Samsung Galaxy S22 rykten: releasedatum, pris, specifikationer och mer

Samsung Galaxy S22 kommer troligen att erbjuda ett nytt utseende och massor av uppgraderingar.

Bildkredit: LetsGoDigital

Baserat på allt som har läckt hittills har vi redan en ganska bra uppfattning om vad Samsung har planerat för sin flaggskeppstelefonlinje, som kommer att presenteras fullt ut vid Samsung Galaxy Unpacked 2022- evenemanget. 

Ett av de mest övertygande ryktena är att Galaxy S22 Ultra kommer att bli en efterföljare till Galaxy Note. Det betyder att vi kanske kommer att se en integrerad S Pen tillsammans med en bredare skärm och fyrkantig design. 

Och vi kan också i Galaxy S22 förvänta oss kamerauppgraderingar, en nya chip, förfinad design och mer. Sådana uppgraderingar kommer att vara ganska välkomna. Då historiskt sett har shoppare inte så exalterade över Samsungs tre flaggskeppstelefoner. 

Speciellt skulle viss förfining av kameraprestanda vara välkommen, eftersom iPhone 13 -serien ger bättre bildkvalitet än Galaxy S21 i vissa scenarier. Och Galaxy S22 måste också tävla mot Google Pixel 6 och dess Tensor-chip, såväl som mot prisvärda Samsung Galaxy S21 FE .

Här är alla tidiga rykten om Samsung Galaxy S22 och vad vi vill se från den här serien. 

Samsung Galaxy S22 nyheter (uppdaterad 20 januari)

  • Samsung har i huvudsak bekräftat att Galaxy S22 Ultra kommer att ta mycket insperation från Galaxy Note .
  • En ny läcka säger att Samsung Galaxy S22 kommer att lanseras den 9 februari tillsammans med den nya tablettserien Galaxy Tab S8. 
  • En massiv Galaxy S22 Ultra-specifikationsläcka har avslöjat mycket inför den stora lanseringen

Samsung Galaxy S22-specifikationer (rykte)

Galaxy S22Galaxy S22 PlusGalaxy S22 Ultra
Skärm6,06-tums AMOLED, FHD6,5-tums AMOLED, FHD6,8-tums AMOLED, QHD
Uppdateringsfrekvens120Hz adaptiv120Hz adaptiv120Hz adaptiv
Bakre kameror50 MP huvud, 12 MP ultrabred, 10 MP 3x optisk telefoto50 MP huvud, 12 MP ultrabred, 10 MP 3x optisk telefoto108 MP huvud, 12 MP ultrabred, 10 MP 3x optisk tele, 10 MP 10x optisk telefoto
Fram kamera10 MP10 MP40 MP
ChipsetSnapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200Snapdragon 8 Gen 1 / Exynos 2200
RAM8 GB8 GB8GB/12GB/16GB
Lagring128GB/256GB128GB/256GB128GB/256GB/512GB/1TB
Batteri3 800 mAh4 600 mAh5 000 mAh
Laddare25W25W25W eller 45W
FärgerSvart, vitt, grönt, rosa guldSvart, vitt, grönt, rosa guldSvart, vit, grön, röd

Samsung Galaxy S22 rykten om releasedatum

En svit rykten säger att Samsung Galaxy S22 är ansluten till ett lanseringsdatum i februari vid Samsung Galaxy Unpacked 2022- evenemanget. Den framstående läckaren Ice Universe säger att lanseringsevenemanget Galaxy S22 kommer att äga rum den 9 februari . Följt av det ryktade lanseringsdatumet för Galaxy S22 den 25 februari.

En rapport från Sydkorea, med hänvisning till källor inom Samsung, säger dock att telefonen skickas den 24 februari. Oavestt vilken källa som har rätt låter det definitivt som att vi kommer att se Galaxy S22 någon gång i början av februari.

Oavsett när Samsung håller sitt nästa Unpacked-evenemang, från och med den 21 januari, kan du reservera din plats i kö för att förbeställa alla produkter som annonseras där.

Samsung Galaxy S22 pris

Med Galaxy S21-sortimentet sänkte Samsung kostnaden för alla tre modellerna med runt 2000 kr, men en läckare har hävdat att alla tre modellerna i Galaxy S22-serien kommer att öka med 1000 kr.

Det verkar konstigt av Samsung att höja priset på standard- och Plus-modellerna, med tanke på att de inte förväntas vara enormt annorlunda än sina föregångare. Men en prishöjning på Galaxy S22 Ultra kan vara vettig med tanke på att den kommer att bli en riktig Galaxy Note-efterföljare . 

Samsung Galaxy S22 design 

Vi närmar oss lanseringen av Galaxy S22, eftersom vi har sett de första påstådda livebilderna av Galaxy S22 . Baksidan av den läckta bilden visar en Contour Cut-kamera som är mindre uttalad, vilket är bra. 

