Kommande Marvel filmer och serier – MCU Fas 4, 5 och 6

Din guide till de kommande Marvel filmer och -serier

Den stora listan över kommande Marvel-filmer och -serier finns nu här! Med I Am Groot , Thor: Love and Thunder och Ms. Marvel i backspegeln gjorde Marvels 2022 Comic-Con-panel framtiden mycket tydligare. Förutom att en mycket liten fördröjning kan ändras när vi tittar på Marvels Disney Plus-program.

Så vi har sammanställt den definitiva listan över vad som kommer runt i faserna 4, 5 och 6 med bekräftade släppdatum för filmerna som har dem och rykten eller möjliga datum för de som inte har officiella datum ännu. KOMMANDE MARVEL-FILMER OCH SERIER: CHEAT SHEET

Dessutom har vi uppdaterat dem enligt resultaten från Loki och Black Widow, som – naturligtvis – har konsekvenser för MCU. Åh, och vi har också lagt till den senaste bekräftade Marvel-serien: Loki säsong 2 . Så, naturligtvis, se upp med spoilers förbi denna punkt. 

De som har sett Marvel-filmerna i ordning vet att MCU har mycket arbete att göra utan Robert Downey, Jr. som Tony Stark och Chris Evans som Captain America, eftersom MCU kan behöva montera en ny uppsättning Avengers. Och många nya ansikten kommer att ansluta sig till de här leden – med en som gör sin skådespelardebut i en Disney Plus -serie. De bästa Netflix-programmen förlorar dock Marvel Netflix-showerna, som kommer till Disney plus.

Och medan X-Men förväntas vara i MCU, är det alltid ett alternativ att titta på X-Men-filmerna i ordning, även om det inte räknas in mycket ännu (utanför falska Pietro). 

Snabblista för när Kommande Marvel filmer och serier släpps

  • She-Hulk: 8/18/22
  • Black Panther 2: 11/11/22
  • Ant-Man 3: 2/17/23
  • Secret Invasion: Våren 2023
  • Guardians of the Galaxy 3: 5/5/23
  • The Marvels: 28/7 /23

Marvel-filmer och serieprogram: MCU Phase 4

She-Hulk

(Disney Plus-serien – startade den 18 augusti 2022 – She-Hulk avsnitt 2 sänds den 25 augusti)

I Marvel-serierna finns det inte bara en Hulk. Det finns också She-Hulk : Attorney At Law. Och i Disney Plus-serien som bär hennes namn kommer She-Hulk (alias Jennifer Walters) att porträtteras av Tatiana Maslany – som var en sann kameleont på Orphan Black. En halvtimme lång komediserie, som har CGI som redan har blivit hånad, She-Hulk kommer att vara nästa plats vi ser Charlie Cox som Matt Murdock, aka Daredevil, i MCU. Men det ursprungliga datumet för 17 augusti ändrades till 18 augusti, eftersom Disney Plus precis försenade She-Hulks släppdatum till en torsdag, vilket kan se en krusningseffekt till andra Disney Plus Marvel-program, som vanligtvis debuterar på onsdagar. 

Black Panther: Wakanda Forever

(Kommande Marvel film– kommer 11 november 2022)

Vem blir den nya Black Panther? Namor (Tenoch Huerta) är här för den senaste kampen mot Wakanda. Black Panther 2 : Wakanda Forever, som inte kommer att göra om rollen som T’Challa efter att Chadwick Boseman gick bort, tar sig an ovanstående frågor. Den första teasertrailern ger ledtrådar om att det kommer att bli Shuri (Letitia Wright) en av föregångarna som tar över som den nya Black Panther. Vi skulle inte bli chockade av att se M’Baku (Winston Duke) också göra anspråk på den titeln. Som sagt, hur kommer Wakandas arbete att bygga ambassader att gå utan T’Challa där för att övervaka dem? Filmen kan även innehålla Daniel Brühl, nu när baron Helmut Zero sitter i Wakandans förvar.

