Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony

TV märkes jämförelse lg vs Samsung vs sony
Bildkredit: CompareSweden

Vilket TV märke ska du välja? LG vs. Samsung vs. Sony

Vad är det bästa TV märket? När du letar efter de bästa TV-apparaterna så sticker LG, Samsung och Sony ut som toppmärken bland de många alternativen du har att välja mellan. Men att veta vad som gör en TV eller ett varumärke bättre än ett annat kan vara förvirrande och svårt. Att hitta det varumärke som bäst passar vad du vill är en bra startpunkt. Oavsett om du vill ha smarta funktioner, bildförbättringar eller bara något som fungerar med de saker du redan äger. Läs även våra bästa TV-apparater 2020 guide.

Varumärket på en ny TV kan berätta vilken typ av smarta funktioner den erbjuder, vilken teknik som finns inuti och till och med hur tillförlitlig uppsättningen kommer att vara över tiden.

De tre största TV märkena

Det finns massor av TV märken där ute, men när det gäller vilket som är det bästa TV märket är det LG vs. Samsung vs. Sony som gäller. Men varje varumärke erbjuder ett unikt ekosystem av produkter och tjänster och fokuserar på olika aspekter av Smart-TV-upplevelsen, vilket gör dem bättre anpassade till specifika användningsområden och behov. Med tanke på att varje TV-modell dessutom kommer att ha sin egen unika blandning av styrkor och svagheter, vi kommer att gå igenom några av dem mer djupgående här. Först kommer vi att ge er vår topp fyra av TV-apparater just nu.


Andra relaterade artiklar:


LG CX OLED TV

 märke LG CX OLED TV lg vs sony lg vs samsung
Bildkredit: Bestbuy

Det senaste och bästa från LG

Fördelar:Nackdelar:
Det senaste och bästa från LGRelativt högt pris
Fantastisk bild
Utmärkt Smart TV-funktion
Funktioner i toppklass
Ultra-tunn design

LG CX OLED TV sticker ut bland TV-apparaterna 2020 tack vare den fantastiska bilden som erbjuds av OLED-panelen, dess imponerande ljud och en fantastisk samling smarta funktioner.

Uppenbarligen, med en OLED-panel som ger rika svarta nivåer och pixel-perfekt belysning, är kontrasten och klarheten fantastisk, men det matchas av 2.2-kanal ljud och Dolby Atmos-ljudstöd. Med inbyggd Google Assistant och Amazon Alexa-funktion erbjuder den, det bästa av båda röstassistenter, direkt från din soffa. Dessutom har den bästa anslutningen på marknaden, med HDMI 2.1-portar.

MER: Allt om OLED

Den finns också i storlekar från 48 tum upp till 75 tum. Skärmpanelstypen OLED bör du skaffa oavsett vilket rum du ska ha den i eftersom att den bland annat ger oslagbara betraktningsvinklar.

MER: Vilken storlek på TV behöver jag?

Även om den är dyrare än de flesta LCD-TV-apparater vi har sett, är det förvånansvärt överkomligt för en OLED-uppsättning och erbjuder den bästa tillgängliga skärmtekniken med extremt bra svärta och färgkontrast.

Läs full recension av LG CX OLED här!


Samsung Q70T QLED TV

Samsung qled 70T 4k bästa tv märket samsung vs sony samsung vs lg
Bildkredit: Elgiganten

En fantastisk QLED TV från Samsung

Fördelar:Nackdelar:
Skarp bild och levande färger Någon avbländning i kanterna 
Djup svärta nivåer Svagt ljud
Flera röstassistenter 

Samsung Q70T är en av de billigare QLED-modellerna du kan köpa, den har bättre bearbetning och bildkvalitet än den billigare Samsung Q60T QLED, men det har lite problem med övergången till dubbel-LED-bakgrundsbelysning, vilket är ett steg ner från full-array bakgrundsbelysningen erbjuds på förra årets modell. Förutom ljusa färger och rena detaljer hanterar den också actionscener utan suddighet och erbjuder bra HDR-stöd, så länge du inte vill ha Dolby Vision.

