Sky Glass Recension

Sky Glass är en TV för alla, oavsett om du är tekniskt kunnig eller inte

Sky glass
Bildkredit: Sky.com

Fördelar:

  • Otroligt lätt att installera och använda
  • Röststyrning via fjärrkontrollen och TV:n
  • Sky-innehåll på begäran

Nackdelar

  • Stor och tung TV-apparat
  • Du behöver pålitligt internet
  • Prenumerationskostnaderna kommer att öka

Frestad av mediejättens allt-i-ett-tv?

En sak är säker, Sky Glass är ett otroligt paket. Allt med den här tv-apparaten är enkelt och krångelfritt från början, oavsett om det är att installera den, upptäcka nya program att titta på eller slå sig ner för en söndagskvällsfilm.

Sky Glass är först och främst en tv-apparat med 4K-upplösning och ett högtalarsystem integrerat i en bar längst ner. Det är dock inte allt det gör eftersom du får hela världen av Sky-underhållning packad. Dessutom kan du styra allt med din röst.

Sky Glass eliminerar behovet av en parabol, istället för att förlita sig på en internetanslutning för att visa innehåll. 

Det finns också snabb åtkomst till dina favoritappar för streaming som Netflix, Disney+ och Amazon Prime. En färsk uppdatering innebar att du nu kan streama Apple TV+ även på Sky Glass. För att göra en lång historia kort, det är en av de bästa 55-tums-TV:erna du kan köpa, och det är utan tvekan den bästa TV:n för streaming som finns.

Sky glass

För att kunna komma åt alla dina streamingbibliotek på ett ställe har gjort det lättare än någonsin att hitta något att titta på. Särskilt nu Sky har inkluderat Apple TV+ i sortimentet.

Gränssnittet är också otroligt intuitivt att använda, vilket är ytterligare en anledning till att jag älskar Sky Glass så mycket. Allt om det är bara vettigt, från platsen för menyerna till layouten på TV-guiden. Även de som inte är särskilt tekniskt kunniga kommer att klara sig bra med det.

En av de bästa delarna är dock att Sky Glass alltid förbättras. Sky skickar ut regelbundna uppdateringar för att justera systemet, lägga till en funktion här eller justera programvaran där. 

Till exempel, när du lägger till ett TV-program som ännu inte har sänts till din spellista kommer det nu att visas som det första objektet så snart det har sänts så att du inte glömmer allt om det. Och när du går för att titta på en av dina sparade program tar den dig direkt till uppspelning istället för till beskrivningssidan. Vilket sparar både tid och klick. Det kan vara små förändringar men var och en gör skillnad för hur användarvänligt Sky Glass är att använda.

Visserligen är inte allt med Sky Glass perfekt. Ett område som kan förbättras är röststyrning som inte alltid träffar målet. Det kommer ibland att triggas i onödan, vilket kortvarigt avbryter vad som visas på skärmen, och när jag faktiskt planerar att använda det, hittar det inte alltid det jag letar efter. Det här är kanske något som Sky skulle kunna förbättra med tiden i en av deras framtida uppdateringar.

Installation

Att ställa in Sky Glass är väldigt enkelt eftersom du faktiskt inte behöver göra så mycket alls, så länge du har det på en tv-bänk.

När det väl har monterats behöver du bara koppla in Sky Glass och slå på det. Visserligen är strömtillförseln ganska stor, men det är sista gången du behöver vara runt baksidan av TV:n om du inte vill koppla in andra HDMI-enheter som spelkonsoler. Sky Glass tar dig sedan genom resten av installationen steg för steg från att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk (även enklare om du använder Sky Broadband) till att välja om du vill att TV:n ska använda standardinställningar eller förbättrade inställningar.

De förbättrade inställningarna ger dig hela Sky Glass-upplevelsen, inklusive röststyrning genom väckningsorden ”Hello Sky” och en rörelsesensor för att väcka TV:n från standby så snart du går in i rummet. Standardinställningarna låter dig inte slå på den med din röst.

Designen på Sky glass

Sky har gjort allt om Sky Glass enkelt och problemfritt. Till och med att välja TV i första hand är gjort enkelt eftersom det bara finns tre storlekar att välja mellan: Small (43 tum), Medium (55 tum) och Large (65 tum).

Sedan väljer du vilken färg du vill ha baserat på din vardagsrumsinredning eller dina egna personliga preferenser. Du kan välja mellan Ocean blue, Ceramic white, Racing green, Dusky pink eller antracitsvart. Jag testade den svarta versionen.

Runt skärmen finns smala, mattsvarta aluminiumramar med en tjock stång längst ned som inrymmer högtalarsystemet, den är täckt av matchande vävt akustiskt nät. Om du hellre vill ha det monterat på väggen, kommer Sky Glass också med VESA väggfästen. Se mer: Bästa väggfäste TV – 2022.

Sky Glass TV i sig är ett ganska rejält kit. Den är tjockare än många andra TV-apparater och den är också tyngre. Om du planerar att flytta den efter att leveransföretaget har konfigurerat den kommer du definitivt att behöva någon som hjälper dig. 

Om du har andra enheter att koppla in som spelkonsoler så finns det tre HDMI-portar på baksidan för att rymma det. 

Glance Motion

Med hjälp av Glance Motion-teknik kommer TV:n att upptäcka när du är i rummet och väcker själv och visar dig några av dina bästa rekommendationer. Det fungerar bara när TV:n är i standbyläge. Sky har programmerat den här funktionen för att inaktivera sig själv på natten också så att du inte kommer att väckas av den om du planerar att ha den här i ditt sovrum. 

