LG 55″ NANO95 8K NanoCell TV – Recension

Tekniken har avancerat snabbt och därför kan vi idag hitta ett brett utbud av enheter som har enastående funktioner. Ett företag som har vågat sig in i denna TV-världen under lång tid är LG, som ständigt uppdaterar sina produkter och lägger till den senaste tekniken för att ge högt värde till sina enheter. Den här gången vill vi granska LG 55″ NANO95 som tydligen har funktioner som kan vara värda att analysera.

Vi hittar den otroliga 8K-upplösningen som får oss att leva en unik upplevelse när det gäller realism och bildens djup. Som om det inte var tillräckligt åtföljs det av en serie funktioner som ytterligare förbättrar dess kvalitet. Det vill säga den visuella upplevelsen vi får kan vara en av de saker vi aldrig kommer att glömma. Liksom dessa saker finns det andra viktiga detaljer som förtjänar att diskuteras, särskilt i de avsnitt som anses vara grundläggande i en TV. Så det är precis vad vi kommer att prata om i den här artikeln om den verkliga kraften som den kan erbjuda oss. Eller på annat sätt, saker måste fortfarande förbättras. Här är en fullständig analys av LG 55NANO95.

LG 55″ NANO95 design

Designen som erbjuds av LG Nanocell 55″ NANO95 är ett tydligt exempel på vad som kan uppnås med en enkel struktur. Ibland tror vi att det traditionella är något gammaldags och i en viss del kan det vara så. Dessutom har det fungerat ganska bra för dem, det vill säga det har accepterats allmänt av majoriteten av användare. Därför har de inte förändrats i nästan någonting med andra versioner. Först kan vi se att dess ramar är ganska tunna och minimalistiska. Vilket ger oss en djupare upplevelse på skärmen och en elegans som ger estetiken större styrka.

LG 55" NANO95 recension
Bildkredit: LG

En annan detalj som vi uppfattar är de ramar som helt omger TV: n, som har en acceptabel tjocklek. Den är varken stor eller liten, därför skärs inte innehållet som vi tittar på, ut. Den främre delen kommer att ha det som är nödvändigt för att erbjuda oss en exemplifierande design som kompletteras på bästa sätt med bildkvaliteten. Om vi ​​pratar om tillverkningsmaterialet kan vi kommentera att du vid första anblicken kommer att märka att de är utmärkta. Just det säger oss att vi står inför en premiumutrustning som lovar att ha en lång livslängd, uppenbarligen måste vi ta nödvändig försiktighet.

De ”fötter” som stöds av LG 55″ Nano95 är ganska motståndskraftiga och tar inte onödigt utrymme på TV: n. Om du vill ha mer utrymme i rummet, rekommenderar vi att du använder VESA-fästet för att placera den på väggen.


Läs även om:


Anslutningar

Detta avsnitt ger oss också stora möjligheter. Först och främst har vi de klassiska ingångarna som praktiskt taget vilken utrustning som helst. Eftersom det är en avancerad produkt blir dess funktion dock effektivare. Först och främst måste vi prata om dess tre USB-kontakter som gör att vi kan ansluta minnen eller externa enheter. Om vi har foton, videor, musik eller annat innehåll kan vi överföra dem direkt till TV: n, men det som mest uppmärksammade oss. Observera möjligheten att spela in. Exempelvis om vi har ett program som vi har missat, kan vi be TV: n att spela in det. Så att vi kan njuta av det när som helst.

Vi har också fyra HDMI-ingångar som gör att vi kan ansluta till olika enheter som datorer eller konsoler etc. Men det mest intressanta med detta avsnitt är att vi inkluderar två 2.1-portar. Vilket är en version förbättrad, och det är perfekt för videospel, eftersom det ger oss en mer konkurrenskraftig prestanda när det gäller ljud och bild. Som om det inte var tillräckligt är hastigheten jämfört med den gamla versionen upp till tio gånger mer optimerad. Därför kommer responsen vara omedelbart och det kommer inte att finnas några problem när du använder våra externa enheter.

När det gäller trådlösa anslutningar ser de inte heller illa ut. Här har vi dubbelband Wi-Fi som innebär en ökning av internethastigheten, men detta beror mer på leverantören. Det mest anmärkningsvärda är dess anslutning via Bluetooth som gör att vi kan utföra en serie viktiga aktiviteter utan att ha kablar anslutna.