När Amazon Alexa och Google Assistant ansluter sig till Bixby röstassistent är det inte bara en smart TV, det är också ett bra kontrollhub för ett enhetsfyllt hem. Och om du blir trött på att prata i fjärrkontrollen är den dessutom utrustad med fjärrfältmikrofoner för handsfree röstkontroll. Det är ett halvt steg ner från förra årets modell, men det är fortfarande en av de bästa smarta TV-apparaterna du kan få för under 10 000 kr.

Läs vår fulla Samsung Q70T QLED TV recension här!


Samsung Q60T QLED

märke samsung q60t qled samsung vs sony samsung vs lg
Bildkredit: Elgigianten

Ett QLED-fynd från Samsung

Fördelar:Nackdelar:
Rik färg och skarpa detaljerAningen suddig under snabb action 
Alexa och Bixby; fungerar med Google AssistentBegränsade betraktningsvinklar
Massor av appar

Samsung Q60T ger skarpa detaljer och ljusa färger, men dock förutsatt att du inte pressar den för hårt. Med en QLED-skärm samt Samsungs nya dubbla LED-bakgrundsbelysning kommer ge dig en i synnerlighet skarp bild och mycket bra färger, och gör till och med bra ifrån sig med HDR-innehåll. Den har också Amazon Alexa inbyggt, en välkommen förbättring jämfört med endast Bixby röstassistent som det var innan.

Den mest prisvärda medlemmen i QLED-familjen, Samsungs Q60T, är bra men inte fantastisk, den är utan den kvalitet som ses på motsvarande modell förra året. Från ett begränsat portval och lägre uppdateringsfrekvens och slutligen den mindre kraftfulla Quantum Processor 4K Lite som hanterar videobearbetning och smarta funktioner, känns Q60T som att de sänkte kvaliteten för att erbjuda ett lägre pris. Det är särskilt tydligt när man tittar på snabba rörelser, som suddas ut och smetas ut, eller betraktas från en vinkel, vilket gör att färgerna tvättas ut.

Läs vår fulla Samsung Q60T QLED recension


Sony Bravia A8H OLED-TV

märke Sony Bravia A8H OLED-TV sony vs samsung sony vs lg
Bildkredit: Elgigianten

Sonys senaste OLED

Fördelar:Nackdelar:
OLED-skärmen har utmärkta svarta nivåer och bra rörelsehantering Endast två storlekar
Konkurrenskraftigt pris enligt OLED-standarder 
Google Assistent inbyggd, plus Alexa- och HomeKit-support 

Sony Bravia A8H OLED-TV gav oss en liten chock, inte bara på grund av den vackra 4K-bilden, imponerande rörelse utjämning och praktisk smart hem kompatibilitet. Utan också för att de lyckades sälja en OLED till ett mer konkurrenskraftigt pris än tidigare premium Sony-apparater. Ljudet är fantastiskt tack vare Sonys Acoustic Surface Audio, och den har smart TV-funktion tack vare Android TV.

Sonys kraftfulla bearbetning program ger jämn och tydlig bildkvalitet, även vid uppskalning från lägre upplösningar, och de smarta funktionerna är utmärkta. Google Assistant är inbyggd, tillsammans med Google Chromecast för enkel mobil delning, men du får också valfritt Amazon Alexa-stöd och stöd för Apple HomeKit och AirPlay, vilket gör det till ett enkelt tillskott till alla smarta hem ekosystem. Allt sagt, är det en av årets bästa TV-apparater.

Läs vår fulla Sony Bravia A8H OLED TV recension här.


