Google Nest Audio Recension

Google Nest Audio, nu detta är vad du kallar en uppföljare!

google nest test recension review anmeldelse

Den tygklädda Google Nest Audio ser kanske inte ut som en smart högtalare, men dess kraftfulla prestanda kommer att få dig att ändra den åsikten. Det är det bästa ljudet under tusenlappen för Google Home- och Nest-kunder.

FÖRDELAR:NACKDELAR:
+ Miljövänlig och attraktivt design– Osynliga beröringskontroller kan vara lite jobbiga
+ Balanserat ljud och hög maxvolym– Kan inte användas som en ljud ut-källa
+ Snabba svar från Google Assistant

Google Nest Audio är en ersättning för det ursprungliga Google Home. Till skillnad från företagets debutsljudhögtalare, som användes som ett kommandocenter för Google Assistant, är Nest Audio mer av en högklassig – men inte för dyr – högtalare och ett handsfree kommando center sekundärt. Kolla även in vår lista på de bästa smart högtalarna på marknaden just nu!

Google Nest Audio är billigare än än det ursprungliga Google Home. Med tillströmningen av människor som spenderar mer tid inomhus är intresset för att höja ett hems IQ större än någonsin tidigare, och att investera i en av de bästa smarta högtalarna är ett bra ställe att börja. Om du vill ha en mindre och billigare högtalare och gillar Google bör du kolla in vår recension på Google Nest Mini.

Även om den inte kommer att vara bättre än den dyrare Sonos One i volym eller bas, så förklarar den här Google Nest Audio guiden hur dess förstärkta ljudprestanda ger dig en anledning att uppgradera din Google Home. Och hur Googles tålamod för smarta högtalaruppdateringar verkar löna sig.


Andra artiklar du kanske vill läsa:


Specifikationer:

Pris:Under 1000 SEK
Färger:Krita, kol
Storlek:17,5 x 12,4 x 7,8 cm
Vikt:1,2 kg
Högtalare:75 mm bashögtalare, 19 mm diskanthögtalare
Mics:3

Google Nest Audio-recension: Design

Vissa säger att den elliptiska Nest Audio ser ut som ett 18-cm långt piller eller överdimensionerat glasögonfodral, men jag ser en smidig kantad smart enhet som ser mindre teknisk ut än många andra, men på ett bra sätt. Färgerna smälter in i de flesta hem oavsett var du placerar dem.

google nest test recension review anmeldelse design
Bildkredit: swedroid

Under sin exteriör har Google Nest Audio den förväntade LED-statusmatrisen. På baksidan finns en fysisk mikrofonbrytare, men inga andra knappar finns dock på enheten. Istället kan beröringskontroller precis under den övre sömmen användas för att kontrollera musik, även om det inte exakt är uppenbart var de är. Du måste också vara avsiktlig med dina rörelser, annars kan du pausa din spellista istället för att höja volymen. Jag hade detta problem några gånger.

MER: Vilken TV storlek behöver just du? Och var bör den placeras för bäst prestanda?


Olika Google Nest Audio produkter från Amazon, för att få det mesta av din smarta kompanjon:

Google Nest skyddar rök + kolmonoxidalarm (batteri), 3-packkr 3114.36
Google Nest WIFI – 2-packkr 3576.67
Google Nest Hub – Google Nest Hub, Google Assistant, Rectangle, Charcoal,White, 17.8 cm (7″), Android,iOS, Full rangekr 1718.34
Google Nest t3031ex lärande termostat, tredje generationens koppar, installation No Installation SILVERkr 2024.81
SoundXtra Skåpmontering för Amazon Echo Show stativ för google Nest Hub Vittkr 599

Allt om Google Nest Audio: Ljudprestanda

Om du ställer en Google Nest Audio bredvid Sonos One för jämförelsetestning, skulle du troligtvis inte förvänta dig att Nests 19-millimeter tweeter och 75 mm midwoofer skulle kunna hålla jämna steg med Sonos förstärkaren, inte ens med Media EQ-funktionen som anpassar ljudet till rummet. Till viss del lyckades den faktisk matcha Sonos – Nest Audio blir inte lika högt som Sonos One, trots att det är 75% högre än ljudet på det ursprungliga Google Home. Läs även vår fulla Sonos One recension här.


