Samsung Jet Bot AI+ Robotdammsugare är ett måste för djurägare

Samsung Jet Bot AI+ är mycket bra mot djurhår och har en inbyggd, kontrollerbar kamera.

Samsung Jet Bot AI+

Trots deras övergripande självkörande-förmåga kräver de flesta robotdammsugare någon form av förberedelse för att undvika kablar och strumpor. Det är bara en förväntan som kommer med att ha en robotdammsugare igång när du inte är hemma. Tills idag! Robotdammsugaren Samsung Jet Bot AI+ arbetar med artificiell intelligens och en 3D-sensor som ska kunna upptäcka de små föremål som vanligtvis bara människor känner igen, som ett hinder.

Vi är definitivt i Jetsons territorium

Det är något väldigt futuristiskt med Jet Bot AI+:s utseende. Robotdammsugare behöver tillgång till sin brygga och kan inte gömmas i en garderob som en manuell dammsugare. Så Samsung ville nog att Jet Bot AI+ skulle ha en seriös attraktionskraft. Det är verkligen en stor ”flex” inför gäster.

Den passar ihop med den enkla cirkulära designen hos de flesta Robovacs och den hörndetaljerade D-formen som några andra, som Roomba S9+, kör hårt med. Påminner det om en våffelbryggare? Kanske. Men kombinationen av mjuka och hårda linjer är faktiskt ganska snygg. Den blanka helvita exteriören med silverkanter ser så stilren ut. Den automatiska tömningsdockan är också smidig och kompakt.

Det som är särskilt genialt med den här platta kanten är att den är avsmalnande. Jet Bot AI+ är under två tum hög när den är som smalast. Den kan klämma ena sidan under möblerna istället för att bara följa kanten noga och hoppas att dess sidoborste kan ta tag i skräpet som har kommit under.

Bildkredit: Samsung

Det finns mycket att göra i SmartThings-appen

Installation och användning av Jet Bot AI+ genom Samsungs SmartThings-app är väldigt enkel, speciellt när du har en högtalare på själva vakuumet som uppmanar dig genom processen. I appen kan du skicka Jet Bot för att göra en karta över ditt hem (som den ritar upp snabbare än de flesta LiDAR-botar jag har provat), märka rum och no-go-zoner, ändra städmönster (mitten av rummet eller väggarna först ), schemalägg, skicka för en platsstädning, aktivera livestreamen och mer.

Den här noggranna boten går om och om igen på samma ställen, men den är inte högljudd
Föreställ dig ljudet av en gammal bärbar dator som startar upp. Jet Bot AI+ är knappt starkare än så, även när den är i boostläge på mattan. Det automatiskt tömmande suset förväntas vara högt, men brummandet under själva dammsugningen är definitivt mindre besvärande än konkurrerande dammsugare med liknande sugkraft (och mindre skakande för små barn eller skitiga husdjur).

Kala golv, som trä och kakel, är lätt för Jet Bot AI+ som förväntat. Jag uppskattade att den faktiskt plockade upp de flesta herrelösa bitar av min katts pelletströ, som är ungefär lika stora som Tic Tacs. När det gäller mjuka golv togs mitt långa hår som pressats in i mattan upp framgångsrikt. Jag har ännu inte behövt vända dammsugaren för att släppa ut spolat hår.

Jet Bot AI+ fastnar inte bland kablar

Jet Bot AI+ är inte den snabbaste på att rengöra. Om du inte byter städläge till snabbare skum, kommer den att upprepa sina resor runt rummet fyra eller fem gånger.

Rengöringen känns definitivt grundlig (om än lite onödig) efter detta. Den lämnar snygga linjer efter sig på mattor som det bästa inom gräsklippning, vilket bevisar att den kammade mattorna väl. Mattavtrycket visar också hur smidig Jet Bot är för sin breda konstruktion. Den gick ända fram till föremål som min katts skrapa eller förvaringskärlen under mitt soffbord och manövrerade runt dem så nära som möjligt.

Inte en enda laddare åt den dagen. Faktum är att appen till och med noterar när den stöter på ett hinder och låter dig tyda vad den hittade (som en strumpa/handduk, kopp/tallrik eller nätsladd). Jet Bot meddelar också röstmässigt när den undviker ett hinder genom sin högtalare.

Andra gånger var kameran och objektsensorerna inte så försiktiga. Mer om det senare.

