Allt om Google Home högtalare

Google Home spelar bra med Googles programvara och hårdvara, men det saknar några viktiga funktioner hos sina konkurrenter.

Google Home spelar bra med Googles programvara och hårdvara, men det saknar några viktiga funktioner hos sina konkurrenter.

Kolla även in vår lista på de bästa smart högtalarna på marknaden just nu!

FÖRDELAR:NACKDELAR:
Integreras lätt med dina Google-verktygBegränsade tillägg vid denna tidpunkt
Styr Google Cast-aktiverade enheterSaknar balanserat ljud, särskilt på sång
Blomstrande bas

Läs även om:


Viktigt att notera: Google har upphört med Google Home. Dess flaggskepp när det kommer till smarta högtalare är den nya Google Nest Audio, som erbjuder flera ljuduppgraderingar över den ursprungliga Google Home. Du har också Sonos One för den som vill ha premium ljud.

Google Home får många saker rätt, inklusive pris, design och lyhördhet.

Även om den inte längre säljs som nytillverkad förklarar den här Google Home-recensionen hur den banade väg för Googles Nest-ljudlinje.

Google Home-högtalardesign

Google Home ser ut som en vatten droppe med dess topp avskuren av i en vinkel. Högtalaren är mindre än originalet Echo men lockar ögat mer än Amazons lugna, svarta cylinder. För att lägga till mer visuellt kan du byta ut skifferbasen med ett mer färgstarkt alternativ, som orange eller violett. Ytterligare baser kostar kan inköpas, och de är lätta att byta med en vridning och ett drag

Google Homes främsta funktion ligger i dess handsfree-funktion, men du kan också använda dina händer när det behövs. Högtalarens överkant är beröringskänslig, men den saknar några märken för att indikera det. Tryck en gång för att pausa eller spela upp, eller svep medurs för att höja volymen. Ett långt tryck aktiverar Google Assistant. Och om du inte vill att högtalaren hela tiden ska lyssna på aktiveringsfrasen ”OK, Google”, kan du stänga av mikrofonen med en knapp på baksidan.

Som Amazon gjorde med Echo, utelämnade Google några funktioner vi är vana vid på högtalare. Med inget batteri är hemmet inte mobil och det är inte vattentätt – vilket skulle vara trevligt i köket. Det saknar också en högtalartelefon, extraingång och till och med Bluetooth-anslutning. (Du ansluter till den via Wi-Fi.)

Google Home-högtalare med Google Assistant

Home drivs av Google Assistant (företagets Siri- och Alexa-konkurrent), och om du använder Googles verktyg (som Gmail, Kalender eller Kontakter) öppnar Assistant många möjligheter. Google Assistant kan utnyttja din e-post, kalender, sökhistorik och mer – i huvudsak bli en intelligent förlängning av din online-existens

Installationen är enkel. När du har laddat ner den kostnadsfria Google Home-appen för Android eller iOS, går appen igenom stegen. Jag var igång inom 5 minuter. Du kan ansluta ditt Google-konto så att det kan komma åt din befintliga information samt länka till befintliga YouTube Red-, Spotify- och andra konton. Google Home fungerar inte med Apple Music eller Amazon Music.

Du kan också lägga till några smarta hemenheter, inklusive Nest, Philips Hue och SmartThings, samt Google Cast-enheter, till exempel en Chromecast. Läs även om hur du kopplar google assistant med Chromecast.

På många sätt liknar Alexa på Echo och Google Assistant varandra. Båda kan svara på grundläggande frågor. Du kan till exempel fråga ”Hur är vädret?” eller ”Vem vann fotbolls matchen igår kväll?” Båda högtalarna kan också styra musikuppspelning. Google-assistenten svarade snabbare än Alexa på de flesta frågor, och assistenten kunde också hantera några frågor som Alexa inte kunde.

