Så här ställer du in Disney Plus föräldrakontroll

Så här ställer du in Disney Plus föräldrakontroll för att se till att dina barn tittar på åldersanpassat innehåll.

Disney Plus föräldrakontroll

Disney Plus har hittills sett till att allt innehåll är familjevänligt. Men saker och ting har förändrats med lanseringen av Disney Plus Star-kanalen, och det betyder att föräldrar måste lära sig att ställa in Disney Plus-föräldrakontroll.

Disney Plus är främst en familjevänlig service, och det innebär att åtgärder har vidtagits för att förhindra att yngre tittare ser något de inte borde. Det betyder att föräldrakontroll har lagts till för att se till att barn bara får se rätt saker.

Föräldrakontroll verkar vara tillgänglig över hela världen. Det betyder att alla kan hindra sina barn från att titta på saker de inte är tillräckligt gamla för att se.

Så, här är allt du behöver veta om hur du aktiverar föräldrakontroll på Disney Plus.

Läs också:

1. Logga in på Disney Plus

Som en del av lanseringen av Disney Star uppmanar Disney varje profil att ställa in föräldrakontroll så snart de loggar in. Välj din profil så visas ovanstående skärm. Klicka på ”Fortsätt” för att komma igång.

Om du vill tippa med föräldrakontrollen måste du gå vidare till del tre av den här guiden.

2. Bevilja tillgång till hel eller delvis katalog: Disney Plus föräldrakontroll

Disney Plus har två åldersgränser tillgängliga just nu, så du måste välja vilken du vill ha. Genom att välja ”Full katalog” får du tillgång till allt som läggs till tjänsten via Star-kanalen, plus allt vanligt Disney Plus-innehåll som fanns innan idag.

Att välja ”Inte nu” håller fast vid tjänstens standardåldersinställning, som är 14+. Det betyder att du fortfarande får tillgång till allt befintligt Disney Plus-innehåll, inklusive WandaVision och The Mandalorian, samt en begränsad mängd Star-innehåll.

Men det finns mycket mer än det, för installationen erbjuder bara en bråkdel av vad Disney Plus har föräldrakontroll. Du kan lämna allt som om du väljer, men du kan också finjustera hela processen i inställningsmenyn.

Du vill definitivt göra detta om 14+ innehåll inte är lämpligt för dina egna barn.

3. Redigera specifika profiler

Välj din kontoikon. Det finns längst upp till höger på skrivbordet och längst ner till höger i mobilappen. Välj sedan ”Redigera profiler” och välj den profil du vill ändra.

Se till att göra detta på en stationär eller mobil enhet, eftersom man för närvarande inte kan göra det på Disney Plus TV-appen.

4. Ändra profilens innehållsklassificering

Klicka på ”Innehållsbetyg” längst ned på skärmen och mata in ditt lösenord när du blir ombedd.

Du kommer sedan att komma till en skärm som ger dig mycket bättre kontroll över vilket innehåll din profil kan se. Så välj den lämpligaste åldersgränsen för dina egna barn så att du kan vara säker på att de inte tittar på något olämpligt.

När allt kommer omkring kan Family Guy inte vara en 18+ titel. Men det är definitivt inte lämpligt för en sexåring.

Se också:

5. PIN-kod skyddar dina andra profiler

Att ställa in strikt åldersgränser för en profil är värdelöst om ditt barn kan få tillgång till begränsat innehåll på ett annat konto. Så det finns PIN-skydd för att hålla dem borta från platser de inte borde vara på.

På skärmen Redigera profil klickar du på Profil-PIN längst ner på sidan och anger ditt lösenord när du blir ombedd.

När du väl har nått den här skärmen vill du kryssa i rutan ”Begränsa åtkomsten till den här profilen med en fyrsiffrig PIN-kod”. Det kommer att förhindra att någon annan kommer in i din profil utan tillstånd.

Ange sedan en fyrsiffrig kod i det angivna fältet och tryck på spara. Din profil kommer bli låst då och Disney skickar ett e-postmeddelande som informerar dig om vad som har hänt.

Gå tillbaka till startskärmen så ser du att den nyligen skyddade profilen har ett lås under.

Om du försöker komma åt den, dyker den här skärmen upp och ber om extra verifiering innan du kan titta på någonting. Så nu vet du att allt är ordentligt inställt och håller dina nyfikna barn borta från exempelvis Borat.

6. Återställa din PIN-kod: Disney Plus föräldrakontroll

Om du har glömt din PIN-kod, eller om någon ändrat den efter att ha gissat det helt uppenbara “1234”, kan du återställa den från PIN-inmatningsskärmen. Börja med att trycka på ”Har du glömt din PIN-kod?” längst ner på skärmen.

Du måste sedan ange ditt lösenord igen innan du återförs till skärmen för PIN-inställning.

Din nuvarande PIN kommer att visas så att du vet vad det är och du kan ändra det direkt till något mer minnesvärt eller svårare att gissa.

Med det är du bra att gå, oavsett om din lokala version av Disney Plus har Star-kanalen eller inte. Så om du har barn som älskar att titta på vad House of mouse har att erbjuda, har du nu ännu bättre kontroll över vilken serie de får se.


2 svar på ”Så här ställer du in Disney Plus föräldrakontroll”

Lämna en kommentar