Samsung Galaxy S22 mobil
Bildkredit: LetsGoDigital

Andra bilder av vad som troligen är Galaxy S22-serien visar samma utseende för både Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus. Båda verkar vara en vidareutveckling av S21:s design med kameramodulen med ett tydligt hölje som rymmer en trio kameror. Med tanke på att S21 var en av de mer attraktiva telefonerna 2021, är det ingen dålig sak att upprepa detta med Galaxy S22 och S22 Plus. 

Förra året, medan Galaxy S21 Plus och Ultra hade glasbaksida, använde standard S21 en plastbaksida. Det verkar dock förändras för Galaxy S22-serien, med läckaren Ice Universe som hävdar att alla tre telefoner kommer att ha glaskroppar.

Den största designförändringen kommer att ske på Galaxy S22 Ultra. Den ska ha en plattare rektangulär design som är distinkt Galaxy Note-liknande , och en integrerad S Pen-hållare förväntas också.

Galaxy S22 Ultra är tippad att få fem kameror i sin bakre array. Men istället för att använda en Contour Cut-modul förväntas dessa integreras på baksidan av telefonen. Vilket ger ett snyggt och sömlöst utseende.

Hög hållbarhet

Samsung Galaxy S22 Ultra kan också vara en av de tuffaste flaggskeppstelefonerna som finns, eftersom det ryktas om att använda Gorilla Glass Victus Plus. samt Samsungs Armour Aluminium-ram, en förstärkt metallram som först sågs på  Galaxy Z Fold 3  och  Galaxy Z Flip 3. 

Huruvida dessa tuffa material också kommer att komma till standard- och Plus Galaxy S22-modellerna är inte klart, men vi skulle inte bli förvånade över att se dem tillämpas på de mindre telefonerna. 

När det gäller färger har analytikern Ross Young tweetat de troliga alternativen. Han hävdar att Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus kommer i svarta, gröna, rosa guld och vita varianter, medan Galaxy S22 Ultra kommer att finnas i svart, grön, vit och en mörkröd modell.

Samsung Galaxy S22 kameror

Det ser ut som att Galaxy S22 och Plus är kommer att få uppgraderade huvud- och telefotokameror på baksidan, åtminstone enligt den pålitliga läckaren Ice Universe. 

Tydligen kommer båda telefonerna att använda en 50 MP huvudkamera. Den kan utrustas med en Samsung GN5-sensor  som företaget presenterade tidigare under året, och som redan har gett imponerande resultat på  Google Pixel 6. 

Samsung ska också testa möjligheten att spela in 8K-video med 60 bilder per sekund för Galaxy S22. Detta skulle vara en förbättring jämfört med Galaxy S21 Ultra, som maxar 24fps för 8K-video. Visst, det finns väldigt få människor som äger 8K-TV, eftersom de är oöverkomligt dyra. Men denna uppgradering skulle resultera i en mer framtidssäker telefon.

Runt framsidan har Galaxy S22-serien tippats att komma med samma upplösningssensorer som sina föregångare ; alltså 10MP för Galaxy S22 och S22 Plus och 40MP för Galaxy S22 Ultra. Detta kan verka lite nedslående, men det finns potential för vissa hårdvaruförändringar. 

Och Samsung har med stor sannolikhet arbetat för att förbättra bildbehandlingen på mjukvarusidan av sina nästa generations telefoner, förhoppningsvis minska överskärpningen eller överutjämningen, samt släppa in mer ljus och leverera jämna färger. 

Kamera jämförelse

Samsung Galaxy S22/PlusSamsung Galaxy S22 Ultra
Huvudsensor50 MP108MP med förbättrad sensor
Telefoto10 MP, 3x optisk10MP, 3x optisk, 10MP 10x optisk
Ultrabred12 MP12 MP
Framåtvänd10 MP40 MP

Galaxy S22 Ultra verkar vara telefonen att titta på när det kommer till fotografering eftersom Ice Universe tipsade om en hel serie specifikationer för Galaxy S21 Ultra. 

Även om dessa på pappret ser väldigt lika Galaxy S21, kan förbättrade sensorer och potentiellt uppgraderad beräkningsfotografering göra massiv skillnad. Till exempel hävdar ett senare tweet från Ice Universe att det kommer att finnas ett AI-förbättringsläge för 108 MP-kameran, vilket hjälper till att extrahera detaljer från den högupplösta sensorn, något som också kommer att hjälpa till att öka färg och bildljusstyrka .

En annan läcka hävdar att huvudkameran på 108 MP kommer att ha en Super Clear Lens. Även om vi inte vet exakt vad det skulle innebära, tyder det förmodligen på att Samsung vidtar åtgärder för att minska bländning och reflektioner i bilder.

