Philips Hue lampor: Din utförliga guide till vad varje lampa gör

Philips Hue lampor erbjuder en blandning av färger och ljuseffekter som du kan fjärrstyra.

Philips Hue lampa
Bildkredit: Future

Philips Hue-lampor är några av de bästa smarta lamporna som finns och erbjuder en blandning av färger och effekter som du dessutom kan fjärrstyra. De är några av de bästa Alexa-kompatibla enheterna och de bästa Google Home-kompatibla enheterna, men fungerar också med flera smarta hemsystem, som Apple HomeKit. De smartaste Kommandona för Google Home.

Den här Philip Hue lampguiden förklarar vad varje lampa gör. Företaget lägger till nya artiklar i sortimentet varje år, så det är användbart att hålla sig uppdaterad när man bestämmer vilka belysningsprodukter som passar dig.


Andra intressanta artiklar:


Till exempel har Philips Hue en vit A21-lampa som är ganska ny. Det är dessutom varumärkets ljusaste lampa hittills med en 1 600 lumen effekt. Snart kommer också Philips Hue Bloom bordslampa, en färgstark Bluetooth-lampa som lätt kan flyttas runt i ditt hem.

Men bortsett från Philips Hue startpaket, kommer de flesta av dessa lampor inte med en Philips Hue-bridge (runt 500 kronor). En av dessa är ett effektivt alternativ om du vill vara lite kreativ med din belysning.

Om du redan har en bridge, se till att du uppdaterar din programvara när nya versioner blir tillgängliga. Skadlig programvara kan hoppa från dina lampor till din bridge och vidare till ditt nätverk, vilket innebär att du kan bli hackad via ditt Philips Hue-system om du inte uppdaterar den. För att uppdatera din Philips Hue-bridge, gå in i Philips Hue-mobilappen, öppna Inställningar och klicka därefter på Programuppdatering.

Philips Hue lampor: startpaket

Bildkredit: businessinsider

Philips Hue-startpaket innehåller både glödlampor och den brygga som krävs för att ansluta lamporna till ditt Wi-Fi-hemnätverk. Om du inte har några Philips Hue-lampor ännu är ett startpaket förmodligen det bästa sättet att börja. Efter att ha testat hundratals smarta hemprodukter tror vi att Philips Hue Starter Kits är en av de bästa smarta hem-enheterna.

Det ursprungliga Philips Hue-startpaketet är utformat för att ersätta traditionella A19-lampor och kan dessutom bytas till mer än 16 miljoner färger. Startpaketet innehåller vidare tre lampor plus en Hue-bridge. Philips säljer också en version av detta kit med fyra lampor.

Här kan du köpa alla dina Hue lampor på samma ställe:

Philips Hue White Ambiance Kit

Med White Ambiance kan du justera glödlampornas färgtemperatur så att du kan gå från intensiv blåvit ända till en mjuk gulvit.

Philips Hue Smart Bridge

Om du inte köper en startpaket, som innehåller smart bridge, måste du köpa en separat. Den ansluts till din Wi-Fi-router och ansluts till Hue-lamporna i ditt hem. Köp Philips Hue Smart Bridge på NetOnNet för 479 kr

Philips Hue glödlampor och lampor

Du kan dessutom utöka dina belysningsalternativ genom ett antal olika Philips Hue-lampor. Dessa inkluderar allt från vanliga vita glödlampor vidare till flerfärgade ljusremsor och andra glödlampor som passar mindre uttag.

MER: Allt om Smart TV

Philips Hue White A21, 1 600 lumen

Detta är Phillips Hues nyaste och ljusaste smarta glödlampa. Det fungerar utan nav, vilket betyder att du kan styra det via Bluetooth i ditt hem.

Philips Hue White Ambiance A19

Denna Philips Hue White Ambiance-lampa kräver ett nav, men när den är ansluten kan du styra dess ljusstyrka.

Philips Hue Ambiance BR30 floodlight/strålkastare

Dessa LED-lampor, som kan producera tusentals nyanser av vitt, från varmt till kallt – och färg, och är designade för infällda takarmaturer.

Philips Hue E12-candle

Philips Hue E12 Candle är en mindre glödlampa, designad för ljuskronor och armaturer där en A19-lampa i full storlek inte passar. Varje ljuslampa motsvarar 40W. Den kommer också i en vit atmosfär och färgatmosfär.

Philips Hue Light Strip

Denna 2 m långa LED-remsa i färg har ett självhäftande underlag som gör att du kan fästa den under köksbänkar eller hyllor, eller var som helst du vill, för att ge en fin accentbelysning. Du kan lägga till Philips Hue Light Strip-förlängningar. Köp Philips Hue Light Strip 2 m för 890 kr hos NetOnNet

Philips Hue underhållningsljus

En annan kategori av Philips Hue-lampor är underhållningsförstärkare, för till exempel spelbelysningen. Hue Play HDMI Sync Box är nästa steg när det kommer till ljus. Det synkroniserar dina smarta lampor med ditt TV-innehåll, inklusive spel och filmer.

