Vilken TV behöver jag för Xbox Series X?

Få den bästa TV: n för Xbox Series X för den ultimata next generation spelupplevelse.

Letar du efter den bästa TV: n för Xbox Series X? Du kanske äntligen kan hitta de nya konsolerna i butikerna, men din nya PS5 eller Xbox Series X kanske inte ser bäst ut på en äldre TV. Om du vill ha en ny TV nu som kommer att hantera 4K- och 8K-upplösning och spel med hög bildfrekvens som konsolerna erbjuder, kanske du vill köpa en TV som har några viktiga funktioner. Från högre uppdateringshastigheter och upplösningar till nya anslutningsstandarder och funktioner, det finns flera specifika detaljer för alla seriösa spelare att överväga (och några som säkert kan ignoreras) när man köper en ny TV. Måste du köpa en ny TV för att spela på Xbox Series X? Det korta svaret är nej, men för att dra full nytta va den kan det behövas. Du kan även läsa denna artikel om de 5 bästa TV:n för PS 5.

Vad behövs?

Även om du tittar på vår lista över de bästa TV-apparaterna, kommer du inte nödvändigtvis hitta det bästa alternativet för de nya konsolerna, eftersom inte allt på marknaden matchar funktionerna i de nya spelsystemen. Från nya anslutningsstandarder till extremt höga upplösningar kanske även de bästa 4K-TV-apparaterna för spel kommer att bli korta när du gör dig redo för den senaste spelutrustningen.

Om du vill få ut det bästa från din nya spelkonsol behöver du en TV som kan hantera allt som systemen tar med till bordet. Du vill ha det bästa för ditt nya system; här är de bästa TV-apparaterna för Xbox Series X.


Andra intressanta artiklar:


Vilka den bästa TV för Xbox Series X?

Just nu är vår absoluta favorit-TV LG CX OLED, som också leder vår lista över de bästa TV-apparaterna på marknaden. Det är också den enda med full HDMI 2.1-implementering, där andra tillverkare endast har erbjudit en port av fyra med HDMI 2.1 eller erbjuder begränsade implementeringar som utelämnar viktiga funktioner. Om du köper en TV idag och vill ha något som ger dig den bästa 4K-spelupplevelsen du kan få från de kommande spelkonsolerna, är det denna LG TV.

Det är också den bästa TV: n totalt, med enastående bildkvalitet och perfekt belysning per pixel för fantastisk HDR-prestanda. Det är också en av de smartaste tv-apparaterna, komplett med en rörelsefjärrkontroll som låter dig peka och vinka fjärrkontrollen för markörstyrning på skärmen och röstinteraktion som inkluderar både Google Assistant och Amazon Alexa inbyggd.

Läs vår fullständiga LG CX OLED-recension.

Vad du behöver för spel på Xbox Series X

När det gäller spel på de senaste konsolerna har vissa saker inte förändrats. Du vill ha bra bildkvalitet, smidig rörelsehantering och mycket lyhördhet, så att din episka seger aldrig förstörs på grund av lagg. Men de nya Xbox Series X-konsolerna har funktioner som kräver mer än många äldre 4K-apparater kan matcha. Från nya anslutningsstandarder till högre upplösningar, snabbare uppdateringsfrekvenser och praktiska funktioner, de senaste konsolerna spelar spel på en högre nivå.

Stöd för 4K-spel introducerades bara halvvägs genom den senaste generationen konsoler, men det tar ett stort steg framåt med PS5 och Xbox Series X, som båda erbjuder 4K-spel för allt, samt högre upplösningar – även spel på 8K .

HDMI 2.1

Det beror på HDMI 2.1-anslutning, som uppdaterar den grundläggande HDMI-anslutningen med nästan tre gånger bandbredden (48 Gbps). Det möjliggör stöd för okomprimerad 8K-upplösning vid 60Hz, eller 4K-spel vid 120Hz. Detta är ett stort steg upp från 60Hz-maximumet som du kan få över äldre HDMI.

VRR

Andra häftiga funktioner inkluderar variabel uppdateringsfrekvens (VRR). Detta låter TV: n justera uppdateringsfrekvensen i farten för att matcha utgången på spelkonsolen eller grafikkortet den är ansluten till. Detta är samma typ av bildhastighetssynkroniseringsteknik som AMD FreeSync och Nvidia G-Sync erbjuder. Och vi ser redan TV-tillverkare hoppa på dessa tekniker för att ta VRR ett steg längre. Samsung-TV: n har nu AMD FreeSync, och LG: s OLED-TV är de första på marknaden med G-Sync-kapacitet. Men oavsett varumärket som är inblandat blir resultatet mjukare, snyggare spel, även från konsoler.

ALLM

Den andra är läget för automatisk låg latens (ALLM). Den upptäcker när en ansluten spelkonsol är påslagen och byter automatiskt till spelläge på TV: n när det händer. Spellägen erbjuder snabbare svarstider än standard- och filmlägen. Men att växla fram och tillbaka manuellt med fjärrkontrollen är alltid svårt när du bara vill hoppa in i ett spel. Den nya funktionen gör allt för dig, vilket ger dig en bättre spelupplevelse automatiskt.


16 svar på ”Vilken TV behöver jag för Xbox Series X?”

Lämna en kommentar