Specifikationer för Samsung Galaxy S22

Huvudkretsen som driver Galaxy S22 kan vara den nyss avtäckta Snapdragon 8 Gen 1. Faktum är att ett rykte som cirkulerade innan Qualcomm avslöjade sin nya chipset hävdade att Samsung kunde vara företaget som tillverkar det nya Snapdragon-chippet. 

För vad det är värt säger Qualcomm att Kryo CPU i Snapdragon 8 Gen 1 är 20% snabbare än sin föregångare med 30% mer energibesparing. Adreno GPU är tänkt att öka hastigheten med 30 % samtidigt som den är 25 % effektivare när det gäller strömförbrukning.

När det gäller rykten om RAM, kan vanilla S22 och S22 Pro använda 8 GB RAM och 256 GB lagring, medan S22 Ultra kommer att ha ett val mellan 12 GB och 16 GB RAM och 256 GB och 512 GB lagring. En läcka säger att Galaxy S22 Ultra kommer i 128GB, 256GB och 512GB alternativ, parat med antingen 8GB eller 12GB RAM.

Samsung Galaxy S22: Exynos 2200

Samsung förlitar sig vanligtvis inte bara på Snapdragon för att driva sina Galaxy S-telefoner. För flaggskepp som släppts utanför USA har Samsung historiskt vänt sig till sina egna Exynos-chips, och den här gången packar nästa flaggskepp Exynos-chipset något extra.

Exynos 2200, som den kallas, har en Xclipse 920 GPU som använder AMD RDNA 2-grafikarkitektur. Det är samma teknik som råkar ligga bakom PS5  och  Xbox Series X. Det betyder inte att Galaxy S22 kommer att ha kraften från de senaste spelkonsolerna, men den kan lätt överträffa de flesta telefoner .

Medan Samsung har avslöjat många av chipets förmågor, har de inte släppt slutliga prestandasiffror, troligen för att chippet inte är riktigt färdigt trots att det har gått in i massproduktion. 

Ice Universe  publicerade påstådda Wild Life-resultat på Twitter av prestandan för en Exynos 2200-konfiguration; resultaten för grafikriktmärket visade en poäng på 8 134 poäng med ett genomsnittligt FPS på 50,3. Det är extremt imponerande för en Android-telefon. 

Samsung Galaxy S22 batteri och laddning

Vi har hört att Samsung kan återinföra uppåt 65W snabbladdning med Galaxy S22. Detta kommer också från Ice Universe, som hävdar att Samsung testar 25W, 45W och 65W laddning .

Men det kanske inte är fallet eftersom en nyare notering relaterad till Galaxy S22-serien som ses på Kinas 3C tech regulator-webbplats, har den kommande flaggskeppstelefonen inställd på att hålla fast vid 25W-laddningen från sin föregångare.

Den kanske får 45W laddning

Men detta har motbevisats av ett nyare rykte om att Samsung Galaxy S22 Ultra kommer ha 45W laddning. Dessa rykten verkar ganska legitima och vi misstänker att Samsung kommer att få en laddningsuppgradering för att hålla jämna steg med andra marknadsledare. 

Dessutom kan Galaxy S22 få 25W trådlös laddning, vilket är en anmärkningsvärd uppgradering jämfört med 15W-laddningen som Galaxy S21-serien har. Det skulle innebära snabbare laddningstider, även om det också kan kräva att du skaffar ett specifikt stativ; det är inget nytt eftersom andra telefoner med högeffektsladdare behöver proprietära dockningsstationer. 

Ice Universe hävdar också att Galaxy S22 kommer att erbjuda ett 3 800 mAh batteri medan Galaxy S22 Plus kommer att använda ett 4 600 mAh batteri – båda siffrorna representerar 200 mAh nedgraderingar. Galaxy S22 Ultra förväntas behålla storleken på 5 000 mAh från sin föregångare. 

Vi har dock inget sätt att verifiera denna information. Och Samsung kan ha prioriterat batterioptimering mer än kapacitet för att kunna leverera en solid batteritid totalt sett. 

Samsung Galaxy S22 slutsats

Med tanke på alla läckor och rykten hittills ser Galaxy S22 och S22 Plus ut att vara solida om än omärkliga uppgraderingar jämfört med sina föregångare. Det är bra eftersom båda är några av de bästa Android-telefonerna du kan köpa för närvarande. 

Men Galaxy S22 Ultra verkar vara telefonen att titta på, med tanke på att den är inställd på att fylla luckan efter Galaxy Notes förmodade död. Med potentialen för en stor skärm, fantastiska kameror och en hel del kraft kan S22 Ultra vara en av de bästa kameratelefonerna och bästa speltelefonerna i ett. 

Vi får vänta lite längre för att se om alla dessa rykten bär frukt, men S22 Ultra ser verkligen mycket lovande ut. 


Lämna en kommentar