The Guardians Of The Galaxy Holiday Special

(Disney Plus-special – kommande semestersäsong 2022)

Hur många semesterljus kan du hänga på Groot innan du får en grinig tonåring? Vi kanske får det besvarat i det här först för MCU. The Guardians Of The Galaxy Holiday Special är skriven och regisserad av James Gunn och är bekvämt placerad mellan Thor: Love and Thunder och Guardians Vol. 3. Kommer det att förklara vad som händer med karaktärerna mellan dessa äventyr, eller bara vara en chans för Drax att missförstå helgdagsord? Vi förväntar oss bara att Star-Lord kommer att vara lite lynnig, eftersom det verkar som att Gamora har skilt sig från flocken, vilket ger Quill ingen att kyssa under misteln. Kan lätt vara icke-kanonisk.

What if …? säsong 2

(Disney Plus-serien – början av 2023)

Denna fortsättning på Marvels Disney Plus animerade serie kommer att introducera The Watcher för nya hjältar och delar av multiversum. Avsnitten kommer att fokusera på ämnen som 1602-serien och Iron Man på Sakaar.

Kommande Marvel-filmer och serier — Fas 5

Ant-Man And The Wasp: Quantumania

(film – kommer 17 februari 2023) 

Filmer av Ant-Man 3 visades på SDCC 2022. Scott Lang lever nu kändislivet och har blivit avlägset från sin familj. MODOK kommer att vara med i filmen, liksom Bill Murray, men huvudskurken är Kang the Conqueror (Jonathan Majors). Detta är viktigast eftersom Kang är Nathaniel Richards, far till de fantastiska fyra-patriarken Reed Richards. Så detta ger oss ett sätt som Marvel kan börja introducera den rymdresande familjen Richards/Storm. 

Secret Invasion

(Disney Plus-serien – våren 2023)

Vad vet vi om Marvel’s Secret Invasion show? Lyckligtvis lite, eftersom serien inte är så hemlig som titeln antyder. Det kommer att fokusera på ett paket formskiftande Skrulls som i hemlighet har tagit maktpositioner på jorden. Nick Fury (Samuel L. Jackson) och hans Skrull-vän Talos (Ben Mendelsohn) kommer att återförenas för att bekämpa dem. Cobie Smulders kommer att vara tillbaka som agent Maria Hill. Emilia Clarke, Olivia Colman (som spelar en gammal allierad till Fury’s) och Kingsley Ben-Adir (troligen skurken) kommer också att vara med i serien. Och vi har anledning att tro att Secret Invasion kommer att bli den största Marvel-showen hittills.

Guardians Of The Galaxy Vol. 3

(film – kommer 5 maj 2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 kommer att fungera som James Gunns återkomst till regissörsstolen i en Marvel-spelfilm, efter hans tillfälliga avsättning. Som nämnts ovan är Gamoras närvaro förmodligen allt som Peter Quill bryr sig om, men det finns en Guardian som vi fortfarande inte har sett gå med i besättningen: Adam Warlock. Som sagt, är detta den sista körningen av Guardians? Gunn har sagt att det troligen är hans sista med serien (kommer han att göra The Suicide Squad 2 till en grej?).

X-Men ’97

(Disney Plus series — Fall 2023)

Inte en MCU-show, men X-Men ’97 tar med X-Men till deras första Marvel Studios-produktion, och det kommer att bli en animerad serie som utspelar sig i den ”klassiska” perioden av X-Men som du kanske minns från 1990-talet animerad serie. Berättelsen, enligt Marvel ”kommer att följa ”ett bekant team med ’DNA från den ursprungliga showen’, efter en effektfull händelse i X-Men ’97 kommer att lansera den återförenade X-Men till ett helt nytt kapitel som kommer att ge genklang med fans av originalserien.”

De tar också tillbaka massor av originalrollen: Cal Dodd (Wolverine), Lenore Zann (Rogue), George Buza (Beast), Alison Sealy-Smith (Storm), Chris Potter (Gambit), Catherine Disher (Jean Grey) , Adrian Hough (Nightcrawler) och Christopher Britton (Mister Sinister). Även om inte alla dessa röstskådespelare kommer att spela om sina ursprungliga roller, med några som spelar ”helt helt nya roller”, enligt Marvel. 