Är Samsung det bästa TV märket för dig?

samsungs märke samsung vs sony samsung vs lg

Fantastisk QLED, för det mesta bra smarta funktioner

Fördelar:Nackdelar:
Klassens bästa QLED-skärmar med kvantprickförbättring Bixby röstassistent är dock mindre polerad än Alexa eller Google Assistant 
Mycket bra smart TV-plattformUppsättningar har inte Dolby Vision på grund av att Samsung trycker på deras egna HDR10+ (läs allt om HDR här)
Marknadsledande smart hem integrering 
Full smart TV-upplevelse även på billigare modeller 

Samsung är en stor aktör i TV-världen, eftersom dess LED-skärmar med kvantpunktsförbättring erbjuder fantastisk bildkvalitet utan kostnad av OLED. Och med ljusare bakgrundsbelysning och breda betraktningsvinklar överträffar Samsungs QLED-TV även OLED på vissa sätt.

Samsungs smart-TV-upplevelse är rik och fullfjädrad, med några av de bästa smarta hemintegrationerna vi har sett, även på de billigare modellena. Medan Samsung-TV-apparater har sina problem, som den Bixby-smartassistenten och bristen på Dolby Vision-stöd till förmån för Samsungs egenutvecklade HDR10 + -format, är det fortfarande lätt att se varför Samsung är ett av de bästa TV märkena du kan välja mellan.

Här är några av våra favorit-TV-apparater från Samsung:

Samsung 65-tums Q90 QLED-TV

Samsung 65-tums Q90 QLED-TV samsung vs sony samsung vs lg
Bildkredit: Samsung

Den bästa Samsung TV: n totalt

Fördelar:Nackdelar:
 + Fantastisk bildkvalitet med ljusa färger och djupa svarta  – Bixby röstassistent är inte så bra 
 + Ren design med Samsung One Connect Box  – Standard HDMI 2.0-portar 
 + Rik, smart TV-plattform med exklusiv Apple TV-app – Ingen kärlek till Dolby Vision

Läs vår fulla Samsung Q90 QLED-TV recension här.


Samsung 55-tums Q60 QLED-TV

Samsung 55-tums Q60 QLED-TV bästa tv märket samsung vs sony samsung vs lg
Bildkredit: Netonnet

Den mest prisvärda Samsung-TV:n

Fördelar:Nackdelar:
 + Fantastisk färg prestanda och rörelsehantering – Ljudkvaliteten kunde varit bättre
 + Gott om HDMI-portar (dock inte HDMI 2.1)– Dålig bakgrundsbelysning och HDR-prestanda
 + Fantastiskt spelstöd – Begränsade betraktningsvinklar 
 + Utmärkta smart-TV-funktioner

Läs vår fulla Samsung Q60 QLED-TV recension här.


Samsung 55-tums LED NU6900 Smart 4K TV

Samsung 55-tums LED NU6900 Smart 4K TV bästa märke samsung vs sony samsung vs lg
Bildkredit: Samsung

Den bästa budget Samsung-TV:n 

Fördelar:Nackdelar:
+ Attraktiv design – Endast två HDMI-portar 
+ Stor kontrast och anständiga svarta nivåer – Begränsad färgskala gör att bilden ser tråkig ut 
+ Trevlig smart TV-upplevelse– Ingen röstinteraktion

Fakta om Samsung

Samsung är det största namnet i TV-världen, ett i synnerhet stort skäl till detta är Samsungs fantastiska QLED-sortiment som erbjuder den bästa versionen av LCD-skärmen du kan införskaffa, med bildkvalitet som konkurrerar med OLED och till och med överträffar den i vissa aspekter.

Samsungs QLED

Förbättrat med ett lager kvantprickar, som ger bättre färg och ljusstyrka än vad du exempelvis hittar på traditionella LCD-skärmar, dessutom kommer Samsungs QLED-paneler också med ett antal ytterligare förbättringar. Dessa inkluderar vidvinkelvisning och sist men inte minst en fantastisk bakgrundsbelysning som ger ljusare höjdpunkter och mer livfulla färger, även i starkt upplysta miljöer.

Samsungs LCD

Medan billigare modeller inte erbjuder de kvantprickförbättringar som ses på QLED-linjen, erbjuder Samsungs standard LCD-modeller fortfarande stark prestanda med anständig ljusstyrka och HDR-prestanda, samt stark färgåtergivning.

