Vilken är den bästa Soundbar för Samsung TV

Vi jämför olika soundbars för Samsung TV stycken med och utan subwoofers. Hitta den rätta för dig!

Bästa soundbar för samsung tv

Medan Samsung-TV-apparater är ledande enheter i branschen, är de inbyggda högtalarna av en typisk modell ingen matchning för en soundbar. Det är mycket troligt att du får ljud av låg kvalitet. Så för att ge dig den perfekta parningen, här är listan över vilka soundbars för Samsung TV som är bäst just nu på marknaden.

Bästa Soundbar för Samsung TV – Samsung HW-Q950A 11.1.4-Kanals Dolby Atmos 

Om du vill ha det ultimata hemmabiosystemet  och en överseende lyssningsupplevelse för din Samsung, är Samsung HW-Q950A 11.1.4 soundbar något för dig. Den anses inte bara vara den bästa Samsung-soundbaren på grund av dess funktioner, utan den är också kompakt och lätt att installera. Denna Samsung soundbar kommer som ett 4-box-system som inkluderar; huvudsoundbaren som sitter precis framför TV:n, en trådlös subwoofer och två små högtalare som går bakom dig, en till vänster och den andra till höger. 

De levererar 11.1.4 kanalers balanserat ljud. Det betyder 11 surroundljudslägen som omger dig för att ge riktat ljud, 1 för den trådlösa subwoofern och 4 höjdkanaler för att lägga till ljud ovanför dig. Dessutom ekar de vinklade högtalarelementen i den främre soundbaren och den bakre enheten och fyller rummet med ljud, vilket skapar det där ”dome”-ljudet som den fantastiska Dolby Atmos är populärt känd för.

Installation

Installationen är fenomenalt kraftfull, detaljerad och dynamisk. Dess ljudeffekter är välplacerade vertikalt och horisontellt medan stötljuden slår hårt, utan att låta onaturligt. Det låter inte bara bra; den kommer också med värdefulla funktioner som inkluderar 2 HDMI-ingångar och 1 utgång för att ansluta till TV:n. Den kommer också med Dolby Atmos och DTS:X, vilket betyder att vad du än kopplar in i den kommer att leverera nästa generations ljudformat direkt, därför kringgår det faktum att Samsungs TV-apparater vanligtvis inte stöder Atmos.

Förutom att titta på TV-program kan du strömma musik över Wi-Fi eller Bluetooth-anslutning där alla boxar ansluts trådlöst. Den stöder även Samsungs Q Symphony-funktion, så om du ansluter den till en kompatibel uppsättning från 2020 eller senare, kombinerar soundbaren sina 22 högtalare till drivrutinerna runt kanten på din TV för att lägga till ännu mer fördjupning och närvaro.

Fördelar

 • Häpnadsväckande 3D-ljud med Dolby Atmos
 • Kraftfull ljudkvalitet
 • Funktionsrikt soundbar-system
 • Uppslukande ljud för hela film- och spelupplevelsen
 • Gör sig bra i film och musik
 • Låter dig strömma musik trådlöst via Wi-Fi eller Bluetooth-anslutning

Nackdelar

 • Relativt dyr

Samsung Harman Kardon 3.1.2 Dolby Atmos Soundbar HW-Q70T (med subwoofer)

Samsung HW-Q70T är en mycket billigare modell som är utrustad med avancerad teknik som Dolby Atmos och DTS: X. Soundbar-subwooferkombinationen ansluts också sömlöst till din Samsung QLED-TV för en felfri upplevelse.

När det gäller kanalerna har 3.1.2 soundbar vänster och höger kanal med en dedikerad mitten som fokuserar på tal. Den åtföljs också av en kraftig subwoofer och två uppåtriktade kanaler.

HW-Q70T soundbar har även Samsung Acoustic Beam och Adaptive Sound Technologies som optimerar ljudåtergivningen.

Efter timmar av testning och jämförelse i vårt lyssningsrum är våra ljudexperter överens om att detta passar den bästa soundbaren för Samsung TV: s topplista.

