Black Widow Premiär, plot, Disney Plus Premier

Det nya premiären för Black Widow-filmen kommer med en överraskning.

Black Widow
Bildkredit: IMDB

Black Widow-filmen är här, efter år av stor efterfrågan. Och filmen är inte bara i teatrar, den finns också på Disney Plus. Och vi har väntat. Det har gått över ett decennium sedan Scarlett Johannsons Natasha Romanoff debuterade i Iron Man 2 (2010).

Lite bakgrund: Under Marvel Studios panel på San Diego Comic-Con 2019 tillkännagav företaget en Black Widow-titelfilm som det första projektet i MCU Fas 4.

Vi har samlat allt som finns att veta om Black Widow-filmen och organiserat det nedan för din bekvämlighet. Här är allt vi vet hittills om Black Widows solodebut.

Premiär för Black Widow

Black Widow kom ut 7 juli 2021 – det är det fjärde och sista släppdatumet. Ursprungligen var filmen inställd på maj 2020, följt av november 2020 och sedan 7 maj 2021. Självklart fick Shang-Chi och Legend of the Ten Rings precis sitt släppdatum också. Resten av de kommande Marvel-filmerna fick också förseningar.

Nyheter om filmens förändrade utgivningsdatum började den 17 mars 2020, när ComicBook.com bröt nyheten om att Black Widow gick med i leden till de många filmer vars släpp har försenats av coronavirus. Detta kan sannolikt ha en ringeffekt på andra MCU Fas 4-projekt, eftersom de alla sammanflätas. Vi kommer att uppdatera den här historien när vi lär oss mer.

Black Widow på Disney Plus Premier Access

Disney Plus-prenumeranter måste betala mer än bara den månatliga prenumerationsavgiften för att se Black Widow. Det beror på att till skillnad från Soul och Luna kommer Black Widow att vara under Premier Access, där det kostar 249 SEK, precis som Mulan och Raya och Last Dragon kostar 249 SEK extra att köpa via Disney Plus Premier Access.

Black Widow skådespelare

Scarlett Johansson återupptar sin roll som Black Widow från de tidigare MCU-filmerna. David Harbour (Stranger Things) ansluter sig till henne och spelar Alexei Shoskatov, alias Red Guardian. Red Guardian är det kommunistiska svaret på Captain America.

Florence Pugh (Little Women, Midsommar) spelar Yelena Belova, som Black Widow ses slåss och sedan dricker med i Comic-Con-teasern. Hon beskrivs som en systerfigur till Natasha.

O-T Fagbenle (Handmaid’s Tale) är Mason, en karaktär från Natashas förflutna som Fagbenle beskriver som ”en fixare.”

Rachel Weisz är Melina, en mystisk spion som genomgick utbildningsprojektet som Natasha. Och liksom Natasha cyklades hon genom det ökända röda rummet där unga kvinnliga rekryter tränas till dödliga ryska mördare. Vår gissning är att hon kommer att fungera som Taskmaster, särskilt efter att Weisz sa att hennes karaktär är ”mycket involverad i viss vetenskaplig forskning.”

Se också:

Black Widow regissör

Black Widow-filmen markerar den första MCU-delen direkt enbart av en kvinna, med Cate Shortland vid regeringstiden. Uppenbarligen träffade studion mer än 70 filmskapare för jobbet innan de landade på den uppskattade österrikiska regissören. Shortland är känt för Berlins syndrom (2017), Lore (2012) och Somersault (2004) och arbetar med Blacklist-författaren Jac Schaeffers manus för att leverera ett kraftfullt ögonblick för Natasha Romanoff.

Skurk i filmen

Varje superhjältefilm behöver en superskurk. I denna film är fienden är Taskmaster, som har kraften att omedelbart replikera alla fysiska åtgärder de ser med tillstånd av fotografiska reflexer. Så de kan skjuta pilar som Hawkeye och ha en sköld som Captain America så länge de ser dem göra det först. Vi vet fortfarande inte vem som kommer att spela Marvel Comics skurk.

Plot

För närvarande förblir handlingen lika i skuggorna som Black Widows bakgrundsberättelse. ”Jag tror att du kommer att lära dig mer om vad Natasha är rädd för, och jag tror att du kommer att lära dig om vilka delar av sig själv hon är rädd för”, säger Johansson vid Marvels SDCC 2019 Phase 4-evenemang.

Vi vet att filmen kommer att bli en prequel med tanke på Black Widows uppoffring i Endgame. President för Marvel Studios Kevin Feige bekräftade att filmen spelas mellan Captain America: Civil War och Avengers: Infinity War. Det kan utforska den tid då hon var på språng efter Sokovia-överenskommelserna. Denna film kan också kasta lite ljus på Natashas liv innan hon gick med som S.H.I.E.L.D. ombud. Men det här är bara spekulationer. Medan publiken känner till hennes resa som en osjälvisk – men dålig – medlem av Avengers, har mycket lite avslöjats om hennes KGB-historia.


8 svar på ”Black Widow Premiär, plot, Disney Plus Premier”

Lämna en kommentar