Samsung Utseende

Samsung levererar dessutom också utmärkt estetik med design som ser bra ut även bakifrån. Och om den vanliga QLED-linjen inte är tillräckligt snygg för dig, kan du också kolla in de designfokuserade Frame- och Serif-TV-apparaterna för ett mer konstnärligt alternativ. Den konstnärliga ådran är inte lika uttalade på billigare modeller, som Samsung 65-tums LED NU6900, men till och med de billigare modellerna tenderar mot det eleganta.

Samsungs smarta TV’s

Men det andra området där Samsung verkligen sticker ut är dess smart-TV-upplevelse. Samsung Smart TV-plattformen, som är tillgänglig på alla Samsungs smarta TV-apparater, från dyr till prisvärd, erbjuder ett brett sortiment av appar och även många anpassningsalternativ. Den ger en mycket och den gör dessutom detta på ett mycket lättnavigerat sätt. Även Samsungs smarta hemintegration är oöverträffad, den ger enkel kompatibilitet med hela Samsung SmartThings och många enheter från tredje part. Det är slutligen vårt favoritalternativ för smart TV för entusiaster med anslutna hem.

Samsungs 8K

Tilläggas kan att om du är en av få människor på marknaden för en 8K-TV, erbjuder Samsung Q90 QLED-linjen det bredaste utbudet av storlekar, från en relativt rimlig 55-tums modell till slutligen en gigantisk 98-tums modell.

Samsungs nackdelar och summering

Är Samsungs med deras utmärkta TV-apparater slutligen det bästa tv märket för dig? Vi har dock hittat vissa nackdelar. De största är självpåtagna av Samsung, till exempel är de flesta av deras smart TV: s beroende av Bixby, Samsungs egen röstassistent. Utan noggrannheten och hastigheten hos Google Assistent eller Amazon Alexa, visst känns det bra att använda Bixby när det fungerar. Men när det inte gör det är det väldigt frustrerande och du kommer skrika in kommandon till din fjärrkontroll om och om igen, och hoppas att den här gången blir du förstådd.

Samsungs HDR problem

Samsungs försök att konkurrera i HDR-formatkriget med HDR10 + innebär att företagets TV-apparater inte stödjer Dolby Vision, vilken kort sagt är den bästa versionen av HDR där ute. Och med HDR10 + -innehåll som bara kan hittas på utvalda Blu-ray-skivor och spelare, och bara streamat på Amazon Prime Video, är det slutligen ett problem i TV-upplevelsen som för den som är väldigt intresserad av bra bild kan vara en dealbreaker.

Är LG det bästa TV märket för dig?

lg tv lg vs samsung lg vs sony lg eller sony lg eller samsung

Fantastiska OLED-skärmar med massor av smarta funktioner

Fördelar:Nackdelar:
 + Fantastisk prestanda från OLED- och även NanoCell-TV  – OLED-ljusstyrkan kan dock vara mindre tilltalande i starkt upplysta rum 
 + Innehåller dessutom en väldigt bra smart-TV-plattform  – NanoCell-LCD-skärmar erbjuder dock inte alltid enhetlig ljusstyrka eller fantastisk HDR-prestanda
 + Google- och Amazon-röstassistenter är också inbyggda i många apparater 
+ Premium-apparater har dessutom avancerade anslutningar (HDMI 2.1) 

Oavsett om det är en fantastisk OLED-TV eller en av de billigare NanoCell-modellerna, är LG: s TV-apparater förstklassiga. Som det ledande OLED-varumärket råder det dock ingen tvekan om att LG är ett märke att hålla ögonen på, alla LG: s smarta TV-apparater får den utmärkta webOS-plattformen, och många av apparaterna har Google Assistant och Amazon Alexa inbyggda.

