Neato Botvac D7 Connected – Recension

Neato D7

Neato Botvac D7 Connected är en högteknologisk robotdammsugare som levererar en effektiv rengöring av stora ytor och är speciellt anpassad för husdjurs ägare.

  • Möjlighet att styra den via appen
  • Enkel uppsamling av hår & partiklar
  • No-Go Lines funktion

[su_button url=”https://www.partner-ads.com/se/klikbanner.php?partnerid=43495&bannerid=68779&htmlurl=https://www.proshop.se/Robotdammsugare/NEATO-Robotdammsugare-Botvac-D7-Connected/2658276″ target=”blank” style=”soft” background=”#09c331″ color=”#ffffff” size=”5″ center=”yes”]Se Neato Botvac D7 Connected hos Proshop.se[/su_button]


Neato Botvac D7 Connected återförsäljare och priser:


Botvac D7 samlar utan problem upp smuts, djurhår och allergener och efterlämar ett otroligt rent resultat varje gång. Den är dessutom utrustad med ett Ultra Performance Filter och en avancerad kombinationsborste som fångar upp dubbelt så många partiklar och djurhår jämfört med de flesta andra robotdammsugare.

Neatos Youtube kanal

Dammsugaren rengör med stor precision, och den rör sig smidigt mellan möbler och trappor där den ger en grundlig rengöring. Tack vare en praktisk laserfunktion kan roboten dessutom rengöra i mörkret.

Något som skiljer den åt från andra dammsugare på marknaden är att den är app-styrd. Du kan alltså starta dammsugaren och planera dammsugningen via din app när du sitter på kontoret eller i bilen på väg hem.

Vad är skillnaden på Neato D7, D6 och D4

Den första, Botvac D4 Connected, riktar sig mot prismedvetna kunder. Neato hoppas att den andra, Botvac D6 Connected, kommer att tilltala husdjursägare som vill ha renare bostadsutrymmen.

D4 och D6 delar många funktioner och förmågor. Båda robotarna kommunicerar med Wi-Fi-hemnätverk och låter dig styra dem via Neatos mobilapp (iOS, Android). Du får städningsrapporter, tillsammans med kartor över marken de har täckt i ditt hus.

En annan förmåga som finns i dessa två maskiner är något som kallas ”No-Go Lines”. Tidigare fanns det bara på företagets flaggskeppsmodell, Botvac D7 Connected, men efter en uppdatering på D6 och D4 finns funktionen ”No-Go Lines” på dem med. No-Go låter dig undanta delar av ditt hem så att roboten inte städar just där. Det kan till exempel inkludera mattor, elkablar, barnrum etc.

Neato Botvac D7 Connected CompareSweden

D6 stöder dock flera planritningar, medan D4 inte gör det. Detta kan vara viktigt för dig som har en villa med mer än en våning. Du får ett ”högpresterande” luftfilter plus en sidoborste med D6. De två tilläggen gör förmodligen roboten bättre rustad för att hantera husdjurshår och smuts.

D7 har, ”Zone Cleaning”, som Neatos andra dammsugare inte kan matcha. Med detta kan du skapa mindre ”zoner” inom planritningen. Dessa områden är tänkta att täcka högtrafikerade, ofta smutsiga fläckar som behöver rengöras regelbundet.

Neato Botvac D7 Connected: Design

Neato Botvac D7 Connected undviker den vanliga runda robotdesignen och har istället en ”D” -form som påminner om en badrumsvåg. Botvac D7 är 10 cm hög och är en av de större dammsugarna. Den har en upphöjd skiva på toppen dekorerad med ”Neato” som fungerar som skydd för robotdammsugarens laser.

D7 mäter 33,5 cm på sin bredaste punkt och dess D-formade kropp gör det möjligt att rengöra mer effektivt längs väggar och skåp.

Botvac D7 – Undersida

Vänd över Botvac D7 så hittar du en borste som sträcker sig längs botten, tillsammans med två gummihjul och två mindre rullkulor som lyfter bakre delen. En sidoborste med fem ekrar sitter mellan huvudborsten och vänster hjul.

Neato Botvac D7 Connected: Installation

”Connected” i Neato Botvac D7 Connected betyder att den fungerar med Neato-appen (Android eller iOS). För att ansluta robotdammsugaren till appen och ditt hemnätverk behöver du trycka på väljarknappen och höger stötfångare samtidigt, håll i 10 sekunder och slå sedan på dammsugaren igen för att gå i parningsläge.

Neatos Youtube kanal om hur du koppar din dammsugare till Wi-Fi

Appen har alternativ för att starta eller stoppa rengöringen av ett helt golv, ”spot cleaning” eller också manuell rengöring. När roboten har avslutat en speciell rengöringskörning och kartlagt omgivningen kan du skapa specifika rengöringsområden och no-go-zoner i appen.

No-Go linjer Bildkredit: Robotexperten

Slutsats

Neato Botvac D7 Connected är snabb och rengör allting mycket väl, samt är den extra bra på att rengöra efter dina husdjur.

Till sitt nuvarande pris på cirka 5 500 kr, har Botvac D7 många av de funktioner du hittar i dyrare robotdammsugare som till exempel iRobot Roomba S9 Plus, som exempelvis dess intelligens, flerrumskartläggning och smarttelefonkontroll. Dessutom är den betydligt snabbare än nästan alla andra robotdammsugare.

Neato Botvac D7 Connected återförsäljare och priser:


Våra senaste artiklar om robotdammsugare och smarta hemmet:

10 svar på ”Neato Botvac D7 Connected – Recension”

Lämna en kommentar