YouTube videor på PS5 kommer att se mycket bättre ut

HDR-stöd kommer äntligen till PS5:s YouTube app. Här kommer varför YouTube videor på PS5 kommer se mycket bättre ut inom kort!

YouTube videor på PS5

Det är den mest använda videospelaren i världen, men YouTube appen på PS5 var ett steg efter konkurrenterna när det kom till hur den presenterade sin videokatalog. Allt det där är ändrat idag, för att Playstation 5 version av YouTube som stöder äntligen HDR-video nu.

HDR (högt dynamiskt omfång) ökar kontrasten och färgomfånget på de bästa PS5-spelen, Netflix videor och andra videotjänster, och det kommer äntligen att göra samma sak på YouTube också.

Videoformatet blir alltmer normen när det samarbetas med 4K upplösning – men kräver en kompatibel tv för att dra nytta av det. 

Se också: Var kan man köpa PS5? – Köp Playstation 5 i Sverige

Mycket önskvärt upplevelse – YouTube videor på PS5

Även om många YouTube-videor fortfarande presenteras i SDR-format, kommer antalet innehållsskapare som använder HDR (liksom antalet mobila inspelningsenheter som stöder det) att påverka mängden HDR i framtiden. Högst troligt är att vi kommer att se mer HDR-innehåll landa på videoplattformen i månader och år framöver.

Enligt FlatPanels HD ska uppdateringen vara live på konsoler, vilket ger paritet till den äldre PS4 Pro konsolen – för att inte tala om Xbox Series X- och Xbox Series S- tävlingen från Microsoft.

Om du letar efter mer om HDR, se till att läsa på vår HDR-förklaring, (HDR10+: den nya HDR-standarden, Vad är Dolby Vision? Det dynamiska HDR-formatet!) medan vi också plockar våra favorit-HDR-TV-apparater i vår någonsin uppdaterade bästa TV- köpguide.

Se också:

2 svar på ”YouTube videor på PS5 kommer att se mycket bättre ut”

Lämna en kommentar