Fördelar

 • Dolby Atmos och DTS:X
 • Q-symfoni
 • 3.1.2 kanaler
 • Samsung Akustisk Beam
 • Adaptivt ljud
 • Kompatibel med Alexa
 • HDMI eARC-anslutning

Nackdelar

 • Mindre subwoofer
 • Endast en HDMI-ingång

Sony HT-G700: 3.1ch Dolby Atmos/DTS:X Soundbar

Fördelar

 • 3.1-kanal som stöder Dolby Atmos DTS: X och en Vertical Surround Engine
 • En trådlös subwoofer som ger ett kraftfullt basljud
 • Ljudlägen för att anpassa ditt lyssnande
 • Enkela flera anslutningar som låter dig njuta av alla former av dina media
 • Njut av filmer av hög kvalitet med 4K HDR-genomsläpp
 • Bluetooth-anslutning
 • Kompakt storlek
 • Överkomligt pris

Nackdelar

 • Det dynamiska omfånget är lite begränsat

Denna soundbar ger dig en utmärkt filmupplevelse gjord för mer kompakta Samsung-TV-apparater. Generellt sett gör dess storlek den mest idealisk för TV-apparater som sträcker sig från 43 tum och uppåt. Men även med sin anständiga storlek och det faktum att den tekniskt sett erbjuder 3.1-kanaler, bör den inte lura dig eftersom den skapar en imponerande stark ljudbredd som gör ett anmärkningsvärt jobb som inte ens vanliga surroundhögtalare kan.

Och även om den inte har riktiga höjdkanaler för att få ljudet att verka som om det kommer från ovan, har det fortfarande mycket vertikalitet och massor av extra dimensioner. Dess trådlösa subwoofer ansluts också till din TV med optik eller en HDMI-kabel. Genom att använda HDMI-ingången med en 4K HDR-genomföring kan Sony HT-G700 komma runt Dolby Atmos-begränsningen i Samsung TV-apparater.

På nackdelen, HDMI-genomgången stöder inte HDR10+, så allt som är anslutet kommer alltid att falla tillbaka till den vanliga HDR10. Men totalt sett fungerar den här soundbaren som en dröm, allt till ett överkomligt pris.

Sony HTX8500

Det är en idealisk Samsung TV-soundbar trots att den saknar uppåtriktade högtalare. Sony HTX8500 ger spänningen med Dolby Atmos och DTS:X för att producera ett uppslukande ljud när du tittar på film, streamar musik eller spelar spel. Denna soundbar har sju underhållningslägen för att uppfylla dina behov, inklusive nyheter, standard, spel och sportläge.

Den kompakta soundbaren har två inbyggda subwoofers som producerar fantastisk bas, medan den i konstruktionen är uppskalad nära 7.1.2 ch för att konvertera stereoljud till filmisk surround. Även om det fungerar med de flesta Samsung-TV-apparater kan soundbaren isolera bakgrundsljud så att du kan följa talet bättre. Det är din bästa soundbar för Samsung TV när du vill njuta av 4K-filmer; den är också HDR10- och Hybrid Log-Gamma-kompatibel.

Detta ljudsystem på 890 x 64 x 96 mm är smalt och diskret, så det sitter fint framför dig. Dessutom kompletterar den även ditt hustema med sitt fysiska utseende; den har ett högtalargaller i hålat metall plus subwooferkanaler på två sidor. När det gäller anslutning kommer denna soundbar med en HDMI-ingång och HDMI-ARC-utgång, analog ljudutgång och ingång, Wi-Fi-stöd, Bluetooth, Ethernet och optisk ljudingång.

Den prisvärda enheten kommer också med fjärrkontroll med batterier, en HDMI-kabel, en nätadapter och en nätsladd. Det är enkelt att sätta upp eftersom paketet även innehåller en detaljerad guide.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Kommer med alla tillbehör
 • Flera HDMI-kabelportar
 • Kompakt och elegant för att komplettera ditt rum
 • Dolby Atmos och DTS: X-stöd
 • Trådlös anslutning för att ansluta din Samsung Smart TV
 • Flera ljudlägen att välja mellan

Nackdelar

 • Inga uppåtriktade högtalare

Sonos Beam – Smart TV Soundbar med Amazon Alexa inbyggd

Det kanske inte är en produkt från Samsung, men Sonos Beam är en av de mest populära soundbars du kan få för din Samsung TV.

