Samsung Galaxy A53 design bekräftad via TENAA

Samsung Galaxy A53 ser ut att bli en snygg mellanklassare

Medan Samsung är så övertygad om den kommande Galaxy S22- familjen att du faktiskt kan reservera en utan att se den, kommer telefonerna utan tvekan att bli dyra. 

För dem med en snävare budget ser det ut som att företaget har något mer överkomligt i åtanke: Samsung Galaxy A53. Och en ny TENAA-listning för mobilen har bekräftat hur telefonen kommer att se ut när den äntligen börjar börjar sälja.

Bilderna  Android Authority upptäckte visade i stort sett exakt vad som tipsaren OnLeaks och Digit.in i slutet av förra året visade. Om du jämför renderingarna överst på sidan och bilderna från den kinesiska regleringsfilen nedan. Så är det väldigt liten skillnad mellan dem. Mobilen har en bakre kamerasetup som har fyra linser och en hålkamera på framsidan.

Troliga specs på Samsung Galaxy A53

Precis som Samsung Galaxy S22- och S22 Plus-telefonerna inte kommer vara lika stora som sina föregångare. Ser också Galaxy A53 en aning mindre ut än A52 med måtten 159,5 x 74,7 x 8,1 mm. Detta kan jämföras med föregående generations 159,9 x 75,1 x 8,4 mm.

Listan säger att telefonen kommer att ha en 6,46-tumsskärm och behålla upplösningen 2 400 x 1 080. Även om det inte finns något om uppdateringsfrekvens, hade A52 en 120Hz-skärm, så troligtvis gäller detta också för efterträdaren. 

Internt minne är listat som 8 GB RAM. 128 eller 256 GB lagring som kan bli uppgraderat via microSD och ett 4 860 mAh batteri. Även om de specifika SoC-drivande sakerna inte är namngivna. Så anger listningen att det är ett åttakärnigt chip med en hastighet mellan 2GHz och 2,4GHz. Android Authority påpekar att även om detta låter som Qualcomm Snapdragon 778G. Men det kan lika gärna vara den outgivna Exynos 1200.

Fyrkamerauppsättningen har tydligen en 64MP, en 32MP och två 2MP-sensorer. Om det bekräftas är det en intressant förändring från A52 eftersom den föreslår en uppgradering till den ultravida sensorn (tidigare 12MP) och en nedgradering till makro- och djuplinserna (tidigare 5MP).

Det kan vara en vettig förändring eftersom den ultravida linsen har varit en svag punkt i telefonen historiskt. Och även om det utan tvekan är en besvikelse att se minskningar av specifikationer, används makro- och djupsensorer verkligen mycket mindre. 

När släpps Galaxy A53

Det finns inget officiellt besked om ett släppdatum. Men med tanke på att A52 dök upp först i mars 2021 och närvaron av en officiell regulatorisk listning. Så skulle vi inte bli förvånade över att se Galaxy A53 dyka upp under den närmaste månaden eller så. Det är osannolikt att det kommer att bli ett fullständigt lanseringsevenemang som S22-telefonerna. Men för de som har en snävare budget kan det mycket väl visa sig vara ett tilltalande alternativ för de som letar efter en av de bästa Android-telefonerna .


Lämna en kommentar