Sonos Beam Recension: En utmärkt Alexa och Google Assistant Soundbar

Bildkredit: whathifi

Den funktioner-packade Sonos Beam levererar mycket bra ljud för en liten soundbar, och kommer med Alexa röstkontroller.


FÖRDELAR:

  • Enkel installation
  • Alexa inuti
  • Bred ljudbild

NACKDELAR:

  • Bas saknar lite tydlighet
  • Inget Bluetooth-ljud

Sonos soundbars är mycket välgjorda, låter bra och är lätta att använda! Men hittills har de varit ganska lätta på högteknologiska funktioner.

Den nya Sonos Beam bryter den formen genom att erbjuda en massa funktioner, inklusive HDMI och Alexa röststyrning. Och för strax under 5 000 kr kan det till och med betraktas som överkomligt. Något annat Sonos har aldrig varit känt för. 

Sonos Beam är en av de bästa soundbars  på marknaden när det gäller funktionalitet, men Sonos var tvungen att göra några kompromisser på ljudkvaliteten. Läs även vår fullständiga Google Nest Audio Recension.

Design av Sonos Beam

Formad som ett platt, långsträckt piller, är 25,6 x 3,9 x 2,7-tums Beam mindre än de flesta Soundbars. Men låt inte dess relativt lilla storlek lura dig! Det händer mycket på insidan av enheten. Den har fyra bashögtalare och en diskant, vilket hjälper till att producera ljud som fyller rummet.

Bildkredit: m3

Beam följer Sonos minimalistiska estetik: En touch känslig topp låter dig justera volymen, spela och pausa låtar, hoppa över och mer. En enda LED-lampa visar soundbarens status. Du kan också stänga av mikrofonen.

Du kan ansluta till din TV via HDMI, den första Sonos soundbar där du kan göra detta, eller digitalt optiskt ljud. Beam använder Wi-Fi för att ansluta till internet för att streama ljud och för att ansluta till andra Sonos-högtalare i ditt nätverk för multiroom-ljud. Du kan också använda en kabelansluten Ethernet-kabel för nätverksåtkomst. Du kanske även vill läsa om nya HDMI 2.1.

Som med andra Sonos soundbars, kommer Beam inte med en fjärrkontroll. Du kan styra den med din befintliga TV-fjärrkontroll, eller om din TV stöder HDMI ARC-CEC kan du använda Amazons Alexa- och röstkommandon för att styra den.

Du kan till exempel be den att sätta på skärmen eller justera volymen. Beam fungerar också med Siri tack vare Apples AirPlay 2-teknik.


Våra nyaste artiklar om soundbars:


Alexa och Google Assistant integration

Alexa är lyhörd från hela ett stort rum till typiska förfrågningar: den berättar för dig vädret, ställer in en timer eller slår på en Wemo-switch. Om du också har en Fire TV ansluten kan du starta en show på Netflix eller Hulu.

MER: Läs även om Google Chromecast

Alexa är också mycket användbart för att styra musik som spelas via Sonos-appen. Du kan spela, pausa och hoppa över spår. Men den har svårt att hitta spellistor du har på Spotify eller Apple Music.

Beam stöder också Google Assistant från och med en gratis maj 2019-uppdatering. Alla Google Assistents grundläggande röstkontroller fungerar på Beam, till exempel att kolla vädret, sätta igång program och musik och styra smarta hemenheter. Du måste dock växla manuellt mellan Google Assistant och Alexa, så du kan inte fritt prata med båda virtuella assistenterna.


Pris och Tillgänglighet:


Prestanda

Beam producerar ett bredare ljud än du skulle gissa när du tittar på den, och den ger balanserad diskant, mellanregister och bas. Men om du är van vid ljudkvaliteten på en Sonos Playbar eller Playbase, är det osannolikt att du kommer att bli imponerad av ljudet. Även om det har tillräckligt med bas kommer det inte att skaka golvet utan att lägga till en subwoofer. Om du behöver mer low-end kan du köpa en Beam med en subwoofer.

MER: Läs allt om Dolby Atmos

Sonos är stolt över musikuppspelning, och totalt sett uppfyller Beam de höga förväntningarna. SB450 producerade dock mycket starkare bas, liksom Sonos Playbar.

Som en liten soundbar blir Beams volym inte extremt hög, men den är tillräckligt hög för att fylla ett medelstort rum.

Installation

Sonos gör installationen av Beam relativt smärtfri, även med alla tillgängliga funktioner. Du använder Sonos-appen för att komma igång. Om du inte har ett Sonos-konto måste du skapa ett. Om du ansluter Beam till TV:ns HDMI ARC-port kan den upptäcka din modell och inställningar. Du måste också logga in på ditt Amazon-konto under installationen om du vill aktivera Alexa.

Bildkredit: lefflers

Få soundbars kan tävla med Sonos när det gäller att matcha ljud till miljön. Beam innehåller Sonos TruePlay, som automatiskt justerar högtalarens ljud så att det fungerar bäst i rummet där du har placerat den. TruePlay använder telefonens mikrofon för att mäta ljud i hela rummet. Du kan också justera bas och diskant manuellt. Medan du tittar på video kan du också engagera talförbättring, vilket förstärker mellanregistret eller nattläge som sänker basnivån.

Slutsats

Sonos Beam har mycket att som talar för den. Högst upp på listan finns Google assistent och Alexa, som tar smarta högtalarfunktioner in i ditt vardagsrum. Med stöd för AirPlay 2 och Google Assistant blir den här högtalaren inte heller föråldrad snabbt. Det ger ett brett och balanserat ljud totalt sett, och du kan också anpassa ljudet till din miljö på ett sätt som få soundbars tillåter. Soundbarns lilla storlek kan också vara en bonus, men i gengäld för den kompakta formen ger du upp den blomstrande basen som andra Sonos-högtalare skapar.

Om du gillar Sonos ekosystem och vill ha en riktig mittpunkt för din hemmabio, kommer en dyrare Playbase eller Playbar troligtvis vara bättre. Men om stor bas inte är viktig, eller om du har ett mindre rum, kommer Beam att göra dina öron glada.

Du hittar den hos:


10 svar på ”Sonos Beam Recension: En utmärkt Alexa och Google Assistant Soundbar”

Lämna en kommentar