Den kombinerar ljudkvalitet och design i en mer kompakt byggnad, vilket gör det enkelt att leka med placering. Om du vill montera den på väggen för en renare installation kan du göra det med lätthet.

Förutom de vanliga skärmmedierna på TV: n kan du också använda Sonos Beam för att spela musik, podcaster eller videospel. Ljudkvaliteten som denna soundbar ger är fantastisk, men ändå långt ifrån det verkliga surroundljudet du får från Atmos.

Sonos Beam har också en av de enklaste soundbar-inställningarna vi har gjort på grund av HDMI-bågen. Bortsett från det har Sonos Beam röststyrning och en medföljande fjärrkontroll. Om du inte vill ha fjärrkontrollen kan du alltid använda Sonos-appen direkt på din telefon.

Sonos Playbar är en annan valmodell från märket. Jämfört med Sonos Beam har Sonos Playbar ett högre pris.

Sammantaget är Sonos Beam ett utmärkt tillskott till ditt vardagsrum hemma och det hakar på en av de bästa platserna i vår lista över bästa soundbars för Samsung-TV-apparater.

Fördelar

 • Förbättrad och tydlig ljudkvalitet
 • In-/utgångsalternativ för en enkel installation
 • Kompakt och elegant design
 • Har flera HDMI-ingångar
 • Sonos app for extra control options
 • Överkomligt pris

Nackdelar

 • Har inget riktigt surroundljud

Köpguide för Samsung TV-kompatibla Soundbars

En Samsung Smart TV fungerar bra med en soundbar från samma märke som Samsung HW-Q90R, men det finns många andra erbjudanden från pålitliga märken (som Sonos och Sony) som också fungerar bra.

Innan du bestämmer dig måste du begränsa dina behov för att hitta en bra soundbar till ett bra pris. Det finns billiga prislappar och dyra prislappar på marknaden, du vill inte spendera för högt eller för lågt bara för att förbättra ditt TV-ljud.

När allt kommer omkring, att hitta den perfekta soundbaren handlar inte om varumärket, utan de kraftfulla funktionerna och lyssningsupplevelsen. Nedan listas de saker du måste se upp för att hitta den bästa soundbar för en Samsung TV.


Andra artiklar om soundbars:


Kanaler

Kanalen hänvisar till punkten för ljudemission i din soundbar. Så här fungerar kanalnumren: om du har en 2.1-kanals soundbar har du 2 kanaler och en subwoofer. Det förra numret är antalet kanaler och det senare är antalet subwoofers.

2-kanals och 3-kanals soundbars (som den här) är standard i en budgetprodukt och finns på marknaden till ett billigare pris. Om du vill ha surroundljud behöver du minst 5 kanaler, inklusive bakre högtalare.

Bortsett från kanalen stöder vissa modeller som Samsung HW-Q90R även Dolby Atmos och DTS: X-teknik. Detta erbjuder en mycket bättre uppslukande upplevelse. Beroende på vilken ljudkvalitet du vill, kommer antalet kanaler att variera, särskilt om din soundbar innehåller Atmos- och DTS-teknik. Dessa enheter kan dock ha ett högre pris.

I ett nötskal, ju högre kanalnummer, desto mer expansivt ljud och högre pris. För mer information kan du läsa vår jämförelse av 2 och 3 kanaler här.

Placering

Bortsett från kanalen, tänk på var du ska placera din nya soundbar [1]. Det här kanske inte verkar vara något du behöver, men installationen påverkar faktiskt ljudprestanda. Du vill också ha tillräckligt med utrymme på väggen eller underhållningsenheten utan att hindra din syn på din Samsung-TV.

