 100 % 


1 svar på ”De 5 bästa Netflix serierna som måste ses”

Lämna en kommentar