Allt om TV4 Play

TV4 Play är en video-on-demand-tjänst från TV4 Gruppen.

tv4 play app

Historian bakom TV4 Play

Tjänsten lanserades på prov den 9 januari 2009 under namnet TV4 Replay och erbjöd då alla TV4-gruppens egenproducerade program i en vecka efter sändning. Den 23 april 2009 lanserades tjänsten i större skala och bytte namn till TV4 Play. Under de första fem dagarna hade TV4 Play 300 000 besökare.

De flesta svenska TV-program och webb-TV-klipp som producerats för TV4-gruppens kanaler publiceras också i TV4 Play efter att de har sänts på TV. TV4 Play innefattar även TV-program och TV-serier som är producerade utanför Sverige och TV4 har rättighet att visa på digitala plattformar. Utbudet finns tillgängligt gratis (med reklamavbrott) i minst en vecka efter att programmet har sänts på TV. De flesta direktsända program som sänds på TV4 och på Sjuan direktsänds också på TV4 Play.

Den 18 december 2013 och fram till 2015 ingick en hyrfilmtjänst kallad ”Hyrbutiken” med filmer från SF Anytime.

Hur aktiverar man TV4 Play

Klicka i rutan nedan och fyll in koden som du får via din TV.

aktivera tv4play.se

Konto och design

I maj 2016 började TV4 Play med obligatorisk kontoinloggning även för att använda gratistjänsten. Nyhetsprogram och videoklipp går däremot att se utan inloggning. När man skapar ett nytt konto eller använder ett sedan tidigare behöver man ange postnummerområde och födelseår.

Koncept, interaktionsdesign och visuell design för samtliga plattformar har gjorts av företaget Daytona. Applikationerna till Iphone, Ipad och Android är utvecklade av Ideal Apps, medan tjänstens serverdel och webbtjänsten är utvecklade internt på TV4. Tjänsten ligger på molntjänsten Heroku och filmer streamas från Akamai.


Andra relaterade artiklar:


TV4 Anytime

TV4 Anytime lanserade de år 2006 och de ersatte den dock 5 januari 2011 av TV4 Play Premium. De erbjöd även besökarna de flesta svenska tv-program och webb-tv-klipp som TV4-gruppens kanaler har producerat. Tjänsten var också reklamfri. Ett fåtal utländska tv-program finns även tillgängliga. För att se majoriteten av materialet behövde man dock teckna ett abonnemang som kostade 49 kronor för 30 dagar eller 196 kronor för sex månader. Under de första åren fanns det även möjlighet att hyra filmer från SF Bio på sajten.

TV4 Play Premium

Detta var ett månadslöpande abonnemang som de lanserade 5 januari 2011 och också ersatte TV4 Anytime. TV4 Play Premium gav kunden bättre bild och ljud och även tillgång till fler program från TV4-gruppens kanaler, utan reklamavbrott och med längre visningstid. Utöver det ingick även ett utbud av långfilmer, fullständiga TV-serier och livesändningar med sport och nyheter.

Den 15 oktober 2012 började TV4-gruppen direktsända alla sina TV-kanaler på webben för den som hade premium-abonnemang. I början av 2017 avvecklade TV4 Play Premium och innehållet flyttat in i C Mores webbtjänst, med några undantag såsom nyhetsprogram. Kunder med aktiva abonnemang i TV4 Play Premium fick automatiskt tillgång till C Mores standardutbud utan extra kostnad.

TV4 Play Premium Sport

Den 7 oktober 2013 lanserade TV4 Play Premium Sport. Det gav tillgång till C Mores sportkanaler och allt som ingick i TV4 Play Premium. I mars 2016 ersatte de tjänsten av C More.

20 November 2022 drar fotbolls-VM igång och hälften av matcherna kommer att visas på TV4 Play, därför har vi skapat en hel guide hur du gör för att titta på fotbolls-VM på TV4: Hur tittar man på fotbolls VM TV4 Play.