Philips Hue Play HDMI Sync Box

Surroundljud gör att titta på filmer och videospel i ditt hem till en mer uppslukande upplevelse, men hur är det med surroundbelysning? Philips Hue Play HDMI Sync Box sitter mellan din TV och din kabelbox och spelkonsol och analyserar innehållet som går till din TV. Play Sync Box skickar sedan vidare till dina Hue-lampor och ändrar deras färg för att matcha det som spelas på skärmen.

Philips Hue Play Light Bar

Detta är en 9-tums färgbytande lampa som kan sitta horisontellt eller vertikalt bredvid din TV eller datorskärm eller monteras som bakgrundsbelysning.

Philips Hue fristående lampor

Fristående lampor kan placeras var som helst i ditt rum och används vanligtvis för att skapa accentbelysning snarare än som en primär ljuskälla. Ingen av dessa har en bridge, så du behöver införskaffa en för att synkronisera dina lampor.

Philips Hue Bloom

Detta accentljus mäter cirka 5 tum i diameter och kan ändras till miljoner färger. Det används bäst för att studsa ljus från en vägg bakom fixturer som en TV eller anläggning för att skapa stämning.

Philips Hue White Ambiance Wellness

Inuti denna lampa finns en enda Philips Hue White Ambiance-glödlampa som kan bytas från kallvit till varmvit. Du kan också byta ut lampan med en färglampa om du vill.

Philips Hue Go Light

Go är ett fantastiskt accentbelysningsstycke och lyser från både sin cirkulära 4,7-tums bas och dess platta topp. 300-lumen Hue Go har ett inbyggt uppladdningsbart batteri som räcker i upp till 3 timmar medan det är urkopplat.

Philips Hue-armaturer

Även om det är begränsat till några få olika alternativ har Philips armaturerna lamporna inbyggda direkt i dem. Det betyder att när lysdioderna går sänder, vilket borde ta minst tio år, om inte mer. Måste du byta ut hela armaturen. Dessa kräver också en bridge (ingår ej) för att styra dem via Philips app.

Philips Hue White Ambiance Fair

Denna taklampa kan antingen montera infälld eller kan du köpa den med en liten eller stor förlängning för att tappa ner den några centimeter. Den har en borstad aluminiumfinish och LED-lamporna kan du ställa in på ett kallt eller varmt vitt ljus.

Bildkredit: homekitnews

Philips Hue White Ambiance Being

Being liknar Fair, men har en tydlig panel som går runt midsektionen. Den kan dock endast bli monterad i taket.

Philips Hue utomhusbelysning

De har också flera stora, väderbeständiga lampor för utomhusbelysning som kommer att belysa din trädgård, gräsmatta, uteplats och uppfart.

Philips Hue Single PAR38 Outdoor

Dessa är inte bara för Philips Hue-produkter; du kan skruva dem i valfri utomhusarmatur som passar en PAR38-lampa och göra den till ett ”smart ljus”. Du kan styra och schemalägga lampan på distans.

Philips Hue Calla Outdoor Pathway

Placera denna LED-integrerade pelare längs din uppfart eller ingång för att belysa dina gästers väg. Baspaketet innehåller en pelare och en strömförsörjning, och förlängningssatser kostar cirka en tusenlapp.

Philips Hue Inara vit utomhuslykta

Philips Hue Inara är en traditionell vägglykta för att tända din veranda eller området utanför din dörr. Den använder en vit glödlampa, vilket innebär att du inte kan ändra färg, men du kan styra den på distans.

Philips Hue Lucca vägglykta

Lucca vägglykta är mycket lik Inara, men den har en mindre, modernare design och är lite dyrare.

Här kan du köpa alla dina Hue lampor på samma ställe:

Philips Hue smarta lampor tillbehör

De tillverkar också flera tillbehör som låter dig styra dina Hue-lampor utan att behöva öppna appen på din smartphone.

Philips Hue Smart Dimmer Switch med fjärrkontroll är en av de bästa smarta ljusströmbrytarna för Philips Hue-ägare. Men om du vill ha avancerade funktioner, som rutiner och timers, måste du ansluta allt via Philips Hue-bridge.

Philips Hue Smart Dimmer Switch med fjärrkontroll

Den här omkopplaren är designad att se ut som en traditionell väggströmbrytare. Men du ansluter den lätt till dina Hue-lampor så att du inte behöver hålla på med med ledningar i dina väggar. Dessutom kan du ta ut strömbrytaren ur väggen, så att du kan använda den som fjärrkontroll.

Philips Hue Smart-plug

Hue Tap-omkopplaren kan du programmera till att automatiskt aktivera tre olika belysningsscener, vilket kan vara till hjälp om du har en viss inställning för, till exempel, filmkväll och en annan för läsning.

Philips Hue Smart Motion Sensor

Detta tänder lamporna i ett rum när det känner av rörelse. Den känner av olika känslighetsnivåer, håller lamporna tända under en period efter att en person har gått ut och ändrar ljusstyrkan baserat på tid på dagen.

Philips Hue Dusk-to-Dawn Outdoor Motion Sensor

Philips Hue Dusk-to-Dawn Outdoor Motion Sensor är en trådlös, batteridriven rörelsesensor lampa. Den håller också koll på ljuset ute och ser till att dina lampor inomhus inte tänds förrän på natten.

Återförsäljare


10 svar på ”Philips Hue lampor: Din utförliga guide till vad varje lampa gör”

Lämna en kommentar