Test av Google home

Jag frågade ”Hur säger du” Låt oss gå ”på franska?” och assistenten svarade korrekt, medan med Alexa behövde jag öppna Alexa-appen på min telefon för att se svaret. Ingen av de virtuella assistenterna är dock tillräckligt smarta för att svara på mer komplexa frågor, till exempel ”Vem sköt den vinnande straffen i SM igår kväll?” eller ”Vem är det högst rankade laget i Preimer Leauge?

Assistenten innehåller några spel för personer som letar efter interaktiv underhållning. Jag spelade ”Är du lycklig?” trivia spel. Assistenten läste frågorna och gav mig val för svaret. Du behöver inte säga ”OK Google” innan du svarar; medan det är i spelläge lyssnar högtalaren kontinuerligt efter ditt svar.

Google Home har ett utmärkt mikrofonområde. Jag kunde anlita assistent från olika platser på första våningen i mitt hus, inklusive cirka 20 meter bort och i ett annat rum. Alexa matchade det intervallet och svarade också från varje plats jag försökte.


Andra intressanta artiklar:


Casting med hjälp av Google Home-högtalare

En stor skillnad för Google Home är dess integration med Google Cast-enheter, inklusive Chromecast. Echo kan inte styra Amazon Fire TV, även om det också är en Amazon-produkt. Du behöver inte längre din telefon för att starta eller kontrollera en Cast enhet, du behöver bara din röst. Jag anslöt en andra generationens Chromecast och den Cast-aktiverade Nvidia Shield. Även om jag gillade funktionens bekvämlighet, måste funktionaliteten utvecklas mer innan den blir en Echo-mördare.

MER: Kolla in vår steg för steg guide om hur du kopplar samman Google Home och Chromecast.

För att starta en cast så säger du vad du vill spela och vilken enhet du vill spela den på. Du kan till exempel säga ”Spela Bob Dylan på Shield” eller ”Spela jazz på Chromecast.” Google Home använder din standardmusiktjänst om du inte anger en annan. Om du använder Chromecast Audio för multiroom-ljud kan du också ange en högtalarsats. Du kan till och med starta videor med din röst. När jag sa ”Play Cubs videos on Chromecast” spelade den upp videor från YouTube. Högtalaren kan dock inte styra Netflix eller andra videoappar än.

Högtalarens ljudprestanda

Som högtalare var Google Home tung på basen i våra tester. Det fungerar bra med vissa typer av musik (som hip-hop), men inte alla. Echo levererade mer balanserat ljud.

Basen dunkade på The Weeknds ”Starboy”, men det överväldigade sången, och Norah Jones röst på ”Tragedy” gick också vilse i basen. Echo gjorde ett mycket bättre jobb med att hantera dessa sångerna.

Google Homes volym blir tillräckligt högt för att fylla ett stort rum, även om basen blir ännu mer framträdande när du skruvar upp den.

Med sina multiroom-ljudfunktioner via Google Cast kan Google Home också fungera som en Sonos-konkurrent. Du kan aktivera funktionen genom att ansluta ett Chromecast Audio till exempel Samsung HWQ900T 7.1.2Ch platt soundbar och subwoofer från Amazon.

Slutsats Google Home

Google har gjort det smarta högtalarloppet intressant med Google Home. Det kan göra många av samma grundläggande saker som Amazons Echo kan, men det kostar mindre och har mer visuellt tilltal. Echo levererar bättre ljud och ansluter till mycket mer smarta enheter, men du kan förvänta dig att Home-tillägg ökar med tiden. Och Chromecast-integrationen – när den fungerar – visar potentialen för röstnavigering för underhållning. Annons Eftersom båda enheterna fungerar bra bör ditt beslut om vilken smarthögtalare du ska köpa komma ner till de tjänster du använder snarare än själva högtalaren. Om du gillar Amazon Music och utnyttjar shoppingintegrationen som Alexa erbjuder, är Echo en bättre matchning. Men om du använder Google för din e-post, kalender och andra onlineverktyg blir Home en ovärderlig förlängning av din digitala existens.5 svar på ”Allt om Google Home högtalare”

Lämna en kommentar