Loki avsnitt 1 + 2 recension: Den bästa Marvel-showen hittills finns här

Loki avsnitt 1 + 2 är fantastiska

Jag tittade precis på Loki avsnitt 1 och 2, som skickade mig genom en virvelvind av känslor. En minut smirar jag mot nya karaktärer som jag inte kan låta bli att älska, nästa gång känner jag sorg. Och precis före ögonblick av förvirring (den goda typen) fann jag att jag faktiskt skrattade så hårt att min mage gjorde ont.

Faktum är att dessa två första avsnitt är så fantastiska att jag är redo att säga att detta kommer att bli den bästa Marvel-showen hittills. TV-serien Loki är bra på så många sätt att jag är helt kär i showen hittills. Jag är till och med glad att konstatera att det är ännu en serie som Disney släpper vecka för vecka. En show så braDU borde inte titta på hela på en gång. Här är varför.

Loki avsnitt 1 + 2 recension: Spikar tonerna

Det finns en underbar lekfullhet för Loki genom varje avsnitt. Allt börjar med en bekant scen från Lokis förflutna som får dig att skratta – samtidigt som det hjälper människor att komma ikapp med tidslinjen om de inte har tittat på MCU nyligen.

Men när det väl är ur vägen gör showens inte så hemliga vapen saker roligare. Time Variance Authority – i grunden en polisstation för att stoppa tidsbrott – är fylld med många konstigheter och excentriciteter om hur rum och tid fungerar. Detta ger Loki-showen så mycket att arbeta med för gags och spänning, och att skapa en värld fylld med bisarra saker.

Starka punkter

Vi förväntade oss att Tom Hiddleston skulle spika alla rätta ögonblick med Loki, avslöjar de tidiga ögonblicken av showen att castingagenterna för serien vet guld när de hittar det. Wunmi Mosaku, som spelar TVA-agenten Hunter B-15, får så mycket sagt med minimal dialog att du omedelbart vill veta mer om hennes karaktär.

Även de små sakerna fungerar bra. Till exempel är han klädd i mänsklig formell klädsel, en skjorta och slips, på något sätt känns det roligt. Han är inte i sitt element och det är verkligen underhållande. En TVA-kontorsarbetare vid namn Casey (Eugene Cordero), vars kunskap om omvärlden är extremt begränsad, skapar mycket mer skratt än vad en tertiär karaktär normalt skulle göra.

Jag kommer också att gå ut på en lem och säga att Tara Strongs arbete med att uttrycka de animerade Miss Minutes förmodligen inte kommer att berömmas tillräckligt – för det är så jävligt bra.

Senare i avsnitten gräver Loki ner sig i sorg. Och allt känns förtjänat – trots att de hänvisar till dödsfall utanför serien. Allt detta tack vare Hiddlestons prestanda, som ständigt grundar karaktären i mänskligheten.

I WandaVision gick vi långsamt runt Wandas sorg, men Loki-serien attackerar vi den direkt och det känns mer naturligt. Det ser inte ut som om vi kommer att behöva ett avsnitt nära slutet för att förklara all teknik för showen, till exempel avsnitt 8 av WandaVision.


Andra intressanta artiklar:


Loki avsnitt 1 + 2 recension: Inte precis den Loki vi känner till

TV-serien Loki är så fokuserad på att svara på frågan ”what makes Loki tick” att Mobius M. Mobius (Owen Wilson) faktiskt ställer honom den frågan. Men som vi kommer ihåg från Avengers: Infinity War, är den verkliga Loki död.

Istället spelar Hiddleston en version av Loki vars liv gick skilda vägar i Avengers-filmen (som ses i Endgame’s Time Heist-scen vid Stark Tower). Det betyder att han inte vet om slutet på Asgard, och det mesta av MCU som vi känner det.

Han får dock uppleva sin egen framtid, tack vare en av de många prylarna som TVA har. Denna (plot) enhet öppnar så mycket karaktärsarbete som ger Loki en chans att faktiskt undersöka sig själv på en metanivå.

Och det är det som är så fantastiskt med Loki-showen. Sällsynt är det att en film eller show kan döda en karaktär och sedan få tillbaka dem i serien. Och få allt att fungera exceptionellt bra. På något sätt hittade författarna på Loki ett sätt att få de lustiga delarna av serierna (som Loki själv hånar) att fungera till deras fördel.

Loki avsnitt 1 + 2 recension: Det stora mysteriet

Men varför är vi här, förutom för att få djupare kunskap om en MCU-karaktär som vi redan kände. Är detta det underliggande uppdraget för alla de tidigare Marvel Disney Plus-showerna?

Mobius vill ha Lokis hjälp för att stoppa Loki. Ja, vår huvudperson är inte den enda där ute. Och en kriminell Loki- som matchar Lokis tidsmässiga aura, tänk ett andligt fingeravtryck – gör mycket dåliga saker.

Lokis två första avsnitt ger dig också tillräckligt med svar för att du inte kommer att känna att inget händer. Som sagt, slutet på avsnitt 2 är en sådan ”vänta vad?” ögonblick som du hittar dig själv och önskar att avsnitt 3 inte var en vecka borta.

Kolla även in våra recensioner för ExpressVPN och NordVPN.


Kanske du också är intresserad av:

5 svar på ”Loki avsnitt 1 + 2 recension: Den bästa Marvel-showen hittills finns här”

Lämna en kommentar