Vad är Play-to-Earn?

Play-to-Earn? 2022 är året som detta nya fenomen kommer att ta fart på riktigt

play to earn

Play-to-earn tillåter spelare att generera en stadig ström av kryptoinkomster helt enkelt genom att spela spelet. Varje spels mekanism kan skilja sig åt, men belöningarna kommer vanligtvis från insats, odling av ett spels valuta eller generering av utbytbara NFT-föremål. I äldre blockchain-spel förlitade sig användare främst på slumpmässiga chanser att göra vinster. Play-to-earn har dock skapat in-game ekonomier och affärsmodeller där spelare kan arbeta för en inkomst.

Blockchain:en hjälper till att garantera insamling av dessa föremål och skapa fungerande digitala ekonomier. Blockchain-teknik och NFT:er möjliggjorde skapandet av digitala föremål som är omöjliga att duplicera.

Axie Infinity

Det överlägset största spelet för Play-to-Earn är Axie Infinity, ett spel i stil med Pokémon. Det blev lanserat 2018 av indiestudion Sky Mavis.

Spelare samlar tecknade varelser som heter Axies, som är representerade av NFTs. Varje Axie har unika styrkor och svagheter, och spelare kan äventyra, slåss och föda upp sina Axies medan de spelar. Spelare tjänar Smooth Love Potion (SLP) kryptotokens som belöning för att battle:a. Medan Axie Infinity Shard (AXS) tokens används för att rösta om beslut angående spelet och dess framtida utveckling.

Med 2,8 miljoner dagliga användare och en total handelsvolym på 3,8 miljarder dollar har Axie Infinity blivit ett av de dominerande Play-to-Earn spelen. ”Axie-stipendium”-program från Yield Guild Games har också dykt upp, vilket gör det möjligt för Axie-ägare att låna ut sina NFTs till andra spelare.

Den vanliga spelindustrin har också blivit intresserade av utsikterna för NFTs och Play-to-Earn. Den franska videospelsjätten Ubisoft har redan tillkännagett planer för Ubisoft Quartz, en plattform som låter spelare tjäna och köpa NFT:er baserade på Tezos blockchain.

Se också: Hur man köper Gaming NFTs för Play-to-Earn?

Hur säkerställer blockchain-teknik spel för att tjäna pengar?

Det finns många onlinespel (vanligtvis MMORPGs) med fiat-baserade auktioner eller sekundära marknader som underhålls av guldbönder. För kryptovalutaspel är den kritiska skillnaden att dessa valutor och föremål finns på blockkedjor. En blockchain har flera egenskaper som enkelt bevisar ägande, legitimitet och sällsynthet.

Du kan tänka på ett blockchain-nätverk som en oföränderlig databas. Det underhålls av ett distribuerat nätverk av datorer (användare), som var och en har en kopia av blockchain-data. Detta betyder att det är praktiskt taget omöjligt för någon att ändra, duplicera eller ta bort blockchain-data.

Som sådana kan blockchain-spel utvecklas på ett sätt som förhindrar bedrägeri eller korruption, såsom duplicering av föremål, guldhack och andra utnyttjande som är vanliga i traditionella spel. En avgörande del av ett föremåls värde i spelet är dess sällsynthet. Med blockchain finns det ingen kopiera och klistra. Om ett föremål är unikt, finns det inget sätt för det någonsin att replikeras. Detta hjälper till att skapa verkligt värde för föremål i spelet.

Hur mycket tjänar folk på att spela Play-to-Earn spel?

Det kan vara utmanande att förstå att vanliga spelare kan tjäna pengar på ett blockchain-spel. Faktum är att många människor tjänar levnadslöner från kryptospel som Axie Infinity, särskilt i utvecklingsländer.

Farming kan ge en mer jämn inkomstström, där dina inkomster är proportionella mot dina färdigheter och hur lång tid du spelar. Denna farming metod har visat sig populär i Filippinerna, där Axie Infinity till och med har blivit ett alternativ till arbetslöshetsersättning.

Spelare kan tjäna mellan $200 till $1 000 (USD) per månad av att farma SLP, beroende på marknadspris och speltid. Farming förmånerna är vanligtvis lägre än alternativet att handla med NFT-varelser och föremål men är mycket säkrare för alla som behöver en regelbunden inkomst.

Med spel som Axie Infinity kan du till och med använda dina NFT:s (Axies) för att föda upp nya. Du kan dock inte exakt förutsäga värdet av en nyuppfödd Axie. I oktober 2021 gick den dyraste Axie (Angel) för 131 970 USD. Även om dessa siffror låter frestande, är det svårt att förutsäga en genomsnittlig inkomst för någon som säljer NFT:er från Play-to-earn-spel på grund av deras slumpmässiga karaktär.

Kommande Play-to-Earn spel

Ett växande antal blockchain-projekt tittar på Play-to-Earn-utrymmet, kanske främst NFT-avatarserien Bored Ape Yacht Club, som tillkännagav ett kommande play-to-earn-spel i sin senaste färdplan.

En annan framstående NFT-samling med planer på ett blockchain-spel är The Forgotten Rune Wizard Cult. De meddelade att de hade samarbetat med metaverse-utvecklaren Bisonic.


Du kanske även är intresserad utav:


Lämna en kommentar