Vill du införskaffa Sonos produkter? Här är länkar vissa Sonos Amazon sidor för Sverige för den som vill ha premium ljud:


Ljudkvalitet

Men när det gäller ljudkvalitet har Google tagit ett steg framåt. Även om Sonos tillåter mer komplexa ljud, så slog Nest Audio nästan Sonos One i röstklarhet.

MER: De bästa Bose soundbars

Jag tror inte att basentusiaster kommer att hitta de gripande vibrationerna de önskar med Nest Audio, men det är en uppenbar förbättring från Google Home.

google nest test recension review anmeldele ljud
Bildkredit: ljudochbild

Även om Nest inte har samma kapacitet för alltomfattande ljud som Sonos One har,så måste man säga att jag är imponerad av vad den kan göra med tanke på dess storlek och pris.

Om du vill kan du para ihop två Nest Audio-högtalare för stereoljud eller gruppera Google Nest Audio med andra högtalare och slutligen skärmar för musik i hela hemmet. Du kan dock inte använda den som en fristående ljudutgångskälla för din smart-TV, inte ens den nya Google Chromecast med Google TV.


Våra nyaste artiklar om smarta hem:


Google Nest Audio Recension: Smarta hemfunktioner

Vidare tillkommer att med undantag för Google Nest Hub Max, eller kanske Pixel-telefoner, hittar du definitivt inte ett bättre fordon för Google Assistant än Nest Audio. Högtalaren låser upp alla de bästa Google Assistant-kommandona så långt din röst når. Även om en viskning inte räcker, kan det vara mikrofoner som kan hämta ”Hej Google” även över höga låtar.

Du kan be dessa låtar att sänka sin volym med din röst eller be Google att rekommendera låtar som passar dina preferenser, så länge du är en YouTube Music- eller Spotify Premium-prenumerant. Naturligtvis, som med alla de bästa Google Home-högtalarna, kan du be Google om påminnelser, för att styra någon av de bästa Google Home-kompatibla enheterna du har parat ihop eller slutligen ringa ett samtal.

TeraOPS-chip

All din kommunikation med Google Nest Audio bearbetas på enheten via högtalarens TeraOPS-chip, vilket innebär att din assistent bättre kan lära dig dina behov och samtidigt lindra de vanliga sekretessproblemen som följer med röstinspelningar. Med detta sagt kan du granska och hantera dina interaktioner när som helst i ditt Google-konto.

google nest test recension review anmeldelse teraops
Bildkredit: swedroid

Hur som helst tillåter TeraOPS-chipet också snabbare svar från Google Assistant. På andra smarta Google-högtalare har jag upptäckt att den virtuella butlern kan ta flera sekunder att söka efter, till exempel, en sångbegäran, men inte med denna enhet. Svaren kom märkbart snabbare, och det sägs av en person som ibland tillbringar halva dagen med att prata med röstassistenter.

MER: Allt om Smart TV

Det som inte var lika märkbart var Ambient IQ-funktionen, som ska höja Google Assistents röstvolym när högtalaren tar upp en extra bruskälla. Jag kunde inte utlösa en förändring genom att höja TV-volymen eller använda en elektrisk tandborste – bara när jag slog ihop två stekpannor (förlåt, grannar) precis när Google som berättade om vädret, antar jag att assistenten blev högre. Men jag skapar inte en sådan kakofoni ofta.

Google Nest Audio slutsats

Google Nest Audio kommer inte att övertala en Alexa-användare att byta sida, men det är precis vad en Google Home-ägare letar efter fyra år senare, märkbart starkare ljud, snabbare svar från Google Assistant och mindre plastliknande yttre.

Amazon, å andra sidan, håller på att inrätta en halvårsvis uppdateringsprocess för sin Echo. Ska smarta högtalare behöva bytas ut så ofta? Inte enligt min mening. Google Nest Audio är en smart högtalare som låter bra i många år framöver.21 svar på ”Google Nest Audio Recension”

Lämna en kommentar