Se också: TV storlekar i cm – Den fullständiga guiden

Bildkvalitet och funktioner på LG 55″ NANO95

Vi når den mest avgörande punkten för någon TV, vi pratar om dess bildkvalitet. När det gäller LG 55NANO956 som vi nämnde från början har vi en direkt LED-panel som är ansvarig för projicering av en 8K-upplösning. Det vill säga några scener helt realistisk och med en otrolig detaljnivå. Som om det inte räcker, integrerar vi skalningsfunktionen som för oss är underbar. Eftersom det tillåter oss att njuta av innehåll med 4K, 2K och Full HD-upplösning i en definition nära ovannämnda 8K. Detta uppnås genom tekniken som erbjuds av TV: n som är ansvarig för att utföra uppskalningen på några sekunder. Därför kommer vi alltid att ha högsta möjliga kvalitet. Även om vi måste nämna att detta bara kommer att ske om innehållet är i original.

En annan detalj som är lika viktig är implementeringen av ett avancerat filtreringssystem som förfinar alla detaljer i den visade bilden. Dessutom ger det oss en så fullständig analys att den ansvarar för att välja de mest levande och intensiva färgerna för att visa dem på scenen. Så vi uppnår större klarhet, främst i de bilder som innehåller en hel del mörka. Men det är inte allt, det fungerar också på kontrasten och ljusstyrkan för att jämna ut dem till den punkt som krävs för att dra nytta av varje betraktningsvinkel, där vi erbjuds upp till 178 °, detta för att inte förlora detaljer om någonting även när vår position ligger bredvid TV: n eller längre bort kommer definitionen i alla fall att vara densamma.

Ljudet på LG 55″ NANO95

Vi kan betrakta ljudet från den här utrustningen som acceptabelt. För det första har vi två högtalare och en subwoofer som ger en total effekt på 40 W, men det skulle kunna vara lite djupare. Det vill säga minst 60 W för att dra nytta av TV: n lite mer, särskilt i sin Filmskapare Mode-teknik som försöker erbjuda en mer detaljerad bioupplevelse. Vi har dock några funktioner som förbättrar ljudet avsevärt. Till exempel har vi Dolby Atmos som gör det möjligt för användaren att lyssna på ett mer uppslukande ljud. För att motverka avbrott eller störningar i ljudutgången.

När det gäller dialogerna har vi också ett alternativ som är ansvarigt för att jämna ut omgivande ljud och röster, detta för att få en bättre kombination med båda aspekterna och inte hamna i vägen mellan båda detaljerna. Så vi behöver inte ständigt höja eller sänka volymen, det här är bra för de högspänningsmoment som vanligtvis finns i filmer eller videospel som är fulla av action. Tekniken som är ansvarig för att visa dessa inställningar är den välkända Clear Voice IV, som är en förbättrad version av sin föregångare, därför kan vi vara nästan säkra på att dess funktion kommer att vara som angiven. Vi har andra alternativ, men de är ganska lika, därför föredrar vi att kommentera det mest väsentliga.

För att komplettera med kraftfullt ljud


Läs även om:


Programvarugranskning / Smart TV och andra anmärkningsvärda funktioner

Systemet som ansvarar för körning i LG 55NANO956 är det redan kända webOS 5.0 som i den här versionen erbjuder en serie ganska märkliga förbättringar som vi måste nämna. För det första har vi en säkrare plattform i alla aspekter, särskilt om vi pratar om applikationer. En annan fördel som vi hittar är dess surfhastighet, nu kommer vi att ha ett mer optimerat system, därför blir responstiden snabbare. Om vi ​​pratar om vad denna TV erbjuder oss i sin appkatalog, måste vi säga att vi är nöjda. Eftersom den har allt för att ta vår underhållning till en högre nivå. Först och främst har vi de mest populära applikationerna som alla filmälskare borde ha. Men i sin officiella butik kan vi hitta ett stort antal extra appar som vi kan prova utan problem.

En annan fördel är att LG 55NANO95 är kompatibel med röstassistenter och HDR, för det första kan vi använda TV: n fullt ut tack vare de röstkommandon som vi kan skapa, för att skapa en driftsrutin och därmed förenkla alla aktiviteter vi vill utföra, nu kan vi styra allt genom vår röst, assistenterna som detta team inkluderar är Google Assistant och Amazon Alexa, två av de bästa som finns idag. När det gäller dynamiska format har vi de nödvändiga för att få en bättre visuell upplevelse. Eftersom de har ansvaret för att göra kontrasten och färgjusteringarna automatiskt, beroende på vilket innehåll vi ska se. I det här fallet har vi följande format: Dolby Vision, HDR10 Pro, HLG och Dolby Vision IQ.

För-och nackdelar på LG 55″ NANO95

FördelarNackdelar
8K upplösningHögtalare saknar lite kraft, speciellt sub.
Många anslutningar
Ljudkvaliteten är bra
Bra enkel design
HDR
Kompatibel med Google Assistant och Alexa
Operativsystemet är förlitbart
HDMI 2.1
En av de billigaste 8K-TV-apparaterna

3 svar på ”LG 55″ NANO95 8K NanoCell TV – Recension”

Lämna en kommentar