Hur man använder Android enhandsläge

Att veta hur man använder Android enhandsläge är ett bra sätt att styra din telefon medan du gör flera saker. Om du inte är den stolta ägaren till en av de mindre telefonerna (eller har väldigt stora händer) måste du förmodligen använda två händer för att styra din telefon. Med enhandsläge kan Android-användare svepa ner längst ner på skärmen och komma åt allt från den nedre halvan av telefonen. Detta är också en utmärkt tillgänglighetsfunktion för dem som behöver det. Detta trick kommer också att fungera på de bästa Android-surfplattorna och deras stora skärmar.

För att använda enhandsläge bör Android-användare först se till att navigeringsgester är aktiverade. Detta är standardsystemet för de flesta Android-telefoner, men om din telefon eller surfplatta fortfarande har en bakåtknapp, hemknapp och fyrkantig översiktsknapp längst ner måste du ändra det i inställningsappen.

Obs: Eftersom Android-telefoner tenderar att skilja sig något, kanske dina menyer inte ser riktigt likadana ut, men de borde vara väldigt lika.

Hur man använder Android enhandsläge

  1. I inställningsappen trycker du på Systeminställningar.
  2. Klicka på Enhandsläge.
  3. Aktivera enhandsläget.
  4. På valfri skärm sveper du nedåt från skärmens nederkant för att aktivera enhandsläge.

Det är allt du behöver veta! Om du kommer från iPhone kanske du känner igen enhandsläget som liknar nåbarhetsinställningarna. Kom ihåg att du kan stänga av enhandsläget genom att bara trycka var som helst ovanför den kontrakterade skärmen.

Du kanske också är intresserad av:


Du kanske också är intresserad av:

Lämna en kommentar