Philips eller Samsung TV? Vi har svaret!

Vilket TV-märke ska man köpa, Philips eller Samsung? För en vanlig TV-tittare är alla TV-apparater väldigt bra så länge det passar prisintervallet och är ingenting att oroa sig över. Följande kommentarer är enbart relevanta för de som har ett öga för tekniska detaljer. Se också: Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony.

Så vilket märke ska du välja?

Philips är den nederländska storproducenten som gör nästan all elektronik som du kan tänka dig och de har också länge presterat med många modeller år efter år. Philips – som nu längre har outsourcat sin TV produktion till TP Vision (liknande historia som Nokia där endast namnet ges). Men det är fortfarande ursprungliga Philips TV-teamet som förgrenade sig och bildade ett separat företag som heter TP Vision. Så tekniskt sätt är det numera kinesiskt under TP Technologies vinge, som är världens största paneltillverkare. Inte illa.

Philips vs Samsung

Hur står sig Philips TV mot Samsung TV?

Philips har bra kvalitét och har ett rykte om att hålla väldigt länge från sina kunder. Dessa apparater har alla funktioner som man önskar för det vanliga och ofta till ett mycket bra pris. Fördelarna som den har är att de kan erbjuda dig en apparat som är prisvärd mot Samsungs TV apparater i samma prisklass.

Samsung TV

Samsung har den största marknadsandelen på TV-marknaden och därav störst. Med betyder det att störst är bäst? De tävlar generellt sätt mot Sony om att vara bäst men Samsung erbjuder generellt sätt det bästa operativsystemet (bortsett från det universala Android TV). Tizen är det allra bästa och kommer med de flesta ekonomi och mellansegment. Ett perfekt operativsystem gör mycket för användarvänligheten. Samsung har i många fall lite snyggare och mer innovativ design för sina prestanda modeller. Detta tycket många väldigt mycket om, som väljer att lägga ner tiotusentals kronor på sin nya TV. Till exempel:

Se också hela recensionen om: Samsung The Frame 4K UHD TV – Recension

Vilken TV är bäst Philips vs Samsung TV?

Om du väljer mellan en Tizen TV och en Saphi TV så ska du välja Samsung för att de har bättre utbud för Smart TV funktionen, mer appar och bättre användarvänlig. Exempelvis om du står och funderar mellan två Android TV apparater så är båda praktiskt taget lika bra. Philips brukar också erbjuda deras Ambilight och om det lockar så ska du välja Philips i det avseendet.

OLED TV brilljerar Philips på. Men akta dig för inbränningar i TV skärmen bara! Samsung QLED har dock häpnadsväckande bra QLED teknik och brukar ha de snyggaste designerna. Hoppas att detta ger dig den guidning som du behöver för att få bättre koll på skillnaderna!

Se också:

1 svar på ”Philips eller Samsung TV? Vi har svaret!”

Lämna en kommentar