Pris för TV4 Play – Har TV4 play kostnad eller ej?

Utbudet finns tillgängligt gratis (med reklamavbrott) i minst en vecka efter att programmet har varit på TV, du måste dock ha ett konto på TV4 Play för att kunna se det. De flesta direktsända program som sänds i TV4 och i Sjuan direktsänds dock också på TV4 Play. Deras betaltjänster var tidigare på C More, men som nu har flyttats på sätt och vis tillbaka till TV4 Play.

Hur funkar betalvarianten av TV4 Play?

Jo, det finns en gratis version som ger till tillgång till ett litet utbud. Dock utöver det så har de lagt på flera olika paket. Som jag ska beskriva mer härnäst.

Hur mycket kostar TV4 Play paket och abonnemang?

 • Vanliga TV4 Play är gratis
 • TV4 PLAY+ är nya namnet för betalversionen av TV4 Play som innehåller reklam, och kostar 59kr/månad
 • TV4 PLAY+ UTAN REKLAM kostar 149 kr/månad
 • TV4 PLAY+ SPORT kostar 399 kr/månad
 • TV4 PLAY+ SPORT TOTAL kostar 549 kr/månad

På vilka enheter finns TV4 play tillgängligt

Här hittar du en lista på vilka enheter som du även kan använda TV4 Play på!

Av säkerhetsskäl tillåter de dock inte anonymiserad trafik via proxy, VPN och liknande tjänster. Det betyder att du som användare av TV4 Play dock inte kan ta del av deras innehåll om du använder en sådan tjänst. Men troligtvis kan du komma runt detta med en av våra bästa VPN tjänster som Express VPN.

DATOR

Streama TV4 Play till PC eller Mac. Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av någon av följande webbläsare:

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox
 • Microsoft Edge
 • Safari

SURFPLATTA OCH MOBIL

Streama C More via vår app till surfplatta och mobil.

iOS: Det krävs att du har iOS version 10.3 eller högre för att kunna använda appen.

Android: Det krävs att du har Android version 5 eller högre samt att telefonen/surfplattan är Google-certifierad.

Några modeller som är Google-certifierade listas också nedan:

 • Google Pixel 2
 • Google Pixel XL
 • Samsung Galaxy S8 Plus
 • Samsung Galaxy S9
 • Huawei Honor 9
 • One Plus 5T

DIGITAL-TV

Titta via din TV-operatör. TV4 Plays utbud är tillgängligt hos de flesta digital-TV-operatörer.

APPLE TV (4 och 5)
Ladda ner vår app och streama TV4 Play via Apple TV 4 och 5 (4K) till din TV.

AIRPLAY
Streama via AirPlay från din iPhone/iPad till en Apple TV.

För att AirPlay ska fungera behöver du ha en Apple TV generation 4 eller 4K. OBS! Det fungerar inte att använda AirPlay via en webbläsare utan endast från en iPhone/iPad.

CHROMECAST
Streama TV4 Play från mobil eller surfplatta via en Chromecast (generation 2 eller nyare) till din TV.

Äldre TV-apparater kan ha svårigheter med Chromecasts uppdateringsfrekvenser. Upplever du att bilden hackar onormalt mycket, testa att ställa om uppdateringsfrekvensen på Chromecasten. Vill du läsa mer om detta så har vi en full artikel om TV4 Play på Chromecast.

SAMSUNG SMART TV
Titta på TV4 Play i din Samsung Smart TV. Ladda appen dock via Samsung Smart Hub på en Samsung Smart TV som är 2014 eller nyare.

LG SMART TV

TV4-Gruppen och LG Electronics gick med på att lägga till TV4 Play Premium som tjänst i LG:s underhållningsportal Smart TV för ett antal år sedan.

