Neato Botvac D3 Robotdammsugare – Recension

Be Alexa eller Google Home att rengöra golven så kommer den här robotdammsugare att lyda. Läs om Neato Botvac D3 nu!

Neato Botvac D3 Robotdammsugare - Recension

Fördelar

  • Bra på att hantera djurhår
  • Kan rikta mot eller bort från specifika rum

Nackdelar

  • Skrymmande form hindrar den från att rengöra trånga utrymmen
  • Kan fastna i hörn

Och våra tester visade att den också rengör bra. Även om den saknar den överlägsna navigeringen av sina avancerade syskonmodeller, utmärker den laserstyrda D3 fortfarande smutsupptagning, rengöring och robotdammsugare som kostar dubbelt så mycket.

Vad du inte kan göra är att säga till D3:an att gå tillbaka till sin brygga

Tja, du kan starta din D3 var som helst med den kostnadsfria smarttelefonappen via en WiFi-anslutning. Föreställ dig att du i sista minuten får reda på att du ska ha husgäster över. Med en knapptryckning kan du ge dina golv en god gång och göra ditt hem lite mer presentabelt. Det går dock inte att göra något åt ​​veckans disk i diskhon.

D3 är också kompatibel med Google Home, Amazon Alexa och Facebook Chatbot. Du kan starta eller stoppa dammsugaren och kontrollera batterinivåerna med ljudet av din röst. Vad du inte kan göra är att säga till D3:an att gå tillbaka till sin brygga, vilket är en bummer. Men om du låter D3 avsluta en cykel, fann vi att den alltid tar sig tillbaka till kajen.

Se också:

Håller de icke-smarta funktionerna måtten?

Med ett ord, ja. Våra omfattande tester visade att D3 är ett kraftpaket. En kraftfull motor, stark borste och smart design gjorde den till en av våra topprankade dammsugare för smutsupptagning. I genomsnitt plockade D3 upp 11,7 gram smuts per körning. Under veckans lopp kan du förvänta dig att cirka 82 gram damm och smulor ska vipas bort från golvet, vilket kan jämföras med en lätt rengöring med en vanlig dammsugare.

Det finns några nackdelar, inklusive dess tyngd och höjd. D3:s platta front hjälper den att rengöra mot golvlister, men den designfunktionen – tillsammans med dess höjd på 3,9 tum – ger den lite problem att hamna i trånga ställen. Mer än en gång under testet var vi tvungna att återställa den här roboten eftersom den fastnade i möbler eller en matta med hög lugg.

Vi önskar också att den hade en virtuell vägg som iRobot-dammsugare gör. Istället är det enda sättet att hindra D3 från att gå dit den inte borde genom att trycka på en magnetremsa på golvet, som du måste köpa separat.

Inga av dessa problem är deal breakers, och inte heller de unika för denna Neato. Men dessa exempel förstärker tanken att D3 är mest hemma på kala golv i öppna ytor.

Är Neato Botvac D3 värd att köpa?

Om du vill vara i framkant av tekniken och ge Alexa eller Google Home en sak till att kontrollera, är Neato Botvac D3 Connected ett prisvärt val. Men även om du inte bryr dig om anslutning, är bara dess prestanda för smutsupptagning värd vår rekommendation.

Det finns några hängningar — främst D3:s benägenhet att fastna i trånga utrymmen och dess avsaknad av en virtuell vägg. Men även om konkurrenterna redan börjar hoppa på Wi-Fi-tåget, har ingen hittills kunnat matcha Neatos försäljningspris på 350 $ för en ansluten dammsugare.

Lämna en kommentar