Våra experter rekommenderar att du installerar soundbaren några tum framför eller under din TV (om du monterar den på väggen, som HW-J450 som levereras med ett monteringssats). Se till att den inte ligger bredvid värmekällor och har en direkt siktlinje för att ge tydligt ljud.

Storlek

Som en allmän regel bör den idealiska soundbaren för dig (oavsett om det är Sony eller andra märken) vara smalare än din Samsung TV och bör vara tillräckligt stor för att fylla rummet med bas.

Högtalarplaceringen begränsar också den faktiska storleken på din soundbar. Oavsett om du placerar högtalaren direkt på underhållningsenheten eller på väggen, måste du se till att du har tillräckligt med yta och att den är fri från hinder.

Om du har ett helt system är valet i placering också ditt att göra. Det finns också vertikala soundbars som möjliggör flexibilitet.

HDMI

Kontrollera också antalet HDMI-ingångar. De är viktiga i en systemdesign eftersom de låter dig växla mellan videokällkomponenter. Många HDMI-in- / utgångsanslutningar stöder HDMI-bågar och möjliggör en anslutning till TV-apparater, så det är lättare jämfört med det gamla skolsystemet.

Om ditt TV-system har en HDMI-port blir det enklare att ansluta andra enheter med liknande portar. När du har anslutit enheterna via HDMI kommer ljudet att komma ut via soundbaren snarare än TV: n.

Bluetooth

Bluetooth-stöd möjliggör ljudströmning från vilken enhet som helst. Det sparar också det röran du skulle ha med HDMI-ingångar och andra utgångskällor. Många märken som Sony har det här alternativet.

Med Bluetooth-anslutning får du också skicka musik till högtalaren. Sammantaget är Bluetooth ett riktigt bekvämt sätt att ansluta ditt system tillsammans.

Wi-Fi

För röstkontrollälskare har den bästa ljudfältet för Samsung TV-apparater Wi-Fi-anslutning. Modeller som Sony och Sonos har Wi-Fi, vilket ger åtkomst till musikappar som Spotify och Pandora. Det låter dig också ändra högtalarinställningar var som helst i ditt hus.

Till skillnad från Bluetooth är Wi-Fi inte alltid tillgängligt i Samsung-ljudfält, så om du föredrar det här trådlösa alternativet, kontrollera priset eftersom det kan vara dyrare.

Expansivt / uppslukande ljud (Dolby Atmos)

En bra soundbar för din Samsung TV erbjuder också surroundljud utan att placera flera högtalare runt rummet. Förutom antalet kanaler, kontrollera om det finns toppfunktioner som Dolby Atmos-teknik i din soundbar.

Dolby Atmos och DTS är utformade för att ge ljud till ett tredimensionellt utrymme och lägga till det uppslukande ljudet som ditt system potentiellt kan ge till rummet. Så om du vill ha realistisk ljudkvalitet, kontrollera om din soundbar har Dolby Atmos-funktioner.

Ingångar

Leta efter bra staplar med minst en digital ingång och en analog anslutning. Med den analoga kan du ansluta din soundbar till en TV, stereo, CD-spelare och andra enheter.Under tiden kan den digitala ansluta Blu Ray-spelare via HDMI-kabel. Vanligtvis har soundbars alternativ för HDMI, optisk, koaxial och stereoingång / utgång. Ändå är det bästa valet för högkvalitativt ljud att använda HDMI-bågen.

Subwoofer

Om du vill ha ett soundbarval med djup bas måste du kontrollera om den har en subwoofer. Inbyggda subwoofers är ojämförliga med en trådlös sub med större högtalare. Vissa soundbars låter dig även anpassa bas och diskant för en helt anpassad upplevelse.

Om du har ett begränsat område är vissa enheter som Samsung HW-S40T utformade med inbyggda subwoofers. Men om du har rummet och letar efter de bästa soundbarsna med bas, är en stor sub det bättre valet.

