LG NANO75 4K NanoCell TV – Test och Recension

I flera år har LG TV ansetts vara bland de bästa, och det är inte för mindre om vi tar hänsyn till hur komplett deras katalog är. Uppenbarligen förnyar de sina tidigare modeller varje år för att erbjuda oss TV älskare, ny teknik. Idag vill vi analysera en av de mest attraktiva TV-apparaterna som LG har, nämligen LG NANO75.

Det visar sig vara ett bra alternativ för mängden funktioner den har implementerad. Dessa funktioner låter dess prestanda bli optimerad för vardaglig användning. Utan tvekan har LG NANO75 intressanta saker som uppfyller dina förväntningar, fast för att vara en ny TV är dess nuvarande kostnad lite hög, men den är tillräcklig för dess möjligheter.


Se också:


Exteriör design av LG NanoCell 75

LG NANO75
Bildkredit: LG

Den första positiva punkten i LG NanoCell 55NANO75 dyker upp i dess estetiska avsnitt, eftersom den här gången finns det mer arbete från dess designers. Och vi säger detta för att vi märkte en mer konstnärlig aspekt som inte tidigare var med i denna serie. Det bästa av allt är att det har ett utseende enligt hemmets estetik.

Därför kommer integrationen att bli nästan perfekt och den kan naturligtvis bli anpassad till vilket utrymme som helst, med tanke på att vi står inför 55-tumsmodellen. En storlek som fortfarande kan vara acceptabel i medelstora rum. Det mest värdefulla är att det är fronten som ger smala ramar, vilket av uppenbara skäl ger större elegans.

Dessutom tillåter de att innehållet kan bli återskapad på skärmen för att få bättre dimensioner på grund av det erhållna användbara utrymmet. För att få designen att sticka ut ännu mer rekommenderar vi att du placerar den direkt på väggen. Eftersom detta ger oss ett minimalistiskt utseende som genererar mer skönhet. Detta kan uppnås eftersom TV: n är tunn.

Du kanske är intresserad utav:

Anslutning

Vi kommer att ha de nödvändiga kontakterna för en bra interaktion med TV: n, naturligtvis ingår klassikerna, som dess tre HDMI 2.0-ingångar för att ansluta externa enheter och skicka deras signal. Två USB 2.0-portar läggs också till som hanterar en dubbel funktion, det viktigaste är möjligheten att spela in innehåll. För en bättre internetanslutning har vi en Ethernet-port.

Andra fysiska anslutningar som inte längre är så relevanta, men som vi kan uppta på samma sätt vid vissa tider är dess satellitingång, dess fiberoptiska ingång och dess antenn. Som fungerar med olika mottagare som vi har tillgängliga på den här TV: n. På den trådlösa nivån har vi inga problem och vi har det mest användbara, vi pratar specifikt om Wi-Fi Direct-anslutningen, Bluetooth 5.0 och DLNA de tre bästa alternativen.

Bildkvalitet och allmänna funktioner för LG NANO75

Vi fick en acceptabel bild med LG 55NANO75, och det beror delvis på att vi har en 4K-upplösning för mer exakta detaljer. Dessutom kompletteras den med en direkt LED-panel som möjligen är den svagaste, eftersom dess bakgrundsbelysning är lite vardaglig. Det är dock något omvänd med förbättringstekniker.

Det mest anmärkningsvärda med detta tema är att färgerna når en imponerande nivå. Det fungerar tack vare Nano-tekniken som är ansvarig för att filtrera och helt omdefiniera färgen. Faktum är att föroreningar går bort, så på skärmen ser vi bara rena och exakta färger, vilket skapar en mer levande bild.

En annan fördel är att det finns andra viktiga parametrar som fortfarande drar nytta av tillagd teknik. Vi pratar mer specifikt om kontrasten och ljusstyrkan som får en mer naturlig tonalitet som översätts till större skärpa och djup. Det här är fantastiskt att inte känna förluster i mycket ljusa miljöer.

Det här är en modell som vi älskar att titta på filmer och serier. Eftersom det ger oss en utsökt prestanda som kombineras med de ovannämnda rena färgerna och den senaste visningstekniken. Till exempel finns en förbättrad HDR för att ge oss ett mer exakt filmläge.

Ljud

Visst är den minst framstående av denna TV dess ljudkvalitet, och vi säger inte att den är dålig, tvärtom kan det räcka. Med tanke på de andra funktionerna och det intervall vi pratar om förväntade vi oss dock lite mer kraft. Problemet ligger helt i dess högtalare som bara når 20W.

Och detta för mer krävande innehåll är inte vad som anges, ja, det finns ett stort antal tekniker som vi har specificerat i tabellen över egenskaper. Här kan vi markera att ha Clear Voice, Dolby Digital, LG Sound Sync och Ultra Surround som ger oss en mer uppslukande och ren upplevelse som direkt gynnar dialogerna.

Hitta din favorit-soundbar:

Programvara för LG NANO75 – Smart TV med mera

Bildkredit: LG

LG 55NANO75 innehåller redan webOS 6.0, som är den nyligen släppta versionen av LGs operativsystem, därför fick vi alla dess förbättringar, särskilt när det gäller optimering och säkerhet. Dessutom har den en intressant applikationskatalog som lägger till de mest populära alternativen. På samma sätt har vi röstassistenter som Google Assistant och Alexa.

Något vi älskar är att startskärmen redan visar förslag på mer personligt innehåll, beroende på vad vi har sett eller gjort ofta. Det ger oss också mycket enklare tillgång till favoriter och låter oss styra anslutna enheter mycket lättare. Allt från ett ställe.

Med sportvarningarna kommer vi aldrig att missa absolut något spel, eftersom vi kommer att få meddelanden före och efter spelen oavsett vad vi gör andra saker på LG NanoCell NANO756PA. En annan viktig detalj är att speloptimeraren automatiskt justerar grafik och prestanda.

LG NANO75: För- och nackdelar

Fördelar:

 • Modern och minimalistisk design
 • Den har Bluetooth 5.0
 • Bra bildkvalitet
 • Nano-teknik
 • Erbjuder HDR
 • webOS 6.0
 • Kompatibel med Google Assistant och Alexa
 • Sportsvarningar
 • Gaming Optimizer

Nackdelar:

 • Högtalarvolym
 • Panel Direct LED
 • Pris

Lämna en kommentar