Livestreamkameran är en sådan vinst för människor med husdjur

Kameran ombord hjälper inte bara till med navigering och undvikande av hinder. Det är en hel husdjurskamera på hjul. I hemövervakningsläge kan du se vad Jet Bot AI+ ser medan den kör runt, antingen när du går från rum till rum eller fjärrstyrs av dig.

Det som gick från högteknologiska sidofunktioner blev snabbt lika användbart som själva vakuumet. Min kattunge Sansa och jag hatar båda när hon måste lämnas ensam hemma, speciellt nu när hon är större och kan hamna i en allvarlig skit när hon har tråkigt. Möjligheten att patrullera min lägenhet och se vad hon har för sig när hon inte hänger med mina stationära husdjurskameror är så tröstande. Jet Bot AI+ kan också hitta ditt husdjur om du inte känner för att titta på livestreamen.

Tillgängligheten för Samsung Jet Bot AI+

Samsung Jet Bot AI+ finns billigast hos:

Nackdelar: Objektsensorer kan träffas (bokstavligen) eller missa

Jag är förvånad över att säga att Jet Bots noggrannhet när det kommer till hinderavkänning var ganska flyktig.

Ibland var sensorerna för bra till den grad att de skulle missta en badmatta eller dörrmatta för en handduk. Ibland insåg Jet Bot så småningom och gick tillbaka för att göra en passning över mattan, men under de flesta sessioner slutade den att städa i rummet och studsa med kattsand fortfarande utspridda. Jag antar att det är bättre än att fastna på en matta och inte kunna göra klart resten av lägenheten förrän jag fysiskt kan flytta den — förutom att Jet Bot AI+ gick vilse och meddelade att den inte kunde hitta stationen mer än en gång, så det slutade med att det fastnade i badrummet i alla fall.

Naturligtvis är detta vid tillfället att Jet Bot faktiskt kom till nämnda rum och inte vände sig om eftersom ”ett eller flera rum” eller ”ett eller flera områden” inte kunde städas. Detta hände mycket, och trots att appen fyllde mig på vägspärrarna känns det som att en enda skjorta eller kattleksak inte ska hindra hela rummet från att sopas.

Nu till det motsatta problemet.

Att städa nära min katts mat och vatten är en tid då jag faktiskt skulle föredra att objektsensorerna är alltför försiktiga. Tills jag ritade en no-go-zon, fanns det ingen köksstädning där Jet Bot lämnade dem ifred. Den misslyckades aldrig med att trycka de där skålarna halvvägs över köksgolvet och en gång knuffade den upp deras lilla stativ mot en vägg och spillde vatten och mat överallt.

Att använda no-go-zoner är en normal del av robotdammsugaren. Jag förväntar mig inte att den artificiella intelligensen ska navigera med samma precision som mitt mänskliga sinne kan när jag använder min Dyson. Men när en (riktigt dyr) robotdammsugare specifikt annonseras för att vara ett objekt som undviker toppskiktet, borde det förmodligen inte göra en större röra än den som den var tänkt att städa upp.

Ska du lägga 12 999 kr på Samsungs smartaste dammsugare?

Jet Bot AI+ är lätt en av de mest högteknologiska och unika rengöringsenheterna som finns tillgängliga 2021. Den genererar ett riktigt pålitligt sug på skräp i olika storlekar utan att göra för mycket av ett racket, och ser bra ut när man gör det. Det faktum att den fungerar som en bokstavlig fjärrstyrd husdjurskamera samtidigt som den öser upp djurhår är skäl nog för husdjursägare att betala.

Men om man bedömer den utifrån dess ~sak~ (objektigenkänning) dämpar Jet Bot AI+ dess glans genom att vara inkonsekvent med att undvika föremål och rum. Den rör sig tillräckligt intuitivt för att undvika att fastna på en sladd eller på platser där den inte får plats. Även om det är osannolikt att du kommer hem till ett golv som inte har rengjorts av den anledningen, kan du komma hem till slumpmässiga missade platser som var för nära ett hinder för komfort.

Fördelar

  • Äter sällan sladdar och fluffiga mattor
  • Livestreamkamera fungerar även som husdjurskamera
  • Ganska tyst
  • Kompakt dockningsstation för automatisk tömning
  • Helvita design är stilren

 Nackdelar

  • Objektigenkänning är faktiskt inte super exakt
  • Avstår ibland från rum
  • Blyg för att hamna i hörn

Samsung Jet Bot AI+ finns billigast hos:


Lämna en kommentar