Med i rollistan finns Jennifer Hale, Anniwaa Buachie, Ray Chase, Matthew Waterson, JP Karliak, Holly Chou, Jeff Bennett och AJ LoCascio.

Echo

(Disney Plus-serien – sommaren 2023)

Hawkeye -framstående Maya Lopez / Echo (spelad av Alaqua Cox) får sin egen show. Den här döva karaktären är en kampkonstnär som på samma sätt kan efterlikna andras rörelser (som namnet Echo antyder), och Charlie Cox (som Daredevil) och Vincent D’Onofrio (som Kingpin) förväntas dyka upp.

Loki säsong 2

(Disney Plus-serien – sommaren 2023)

Vi fick bekräftelse på Loki säsong 2 i slutet av Loki-finalen. Loki har mycket att göra, bland annat att ta reda på varför Mobius och Hunter B-15 inte känner igen honom. Vi kommer sannolikt också att få mer av Sylvie, som bara har släppt lös kaos på alla tidslinjer.

The Marvels

(film – kommer 28 juli 2023)

The Marvels kommer att berätta om Carol Danvers (Brie Larson), Nick Fury (Samuel L. Jackson) och Talos (Ben Mendelsohn) nästa äventyr. Och de kommer inte att vara ensamma heller; WandaVision-finalen tipsade oss om att Monica Rambeau (Teyonah Parris) kommer att åka upp till rymden för att träffa sin mammas vän igen. Ms. Marvel kommer också att dyka upp i Captain Marvel 2 för att träffa sin hjälte.

Vad gäller historien? Vi vet inte vilka våra hjältar kommer att slåss mot, men vi skulle inte bli chockade över att få veta att den här filmen ingår i Disney Plus-serien Secret Invasion – som kommer att fokusera på ett dåligt parti Skrulls, som Fury och Talos kämpar för att stoppa. 

Blade

(film – 3 november 2023)

Avslöjandet av Mahershala Ali som starten på Blade MCU-filmen skakade Comic-Con 2019. Ja, daywalkern som gjorts känd av Wesley Snipes kommer till MCU. Till skillnad från Deadpool 3 kommer detta att vara en PG-13 (och inte klassad R) affär. Lite annat är känt, förutom att Stacy Osei-Kuffour (HBO:s Watchmen) har skrivit på för att skriva filmen. Eftersom det inte har ett riktigt releasedatum, eller ett produktionsdatum, är detta mycket önsketänkande om hur snart vi kommer att få se Blade hacka och hugga sig igenom MCU:n. 

Ironheart

(Disney Plus-serien – releasedatum TBA)

Riri Williams, ett nyligen tillskott till Marvels serievärld, är en geni uppfinnare som gör rustningar som skulle imponera på Tony Stark (oavsett om han skulle erkänna det eller inte). Och hon kommer att få en Disney Plus-show, med Dominique Thorne (Judas and the Black Messiah, If Beale Street Could Talk) i huvudrollen. Kommer hon att bli den nya Iron Man, som hon gjorde i serierna? Svaret kommer med tiden. Disney Plus Day gav oss en ny logotyp och inget annat.

Agatha: Coven of Chaos

(Disney Plus-serien – vintern 2023/24)

Agathas Disney Plus-serie blev bekräftad helt på Disney Plus Day, och även om vi inte vet när den kommer, vet vi att vi är mer än exalterade. När allt kommer omkring, när vi fick veta att det var Agatha hela tiden i WandaVision, visste vi att vi behövde mer av den nyaste häxan på blocket. Kathryn Hahn stjärnor.

Daredevil: Born Again

(Disney Plus-serien – våren 2024)

Denna serie med 18 avsnitt är Charlie Cox fullfjädrade Disney Plus-serie, som ger Daredevil rampljuset som fansen har bett om. 

Spider-Man: Freshman Year

(Disney Plus-serien — 2024)

Den här animerade serien ger oss det enda som (förmodligen) saknas i MCU Spider-Man-filmerna: ännu en återberättelse av Peter Parkers ursprungsberättelse. Som sagt, Marvel lovar ”en resa till skillnad från vi någonsin sett och en stil som hyllar karaktärens tidiga serierötter.”