PHILIPS SAPHI TV

Vissa av de äldre modellerna som kör operativsystemet Saphi som Philips utvecklar, har inte TV4 Play appen installerat. Detta operativsystem tillåter inte att man laddar ner nya appar på den, så sättet att komma runt det är att använda en extern enhet. Exempelvis en Chromecast.

ANDROID TV

Titta på TV4 Play i din Android TV. Appen finns på de allra flesta TV-apparaterna och mediaspelarna med Android TV. Några vanliga enheter finns listade nedan.

 • Philips OLED
 • Sharp AQUOS
 • Sony Bravia
 • NVIDIA Shield
 • Nexus Player
 • MIBOX3
 • Digitala operatörers TV-boxar (med operativsystem Android TV)
 • Xiaomi Mi Box
 • Amazon Fire TV
 • WeTek Hub
 • NexBox

Bra att veta!
Om du har en TV som inte stöds av TV4 Play-appen, till exempel LG Smart TV, kan du ändå titta via en Chromecast eller en Apple TV.

TV4 rekommenderar att du använder dig av en nätverkskabel när du streamar via en Samsung Smart TV eller en Apple TV. Om dessutom du använder dig av Wi-Fi så finns det en risk att du inte får en stabil uppkoppling eller den hastighet som krävs.

Deras minimikrav för din nätverkshastighet när du streamar via deras appar eller tv4play.se är minst 10 Mbit/s i nedladdning, 4 Mbit/s i uppladdning samt en svarstid på 2-20 ms.

TV4 Play Gratis – Hur gör man för att skaffa ett konto

 1. Gå in på tv4play.se
 2. Klicka på Skaffa konto
TV4 Play gratis

Skriv in:

 • Din mailadress
 • Gör ett lösenord 8 tecken
 • Skriv ditt förnamn
 • Efternamn
 • Postnummer
 • Födelseår
 • Klicka på ’Börja titta’

Vilka kanaler kan man se på TV4 Play

På TV4 Play kan du streama TV program, filmer och serier från:

 • TV4 är Sveriges största kommersiella TV-kanal med innehåll för dig och hela familjen. I TV4 hittar du allt från nyskriven svensk dramatik och storslagen familjeunderhållning, till de senaste nyheterna och sporten du inte får missa.
 • Sjuan är kanalen som erbjuder härlig avkoppling, med program som berör och engagerar. I Sjuan får du svenskproducerad reality och skarpare vinklad lifestyle inom skilda genrer, blandat med serier och filmer. Sjuan är kanalen med stort hjärta som bjuder på en skön stund i vardagen.
 • TV12 är en bred underhållningskanal med utvalda humorfavoriter, klassiska filmer varje kväll och sport som står dig nära. Humorprogrammen är perfekta för de flesta kvällar. Dessutom följer de mästerskap, landskamper och stora matcher i några av de mest engagerande svenska ligorna.
 • I TV4 Fakta, ser du några av de bästa dokumentärerna – om människoöden, samtid och historia. Här finns kriminalfallen, politiken och vardagens hjältar.
 • TV4 Guld visar serier som gått till historien, såväl kritikerfavoriter, klassiker som gamla godingar. Här hittar man allt som var bättre förr, kort och gott, hela TV-historien i en och samma kanal.
 • I TV4 Film finns noga utvalda långfilmer för familjens alla filmälskare. Moderna klassiker från flera decennier och Oscarsbelönade storfilmer blandas med smala kultfilmer.
 • Sportkanalen är en satsning från C More. Ambitionen är att med en kombination av livematcher, sportnyheter, intervjuprogram, sammandrag, höjdpunkter och dokumentärer leverera en typ av sport-TV som saknats i Sverige.

Hur man får fram text på TV4 Play?

Ibland kan man behöva aktivera textningen genom att klicka på pratbubblan som visas i uppspelningsrutan.

