Billig TV – Här hittar du de bästa billigare smarta TV-apparaterna

Vill du köpa billig TV? Att köpa en billigare TV-apparat kan medföra vissa fallgropar. Använd dessa tips för att hjälpa dig välja rätt TV!

Kanske är du i butiken och jämför två TV-apparater. Eller kanske handlar du online? Klickar du fram och tillbaka mellan de två TV-apparaterna du äntligen har lyckats begränsa dig till efter timmar av att ha bläddrat och läst recensioner. Här kommer vi ge dig de bästa och billigaste TV-apparaterna på marknaden samt ge dig tips på vad du bör tänka på när du köper en av de billigare smart TV-apparaterna.


Våra nyaste recensioner:


Vad ska man leta efter i en billig TV?

Upplösning

Ta reda på vilken TV-storlek som passar ditt vardagsrum innan du bestämmer dig. För att veta vilken upplösning du behöver på din TV behöver du i grund och botten tänka på två saker.

MER: LG vs Samsung vs Sony: Vilket märke är rätt för just mig

Bortse inte från 4K-TV bara för att du har en budget. Full-HD-TV-apparater säljer för så lågt som 3 000 kronor och de är de oftast 32 tum. Men för mindre än 5 000 kronor kan du fortfarande få en 4K-modell. Skärmstorlekar varierar från 43 tum till 50 tum, och de flesta 4K TV-apparater levereras med smart TV funktioner som kan ses på dyrare uppsättningarna. Du kanske inte får alla premium “extras”, som röst interaktion eller HDR-stöd (High-Dynamic Range), men det är fortfarande ett stort steg upp från full HD.

Funktioner som en billig TV bör ha

Om du letar bland mindre och billigare TV-apparater måste du titta efter några specifika funktioner. Du vill se till att apparaten du tittar på innehåller en tuner och en RF-kontakt för anslutning av en koaxialkabel. Många billigare modeller erbjuder inte detta som ett sätt att sänka detaljhandelspriset, men det kan ge dig räkningen för en separat TV-tuner eller en dyr kabelbox som ansluts via HDMI.

På tal om HDMI, du vill också kontrollera vilken TV som har fler HDMI-portar. Tre eller fyra portar är att föredra, men vissa budgetmodeller kan erbjuda så få som två. Och leta efter USB-anslutning. Om du behöver driva en extern enhet, som en Chromecast, vill du ha minst en, men kanske mer så att du fortfarande kan ansluta en flash-enhet för att njuta av familjevideor och foton.

Men du kan också få en solid smart-TV utan att tömma ditt bankkonto helt. På smart TV fronten har du två utmärkta alternativ att välja mellan. LG:s WebOS smart TV plattform är mycket bra, kanske den bästa tillgängliga. Den har ett rent användargränssnitt, ett bra urval av mer än 200 appar, och det är ganska enkelt att navigera genom alla menyer och alternativ.

Exempel på billiga TV-apparater

Slutligen kommer vi till pris. Uppenbarligen kan du välja den TV som är billigare och vara nöjd för dagen. TCL-produkter tenderar att erbjuda mycket bra prestanda och kvalitet till lägre priser, men kundrecensioner tyder på några problem med kvalitetssäkring och livslängd. Det betyder att du är mer benägna att stöta på problem i samma ögonblick som du får din uppsättning, och uppsättningen kanske inte håller så länge som motsvarande LG. Du kan kompensera detta med en utökad garanti.

Det finns dock några andra sätt att spara pengar. Du kan titta på att införskaffa en begagnad TV. Dessa produkter kommer att sträcka sig från knappt använda TV-apparater till de som byggts om från trasiga modeller. Den goda nyheten är att tillverkare som är certifierade att renoverade enheter i allmänhet kan räknas med för kvalitet och har vanligtvis samma garanti som nya, oanvända produkter.

Du kan också titta på modeller från de senaste åren. Medan 4K-skärmar och smarta TV-apparater har sjunkit i pris avsevärt, kan du spara mycket på full-HD-modeller genom att välja något ett par år gammalt. Du kanske inte får de senaste smarta funktionerna, men du kan använda en Chromecast eller liknande för att tillhandahålla de flesta av dina smarta behov. Det innebär att en modell från 2018 eller till och med 2017 kommer att erbjuda alla de grundläggande funktioner som en ny modell skulle, men kostar mindre.

MER: Läs vår artikel om kreditkort och hur de påverkar utökad garanti

Lär dig när du ska jaga en billig TV efter en prissänkning

Att hitta en bra TV till nedsatt pris handlar om timing. Du måste veta när du ska leta efter en TV-apparat.

Black friday är en bra tid att åka på TV-jakt av ett antal skäl. För det första har de senaste modellerna funnits på marknaden i ungefär ett år när februari kommer.

MER: När är Black Friday 2021?

Det bör också noteras att många stora butiker vet att människor letar efter erbjudanden och de vill tillfredsställa dessa önskningar. Det kan tyckas som att butiker tappar pengar, men de tjänar faktiskt mer på grund av antalet försäljningar de får under en kampanjperiod.

Kom ihåg att kolla in utgående TV-apparater, som vanligtvis säljs runt mars eller april som nämnts tidigare och fortsätter att sälja under hela året tills TV-apparaterna inte längre säljs.

LÄS OCKSÅ: När är bästa tiden att köpa en ny TV?

Som ett lite annorlunda alternativ: Använd sociala medier för att hitta billig TV

Stora och små återförsäljare är hungriga efter att interagera med sina kunder. Detta hjälper till att skapa en känsla av närhet och lojalitet, vilket är mycket lukrativt för en butik. Butiker vet att ett effektivt sätt att ansluta till kunder är via sociala medieplattformar.

Sociala medier har blivit ett av de mest framgångsrika sätten att annonsera och få kontakt med kunder i dagens moderna tid. Du måste hitta och följa den sociala medieprofilen som tillhör de butiker som du besöker.

Anledningen till att du gör det här är för att de flesta butiker älskar att belöna sina anhängare, och detta görs ibland genom att ge anhängare scoop på en försäljning som inte annonseras någon annanstans. Det betyder att du kan dra nytta av den, och butiken kommer sannolikt inte att ta slut på modellen eftersom bara ett fåtal människor vet om den.

Det kan också vara en bra idé att faktiskt interagera med varumärket du följer och delta i några av deras tävlingar om de erbjuder något.

Nu kan de som är lite mer äventyrliga överväga att använda sociala medier på ett annat sätt. Det finns ett antal enskilda onlinesäljare som också kan sälja sina TV-apparater online. En del av dessa människor kan använda sociala medier för att ansluta till potentiella köpare eller kan du använda auktionswebbplatser.

Sammanställning för billig TV guide

Allt du behöver göra är att se till att du läser recensioner från tidigare kunder om du använder tredje parts auktionswebbplatser. Om du köper TV:n från en person online bör du anställa en TV-specialist för att inspektera TV:n innan du avslutar affären.

Visst, kostnaden för att anställa en TV-specialist för att inspektera TV-apparaten kan tyckas vara överdriven, men kom ihåg att du kommer att köpa en TV utan garanti och från någon som du inte känner. Allt du gör är att skydda dig själv. Ja, det är en risk, men du kommer förmodligen att göra en bra affär.

Det här är bara några av stegen du kan ta för att få en TV till ett bra pris. Du kommer att spara lite pengar och ändå få en TV:n du kommer att njuta av. Visst, det tar lite arbete, men alla bra saker bör ta lite arbete.


58 svar på ”Billig TV – Här hittar du de bästa billigare smarta TV-apparaterna”

Lämna en kommentar