Förutom att vara de smartaste TV-apparaterna du kan hitta, är de också bäst anslutna, eftersom LG integrerat HDMI 2.1-standarden före alla konkurrenterna. Visserligen är OLED ibland svagare när det kommer till ljusstyrka än jämförbara LCD-baserade TV-apparater, och LG: s egna NanoCell-TV-apparater har några brister, men LG är lätt det bästa TV-märket för OLED och är ett utmärkt val för alla smarta TV-apparater.

MER: Läs allt om OLED


Här är slutligen några av våra favorit TV-apparater från LG:

LG 65-tums C9 OLED

LG 65-tums C9 OLED bästa tv märket lg eller samung lg eller sony lg vs sony lg vs samsung
Bildkredit: Permanad

Den bästa LG TV överlag

Fördelar:Nackdelar:
 + Underbar OLED-skärm  – Premiepris som dock kommer stoppa de flesta
 + Avancerad HDMI 2.1-anslutning 
+ Bästa prestandan i klassen 
 + Fantastiskt ljud 
 + Solida smart-TV-funktioner 
 + Google Assistant och Amazon Alexa inbyggt 

LG 65-tums UM7300

LG 65-tums UM7300 lg eller samung lg eller sony lg vs sony lg vs samsung
Bildkredit: Pricerunner

Den mest prisvärda LG-TV:n

Fördelar:Nackdelar:
 + Starka ljusstyrkenivåer – Ingen lokal dimming
 + Breda betraktningsvinklar – Begränsat HDR-stöd 
+ Utmärkta smart-TV-funktioner  – Inte imponerande svarta nivåer 
 + Motion control fjärrkontroll  – Dålig motion control

LG 43-tums UK6300 4K TV

LG 43-tums UK6300 4K TV lg eller samung lg eller sony lg vs sony lg vs samsung
Bildkredit: Pricerunner

Den bästa budget LG TV:n 

Fördelar:Nackdelar:
 + Prisvärd 4K Smart TV  – Färgsnoggrannheten är sådär 
 + Bra anslutnings möjligheter  – Fjärrkontroll är inte imponerande 
 + Brett färgomfång – Ingen mikrofon för röstinteraktion
 + HDR-stöd 

Fakta om LG

LG: s TV-serie omfattar allt från billiga full-HD-TV-apparater till premium-hemmabioskärmar, men om det finns något som är förknippat med LG-namnet är det OLED. Den koreanska tillverkaren har slutligen lett branschen inom organisk ljusdiodteknik sedan den första LG OLED-TV 2013.

LG’s OLED

OLEDs prestanda är obestridlig, de erbjuder en överlägsen blandning av färgåtergivning, förstklassig noggrannhet och belysning som överträffar allt som en LCD kan erbjuda (även om Samsungs QLED är nära). Vad som verkligen får OLED tv apparater att stå ut från mängden är dock deras per pixelbelysning. Detta gör dessutom att skärmen kan leverera perfekta svarta områden och de ljusare ljusstyrkorna med HDR-innehåll (High-Dynamic Range) utan att ljuset sprids över till andra delar av skärmen.

LG’s NanoCell

Även utan OLED erbjuder LG konkurrenskraftig skärmkvalitet i företagets mellanregistermodeller, tack vare vad LG kallar NanoCell-teknik. Till skillnad från de kvantprickar som ger en mer mer exakt bild på Samsung QLED-TV: er, handlar LGs NanoCell-teknik om att maximera färgkvaliteten genom att ta bort oönskade färger från skärmens 8 miljoner pixlar, vilket ger en riktigare, ljusare färg. Den nanoskaliga filtreringen ger också djupa svarta och breda synvinklar, vilket ger en utmärkt kvalitetsnivå för en standard LCD.

LG’s anslutningar

LG är också den enda TV-tillverkaren som för närvarande erbjuder HDMI 2.1-anslutning på sina apparater. Den högre bandbredden i 2.1-standarden möjliggör hög bildfrekvensinnehåll, variabel uppdateringsfrekvens (VRR) för spel och slutligen Enhanced Audio Return Channel (eARC) med förlustfritt ljud.

