Yamaha YAS-209 Review: En utmärkt och prisvärd Soundbar med Alexa

Yamaha YAS-209 Review
Bildkredit: ljudfokus

Yamaha YAS-209 levererar solid, allround-ljud för en soundbar i mellanklassen, och Alexa gör den enkelt att kontrollera.

Yamaha YAS-209 är ett utmärkt val om du letar efter en soundbar som hanterar filmer och TV bra, spelar upp musik suveränt och har inbyggd Alexa assistent för praktisk användning.


FÖRDELAR:

  • Ren och resonant dialog
  • Utmärkt för musik
  • Alexa inuti

NACKDELAR:

  • Saknar lågfrekventa effekter när filmer spelas upp
  • Endast 1 HDMI-ingång

De bästa soundbars är smarta. Och genom att lägga till röststyrning i redan lättanvända ljudsystem blir det bara bättre! Yamaha, har producerat en rad utmärkta billigare soundbars, och två av dessa är YAS-109 och YAS-209, båda med Alexa.

Skillnaden? YAS-209 innehåller en trådlös subwoofer för att öka basen. Om du letar efter en smart soundbar i det här prisklassen är YAS-209 en av de bästa soundbars, särskilt om du planerar att använda den för att lyssna på musik förutom att titta på filmer och TV.


Andra artiklar du kanske gillar:


Design av Yamahas YAS-209

36,6 x 4,3 x 2,5-tums mäter dimensionerna på YAS-209 och ljudet är inte tunt. Delvis tack vare den mycket stora 16,5 x 16 x 7,5-tums trådlösa subwoofern. Medan många soundbars försöker hitta sätt att krympa subwoofern, kommer den här definitivt att ta lite plats i ditt rum. Huvudenheten innehåller fyra 1,75-tums drivrutiner och två 1-tums diskanthögtalare, medan underhuset har en 6,5-tums bashögtalare.

Bildkredit: Yamaha

YAS-209 har en enda HDMI-utgång, tillsammans med optiskt digitalt ljud och Bluetooth. För att använda Alexa och strömma från Spotify eller Youtube måste du ansluta till internet via Wi-Fi eller Ethernet.

Överst på soundbaren finns LED-indikatorer för valda ingångs- och ljudlägen. Dessa lysdioder visar också volymnivån när du ändrar den. Du kan styra din stream, välja ingång och aktivera (eller stänga av) Alexa genom beröringskänsliga knappar. Du kan också ändra inställningarna via den medföljande fjärrkontrollen eller den kostnadsfria Yamaha Sound Bar-appen.

Alexa

Alexa är en lyhörd assistent – den kan ändra volymen och inmatningen på soundbaren och hantera typiska förfrågningar, som att ge vädret och slå på en Wemo-switch. Den fungerar även när din soundbar är avstängd. 

OBS. Se till att du uppdaterar firmware på din soundbar till version 2.07 när du installerar den. Version 2.06 inkluderade ett fel som gjorde att Alexa-svaret var väldigt högt när video spelades upp. Version 2.07 fixar det.


Våra nyaste artiklar om soundbars:


Prestanda Yamahas YAS-209

YAS-209 levererade mycket bra ljud när du tittade på TV-program och filmer. Dialog har utmärkt resonans tack vare subwoofern och ger ett brett ljud när du använder 3D Surround-läget. Det är inte lika omfattande som Sonos Beam, men det ger bättre bas.

Bildkredit: Yamaha

YAS-209 gör att de tysta dialogscenerna i filmer är lätta att förstå. Men basen är inte något att skriva hem om. 

Köp din YAS-209 hos:

YAS-209 hanterar en mängd olika musik i stereoläge på ett väldigt imponerande sätt. Basen skakar golvet och sången är fortfarande tydlig. 

Uppstart av Yamahas YAS-209

Att ansluta YAS-209 till din TV med en HDMI-kabel är enkelt. För att aktivera Alexa och musikstreaming måste du ladda ner den kostnadsfria Yamaha Sound Bar-appen (tidigare använde Yamaha soundbars sin HT Controller-app), och den går igenom processen för att ansluta till ditt nätverk. YAS-209 kan endast anslutas till 2,4 GHz trådlösa nätverk, eller så kan du använda en kabelansluten Ethernet-kabel.

YAS-209 erbjuder flera lägen för att anpassa ljudet efter dina önskemål, inklusive film, musik, sport, TV-program och spel. Du kan växla till stereoläge för att lyssna på tvåkanalkällor. Dessutom kan du aktivera 3D Surround för ett bredare ljud, Clear Voice för att öka dialogen och Bass Extension för djupare bas. Du kan också ställa in subwoofernivån.

Slutsats Yamahas YAS-209

Bland alternativen för en smart soundbar i intervallet 4 000 till 5 000 SEK, stiger Yamahas YAS-209 mot toppen med bra övergripande ljud – speciellt för musik – och lyhörd röstkontroll. Sonos Beam har ett bredare ljud och erbjuder också Google Assistant, men kostar mer. Polks billigare Command Bar kan inte matcha YAS-209 i ljudkvalitet eller Alexa-prestanda. Av de nuvarande valen gör YAS-209 till ett attraktivt val.


2 svar på ”Yamaha YAS-209 Review: En utmärkt och prisvärd Soundbar med Alexa”

Lämna en kommentar