Använda Discord på Xbox One

Visa dina PC-vänner vad du spelar på Xbox One med Discord – Vi hjälper dig att använda Discord på Xbox One.

Discord on Xbox One appen är det perfekta sättet att hålla kontakten med dina vänner medan du spelar. Det spelar ingen roll vem du är eller vad du spelar, Discord är där för dig.

Och det är inte bara med andra Xbox-spelare. Med Discord kan du hålla kontakten med tiotals miljoner PC-spelare – och kanske en dag kommer PlayStation-spelare att gå med i veckan nu Discord kommer till PS5. Discords popularitet dvärgar andra spelvänliga appar som TeamSpeak eller Skype, och gör kommunikation och samordning till en absolut bris. Dessutom är det enkelt att ställa in Discord på Xbox One, så här gör du det.

Discord låter spelare kommunicera med röst och text, skapa fester och grupper och se vad alla deras vänner spelar. Tidigare var den sista delen begränsad till PC-spelare, men med Xbox One-integrationen kan alla Discord-användare se vad deras Xbox-toting-vänner tycker om.

Se också:

1) Skapa ett Discord-konto

Steg 1 är att skapa ett Discord-konto, vilket är enkelt att göra och gratis. Skapa helt enkelt ett användarnamn, ett lösenord och inkludera ett e-postmeddelande (ett riktigt, eftersom Discord vill verifiera det). Du kan skapa ett Discord-konto via mobilappen, skrivbordsappen eller Discords webbplats.

2) Länka dina konton

På din Xbox One väljer du ditt gamertag i det övre vänstra hörnet på skärmen. Välj alternativet Inställningar, som finns under både hem- och systemmenyerna. Därifrån klickar du på Konto och väljer Länkade sociala konton, varefter du uppmanas att ange ditt kontos lösenord. När du har gjort det väljer du Discord-brickan för att starta kontolänkningsprocessen.

3) Använd Discord app

Via Discord-appen på din telefon eller skrivbord väljer du alternativet Inställningar, som representeras av en kugghjulsikon. När du har knackat på växeln väljer du Anslutningar och sedan Lägg till. När du har gjort det väljer du Xbox-logotypen som dyker upp.

4) Ange din PIN-kod för att kunna Använda Discord på Xbox One

När du väl har valt Xbox-logotypen i Discord-appen visas en PIN-kod på din Xbox One TV-skärm. Ange det i appen. När det har angetts bör dina konton bli länkade direkt.

Använda Discord på Xbox One: Helhetsintryck

Så snyggt som det är att ha länkade Xbox- och Discord-profiler, är Xboxs Discord-integration starkt begränsad. Med tanke på att appen för Xbox One blev lanserad för över tre år sedan, är det inget som säger när situationen kan bli bättre.

Just nu är det enda detta som denna plattformsöverskridande integration kan göra att visa vad du och dina vänner spelar på Xbox One. Och bara Xbox One, eftersom Discord inte är tillgängligt på Xbox Series X eller Series S.

Detta kan vara användbart för att samordna dina spelsessioner med vänner, men det är bara ett litet urval av vad Discord har att erbjuda på PC. I själva verket är bristen på plattformsröstchatt en enorm utelämning när Microsoft förde tjänsten in i Xbox-ekosystemet. Kommunikation är en stor del av varför Discord trots allt är så populärt.

Utan den funktionen och utan fester och grupper är Xbox One: s barebones Discord-integration knappast vad du skulle kalla ett måste.

För närvarande, från antingen PC eller mobil Discord-app, är den enda funktionaliteten i denna nya plattformsintegration att du kan se vad dina vänner spelar på Xbox One.

Om du är en Xbox-spelare och har många vänner som tenderar att spela på PC kan det vara värt 5-minuters installationstid att länka konton och ge dina kompisar ett enkelt sätt att se när du spelar.


1 svar på ”Använda Discord på Xbox One”

Lämna en kommentar