LG’s smarta TV

Men LG har också pressat hårt på de smarta aspekterna av smarta TV-apparater, förfinat sin webOS, med förbättrade smarta hemfunktioner och en av de bästa Google Assistant-kommandona och bästa Alexa-färdigheter som finns. Och medan LG: s mellanregister modeller kan ha LCD-skärmar istället för den finare OLED, har de fortfarande den smarta webbplattformen webOS.

LG’s Bildkvalitet

Uppsättningarna erbjuder också en något speciellt till alla som är  kräsna om bildkvaliteten. Med skärmkvalitet som dessutom är tillräckligt bra för att användas av Hollywood-redaktörer, har de nuvarande LG-TV-apparaterna många tekniska funktioner, som en inbyggd mönstergenerator för displaykalibrering. Och dessutom med dedikerade högpresterande bildlägen som Technicolor och Imaging Science Foundation (ISF) är alternativen för finjusterad bildkvalitet fantastiska!

LG’s 8K

För alla 8K-shopparna där ute var vi mycket imponerade av LG 88-tums Z9 8K OLED-TV, som inte bara är den första 8K OLED som kommer på marknaden, det är också en av de bästa skärmarna på planeten (kostar dock multum).

Summering av LG

Är LG slutligen det bästa tv märket för just dig? LG är det bästa TV-varumärket för alla som vill ha både högkvalitativ prestanda och dessutom solid valuta för pengarna.


Är Sony det bästa TV märket för dig?

sony logga bästa tv märket
Sony eller lg SONY ELLER SAMSUNG sony vs samsung sony vs lg

Branschledande bild och ljud, till ett rejält pris

Fördelar:Nackdelar:
 + Fantastisk videobearbetning ger smidig handling och utmärkt uppskalning – Priserna är höga jämfört med konkurrenter 
 + Ljud varierar från bra till fantastiskt  – Äldre modeller har klumpig fjärrkontrolldesign
 + Android TV erbjuder en fullfjädrad smart upplevelse med stort appval – Komplexa inställningar kan vara förvirrande
 + Inbyggd Chromecast och Google Assistant 
 + Netflix-specifikt kalibreringsläge som ser fantastiskt ut 

Sonys TV-apparater levererar några av de bästa bilderna och ljuden som finns, med både oklanderliga OLED-apparater och dessutom fantastiska LCD-TV-apparater. Smart TV-upplevelsen är också mycket bra, med de väldigt förbättrade Android TV Oreo och Pie-plattformarna, som levereras med inbyggd Google Assistant och Chromecast. Och för den bästa Netflix-upplevelsen du kan få är Sonys Netflix-kalibrerade läge dessutom exklusivt för varumärket.

Sony-TV-apparater är dock oftast de dyraste på marknaden, de har klumpiga fjärrkontroller och komplexa menyer är mindre än perfekta, även om Sony är det bästa TV-märket för när det kommer till bild och ljud.

Här är några av våra favorit TV-apparater från Sony:

Sony Master Series A9G OLED

Sony Master Series A9G OLED bästa tv märket
Sony eller lg SONY ELLER SAMSUNG sony vs samsung sony vs lg
Bildkredit: Bestbuy

Den bästa Sony TV totalt

Fördelar:Nackdelar:
+ Fantastisk prestanda med utmärkt bild och ljud – Dock mycket dyr 
 + Elegant design – Men vissa funktioner är inaktiverade som standard
 + Förbättrad fjärrkontroll
 + Bästa versionen av Android TV som finns

Sony 55-tums Bravia XG95


Sony eller lg SONY ELLER SAMSUNG sony vs samsung sony vs lg
Bildkredit: Sony

Den mest prisvärda Sony-TV:n

Fördelar:Nackdelar:
 + Snygg design med inbyggd kabelhantering  – Bakgrundsbelysning visar framträdande ljusspill
 + Väldigt bra funktioner  – Volym och bas är på den svaga sidan
+ Inbyggd Chromecast 
 + Android TV 8.0 är fantastisk
+ Förbättrad fjärrkontroll 