Captain America: New World Order

(film – 3 maj 2024)

Captain America 4 kommer att spela Anthony Mackie som Sam Wilson, den nya Captain America.

Thunderbolts

(film – 26 juli 2024)

Den sista Fas 5-filmen, Thunderbolts, är i grunden en anti-Avengers. Julia Louis-Dreyfus som Valentina Allegra de Fontaine leder förmodligen laget som består av Hannah John-Kamen som Ghost, David Harbor som Alexei Shostakov/Red Guardian, Florence Pugh som Yelena Belova, Sebastian Stan som Bucky Barnes Wyatt Russell som John Walker/USAgent och Taskmaster.

Kommande Marvel-filmer och serier — Fas 6

Ett oanmäld fas 6-projekt kommer att debutera hösten 2024, före Fantastic Four. Ytterligare tre projekt – som blir släppta under vintern 2024, vintern 2025 och våren 2025 – kommer att debutera före Avengers: The Kang Dynasty. En till hit efter den filmen, och en annan faller före Avengers: Secret Wars.

Fantastic Four

(film – 8 november 2024)

En hel del efterfrågan från fans väcktes med de ryktade castingnoterna för Marvel’s Fantastic Four. Ingenting är bekräftat, men med sin seriekoppling till He Who Remains förväntar vi oss att familjen Richards kommer att få sitt arbete löst för dem.

Avengers: The Kang Dynasty

(film – 2 maj 2025)

I serierna är denna båge där Kang sprängde FN. Vem vet vad Avengers 5 kommer att vara i MCU.

Avengers: Secret Wars

(film – 7 november 2025)

I serierna har de hemliga krigen hänt två gånger, men vi vet att vi kan förvänta oss X-Men vid det här laget, såväl som de fantastiska fyrana. Detta är en av de kommande Marvel filmer som jag mest ser fram emot

Deadpool 3

(film — 2024 eller 2025)

Ja, Deadpool 3 är en Marvel-film, och den kommer att få ett R-betyg. Ja, samma fula Deadpool som Ryan Reynolds tog med sig till skärmen kommer att finnas i samma MCU som gav oss modiga lil Steve Rodgers. Den enda fångsten? Deadpoool 3 kommer förmodligen att ta ett tag. MCU-chefen Kevin Feige har sagt att filmen inte börjar att bli producerad förrän 2022, vilket innebär att den kan bli släppt 2023. Som sagt, det har redan skribenter kopplade: Lizzie Molyneux-Logelin och Wendy Molyneux, båda Bob’s Burgers-författare. Vad fan kommer Deadpool att göra i MCU? Fortsätt förmodligen det arbete som Fake Pietro startade i WandaVision, och fortsätt bryta ner muren mellan Marvels X-Men-egenskaper och MCU. 

Marvel Zombies

(Disney Plus-serien — 2024)

Den här animerade serien ser ut att vara lite som What If…?s omformning av Marvel-universumet som ställer hjältarna mot zombies. Det är med största sannolikhet icke-kanoniskt.

Armour Wars

(Disney Plus-serien – släppdatum TBA)

Don Cheadle har redan varit med i en Disney Plus-show, och han kommer att få sin egen. Armour Wars anpassar serieserien med samma namn och ger James Rhodes ett nytt uppdrag: att stoppa Tony Starks rustning från att missbrukas. Det har föreslagits att Iron Man 2-skurken Justin Hammer (Sam Rockwell) skulle kunna vara den som använder Starks rustning för dåliga gärningar och säljer dem på den svarta marknaden.

Wakanda serie från Ryan Coogler

(Disney Plus-serien — släppdatum TBA)

Vi åker tillbaka till Wakanda, på ett eller annat sätt. En tv-serie som utspelar sig i Wakandas teknologiska underland kommer att vara ett av de fem projekt som kommer från partnerskapet mellan Disney och Black Panther-regissören.


Andra artiklar du kanske vill läsa nu när du läst om Kommande Marvel filmer:

Lämna en kommentar