Fjärrkontrollen på Sky glass

I förpackningen medföljer en Sky-fjärrkontroll som har en elegant gummibeläggning som matchar färgen på TV:n du väljer att köpa. Det finns en mikrofon inbyggd i toppen och stora knappar med gott om utrymme mellan varje. Vilket gör det osannolikt att du trycker på fel av misstag. En riktigt bra sak med fjärrkontrollen är att knapparna lyser när du flyttar den så det är verkligen lätt att se dem på natten.

Till skillnad från vissa fjärrkontroller är den här väldigt enkel och intuitiv att använda, vilket håller antalet kontroller till ett minimum. Alla knappar är också ganska självförklarande: det finns en hemknapp i mitten, en röstknapp för att använda mikrofonen, volymkontroller, en bakåtknapp, snabb åtkomst till dina TV-inställningar (som undertexter och visningsläge) och en fullständig nummerlapp för att nämna några. Det finns vissa egenheter du kommer att behöva vänja dig vid att tycka om det faktum att knapparna ibland tog en sekund att svara, och för att pausa innehållet på skärmen kan du inte använda mittknappen, du måste använda paus/spela-knappen på toppen.

Röststyrning

Ett annat sätt att styra TV:n är att använda din röst. För att aktivera en av de två mikrofonerna kan du antingen trycka på röstknappen på fjärrkontrollen, eller så kan du helt enkelt använda väckningsorden ”Hello Sky” som startar mikrofonen på TV:n. Sedan berättar du bara för tv:n vad du vill att den ska göra. Du kan använda den för att stänga av TV:n, justera volymen, hitta en viss film, TV-program eller genre och du kan till och med be Sky att ge dig några rekommendationer. Röstsökningsfunktionen fungerar dock bara på Sky-innehåll, den visar dig inte resultat från appar som Netflix.

Bild och Ljudkvalitet

Allt du egentligen behöver veta om skärmen är att den har 4K Ultra HD-upplösning på en Quantum Dot-skärm (QLED). Vad det betyder är att Sky Glass är ljust och färgstarkt med en skarp, tydlig bild och massor av detaljer. 

Bildkvaliteten skulle kunna förbättras, du får inte riktigt samma livfulla färger eller djupa, mörka svärta som du skulle få från en dyrare TV. Fast det är inte att säga att det inte ser bra ut, för det gör det. 

En fördel du får med Sky Glass som du inte får med andra TV-apparater är att Sky kommer att justera skärmen allt eftersom – som uppdateringen som rullades ut i november 2021 som förbättrade Skys HDR-bildkvalitet, ökade ljusstyrkan, förbättrade kontrasten och förstärkande färger. 

HDR

Sky Glass stöder HDR10 och Dolby Vision så har mycket bättre kontrast än du annars skulle få. Du kommer att kunna se varje tum av vad som händer på skärmen, även i de mörkaste områdena av bilden. Det ser lysande ut oavsett om du tittar på David Attenboroughs parningsspel, tittar på fotboll eller tittar på Squid Game från Netflix.

Eftersom det inte finns någon 120Hz uppdateringsfrekvens eller några andra avancerade spelfunktioner, är ett område som Sky Glass inte kommer att klara av så bra spel, så om det kommer att vara en av huvudaktiviteterna du planerar att använda TV:n till då du kanske vill leta någon annanstans.

Se också:

Var du än sitter i rummet kommer Sky Glass att ge dig i stort sett samma upplevelse, bilden förändras inte när du tittar på den från olika vinklar. På grund av det kommer det att vara ett utmärkt val för större hushåll och familjer. 

En sak du måste tänka på är att du behöver en stabil internetanslutning för att få bästa kvalitet och för att undvika laddningstider, när Sky TV inte har tillräckligt med bandbredd kommer skärmen tillfälligt att bli svart under uppspelning. Mitt bredband är relativt bra så det hände inte så ofta men om du vet att detta är ett problem hemma så kan det vara värt att hålla sig till satellit.

Ljudet på Sky glass

När det kommer till de integrerade högtalarna har Sky Glass en ljudeffekt på upp till 215W. Den är tillräckligt kraftfull för att fylla upp rummet. Faktum är att man behöver oftast inte gå över 40% volym när man använder den.

Du kommer inte få samma nivå av surroundljud som du skulle få från en av de bästa soundbars, men det är inte så långt borta heller tack vare Dolby Atmos-stöd. Du känner dig verkligen uppslukad av handlingen. På grund av det tror jag inte att du skulle behöva ansluta en separat ljudenhet till Sky Soundbox när som helst.

Det finns några olika ljudfunktioner värda att känna till. Du kan förbättra talkvaliteten om du har svårt att höra konversationer på skärmen, förstärka basen för mer effektfullt ljud och du kan justera den manuellt efter dina egna preferenser. Det finns också ett nattläge som minskar volymen och begränsar de mer extrema ljuden som explosioner.

Slutsats

Sky Glass är en problemfri TV med 4K-upplösning och ett kraftfullt högtalarsystem. Du får alla fördelar med Sky inbyggt, inklusive tillgång till massor av on-demand-underhållning samt hundratals live-TV-kanaler. Allt du behöver är en pålitlig internetanslutning, du behöver ingen parabol eller en separat Sky Q-box.

Andra alternativ än Sky glass

Lämna en kommentar