Sony Bravia X800G 4K Smart TV

Sony eller lg SONY ELLER SAMSUNG sony vs samsung sony vs lg 
Sony Bravia X800G 4K Smart TV
Bildkredit: Elgiganten

Den bästa budget Sony-TV:n 

Fördelar:Nackdelar:
 + Bra design  – Ingen lokal dimming och medelhög HDR-prestanda 
+ Fantastisk anslutning med gott om portar  – Medel kontrast gör att svarta delar av skärmen ser grå ut
 + Android TV har Google Chromecast och Google Assistant inbyggd

Fakta om Sony

Sist men inte minst har vi Sony. En gång den regerande mästaren för alla saker som handlade om A/V, Sonys närvaro är dock fortfarande stor i TV-världen. Och detta med rätta, med tanke på att det dessutom är Sony-namnet som pryder det som onekligen väldigt sexiga TV:n Sony Master Series A9G OLED TV. Även på vanliga LCD-skärmar, som Sony X950G 75-tums Android TV, kan tittarna förvänta sig rika, verklighetstrogna färger tack vare Sonys utmärkta videobearbetning och stöd för 10-bitars färg och flera HDR-format. Om du vill ha det bästa TV-märket för bildkvalitet och fantastiskt ljud, är det slutligen ingen tvekan om att det är Sony.

Sony ljud

A9G är en av många Sony-TV-apparater som ger oklanderlig bildkvalitet, fantastiskt ljud och slutligen imponerande totalprestanda. Och dessutom med funktioner som Acoustic Surface Audio +, som använder OLED-skärmens glaspanel som ljudkälla, är ljudkvaliteten inte bara bra, det är mer uppslukande än vad som helst som erbjuds med traditionella inbyggda högtalare. Även på Sonys LCD-TV, som Sony X950G 75-tums Android-TV, replikeras effekten med en speciell uppsättning högtalare ovanför och bakom skärmen.

Sony smart tv

Android TV är den smarta TV-plattform som Sony valt, och Android-upplevelsen har gått från bra till bättre under det senaste året, med en uppgradering som ger snabbare respons, ett renare gränssnitt och dessutom ett rikt ekosystem av appar och tjänster via Google Play Butik . Den nya plattformen levereras också med full inbyggd Google Assistant-funktionalitet, valfritt Amazon Alexa-stöd via en kommande app och inbyggd Chromecast för enkel innehållsdelning från mobila enheter.

Sony 8K

På 8K-fronten erbjuder Sony dessutom några av de största och snyggaste modellerna som finns, med Sony Master Series Z9G 8K TV kommer i 85- till och med 98-tums modeller. Även om det knappast är budgetvänligt.

Sony nackdelar

Men några envisa problem förföljer Sonys utmärkta utrustning. Sonys inställningsmenyer tenderar att vara labyrintiska i sin komplexitet, vilket gör det ännu mer frustrerande att vissa funktioner är avstängda som standard. Om du vill ansluta en 4K-färdig spelkonsol måstedu dock gräva igenom tre eller fyra lager av menyer för att hitta alternativet för att aktivera 10-bitars färgstöd. Sony TV-apparater låser också regelbundet grundläggande funktionalitet bakom inställningar som du tyvärr behöver ändra manuellt.

Summering av Sony

Slutligen, vilket är det bästa tv märket för dig? Även om Sonys TV-apparater brukar vara väldigt bra, tenderar de också att vara dyrare än konkurrenter. Detta gäller särskilt Sonys OLED-modeller, som regelbundet kostar flera tusen kronor mer än motsvarande modeller från LG. Sonys produkter kan vara bra, men inte alla är redo att betala ut några extra tusenlappar för liknande nivåer av kvalitet och prestanda.

MER: Vilken smart högtalare är bäst? Google Nest Audio eller Sonos One?


Slutligen, våra nyaste recensioner av TV-apparater:


Läs även våra nyaste inlägg:

114 svar på ”Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony”

Lämna en kommentar