Den kan sitta längst ned i bild till höger eller finnas uppe i högra hörnet på beroende av vilken enhet du spelar TV4 Play via. Se bild nedan. Det är med denna knapp som du sätter på svensk text (och i vissa fall engelsk text).

hur man får text på tv4 play

TV4 Play fungerar inte i min webbläsare! Vad ska jag göra?

Att du inte får igång TV4 Play kan bero på flera olika saker. Här har du en liten checklista som TV4 har på sin hemsida att gå igenom som vi hoppas kan hjälpa dig.

Kontrollera att du är inloggad på sidan. Du kan prova att logga ut och sedan logga in igen.

 • Se till att du har den senaste versionen av de godkända webbläsarna (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari) samt är deras minimikrav för din nätverkshastighet när du streamar via deras appar eller tv4play.se minst 10 Mbit/s i nedladdning, 4 Mbit/s i uppladdning samt en svarstid på 2-20 MS.
 • Om du befinner dig utanför EU/EES kan du inte se de program vars programbolag inte tillåter visning utanför Sverige. Då kan du behöva en VPN för att se dina program
 • Om programmet endast fungerar fram till reklam så kan det bero på att du har en adblocker installerad som blockerar innehållet.
 • Om du får en felkod kan det bero på att någonting har förändrats i videospelaren. Då brukar det fungera efter att man har rensat cacheminnet.
 • Om du använder dig av en Chromecast, testa då att återställa standardinställningarna.
 • Som en sista utväg kan du prova med en annan webbläsare.

Du kan även läsa mer om vanliga frågor om programmen. Och tänk på att du även kan se på TV4 Play genom deras appar på iPhone, iPad och Android (mobil och tablet). Appar hittar du på App Store respektive Google Play.

Behöver du kontakta TV4?

Hur gör jag för att komma i kontakt med TV4?

 • Huvudväxel: 08-459 40 00
 • Nyheterna: nyheterna@tv4.se
 • Nyhetsmorgon: nyhetsmorgon@tv4.se
 • Malou efter tio: eftertio@tv4.se
 • Efter fem: efterfem@tv4.se
 • Kalla fakta: kalla.fakta@tv4.se
 • Tittarservice: info@tv4.se
 • TV4 Play: Vanliga frågor & svar, klicka här
 • TV4 Medias visselblåsarkanal: Klicka här
 • Postadress:
  TV4
  Tegeluddsvägen 3-5
  115 79 Stockholm

De finns även på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube.

Hur mycket kostar TV4 Play efter ändringen under 2023?

Vanliga TV4 Play är gratis. TV4 PLAY+ som innehåller reklam, och kostar 59kr/månad. TV4 PLAY+ UTAN REKLAM kostar 149 kr/månad. TV4 PLAY+ SPORT, kostar 399 kr/månad och sist men inte minst TV4 PLAY+ SPORT TOTAL, kostar 549 kr/månad.


Du kanske även är intresserad utav:

Kategorier TV

20 svar på ”Allt om TV4 Play”

  • Hej där Inga!
   På grund av, på grund av rättigheter kan man endast titta på TV4 play med en Svensk IP. Av säkerhetsskäl tillåter de inte heller anonymiserad trafik via proxy, VPN och liknande tjänster. Det betyder att du som användare av TV4 Play dock inte kan ta del av deras innehåll om du använder en sådan tjänst. Men troligtvis kan du komma runt detta med en av våra bästa VPN tjänster som Express VPN.

   Svara
 1. Hej
  Jag har en LG smart tv från 2018 men kan inte hitta något sätt att ladda ner TV4 Play appen.
  Är ni säkra på att den fortfarande finns i ”LG content store” där man laddar ner appar till TVn?

  Svara
  • Hej Henrik!

   Dessvärre finns inte TV4 Play appen i LG Content Store till vår kännedom. Man kan använda sig av externa enheter såsom: Chromecast, diverse andra ”stickor” eller boxar för att få TV4 Play för dessa TV-apparater.

   Svara

Lämna en kommentar