Röst kontroll

Röststyrning och kompatibilitet med Amazon Alexa eller Google Assistant underlättar saker om du gillar att använda smart teknik. Kraftfulla handsfree-enheter är alltid favorit bland teknikens bästa användare eftersom de är fria att multitaska med en enhet.

Med en tydlig röst kan du gärna säga vad du vill ska göras också. Alexa är den perfekta osynliga assistenten som gör din soundbar enkel att använda varje gång.

Soundbars som kommer med en universell fjärrkontroll kommer också att göra det mycket enklare. Även om du kan använda fjärrkontrollen är många alternativ för en soundbar för Samsung-TV-apparater utformade med en gratis app som kan användas för att styra din högtalare. Appen är bra för dem som inte vill ha besväret med att ha flera fjärrkontroller.

Ljudlägen

För att säkerställa att du får bästa ljudkvalitet, kontrollera om ljudfältet för din Samsung TV stöder ljudlägen. Prisvärda soundbars som TCL Alto 7 har tre ljudlägen som du också kan växla baserat på preferencs.

Smart ljudteknik i en soundbar analyserar vad som spelas på Samsung-TV: n för att bestämma de optimala inställningarna för den bästa upplevelsen varje gång. Oavsett om det är filmer eller musik, anpassar ljudfältet automatiskt sina inställningar till innehållet så att du kan få det bästa ljudet hemma.

Populära ljudlägen för bästa soundbars inkluderar filmläge, nyhetsläge, spelläge, musikläge och mer. Även med bra förinställningar låter ljudlägen dig fortfarande välja de inställningar du föredrar manuellt.

Anpassning

Med vissa ljudfält kan du ansluta ett helt system tillsammans för att simulera en teaterstämning hemma. Du kan ansluta nya högtalare i olika rum via HDMI-stöd eller bara välja Bluetooth-anslutningsalternativ.

Alternativet att bygga ditt Samsung-system är viktigt för dem som letar efter en filmupplevelse. De flesta av Samsung soundbars, särskilt Samsung HW-Q900T, är konstruerade med de senaste akustiska teknikerna för en utmärkt surroundljudupplevelse. Dolby Digital ovanpå flera högtalare fyller ditt hus med innehållet som spelas så att du kan njuta av det i varje rum.

Vilken Soundbar är kompatibel med Samsung TV?

Även om du har en Samsung soundbar garanterar kompatibilitet med din Samsung TV, bör du kolla in andra märken (som Sonos och Sony) eftersom de också kan fungera bra. Det handlar om anslutningen istället för varumärkesvalet. Om båda enheterna har en HDMI-båge kommer de att fungera bra med en Samsung TV.

Så innan du köper en Soundbar, kontrollera dina anslutningar först.

Kolla till exempel in vår: Bästa Soundbars 2020

Vad är den bästa TV-soundbaren att köpa?

Att gå med större märken som alltid producerar bra produkter som Bose, Yamaha, Samsung, Sony och Sonos är de säkraste alternativen att köpa. Men med ett större varumärke kommer en dyrare prislapp.

Som nämnts handlar det om rätt funktioner i soundbaren och inte produktmärket. Så kolla de specifikationer du vill se i en ny produkt när det gäller bra ljudkvalitet.

Vi rekommenderar en bra soundbar som har Dolby Atmos, DTS: X-teknik, en snygg design och 5 eller fler kanaler med minst 1 sub. Detta är dock i den höga änden av spektrumet, men det gör jobbet bra vid parning, vilket gör det till en utmärkt soundbar för Samsung-TV-apparater.

Röstkontroller och ljudlägen är bra för bekvämligheten, men om du bara letar efter bättre ljud för din Samsung-TV, så är kanalerna och suben det som verkligen betyder något. Många människor kanske faller för alla snygga krusiduller och betalar extra för saker de inte kommer att använda varje gång.

Kontrollera och se till att du hittar ett ljudfält som har allt du behöver och inte en massa funktioner du inte kommer att använda.

Läs mer om soundbar för din TV här.

Vad är den bästa anslutningen för en Soundbar?

Det finns några metoder för att ansluta din soundbar till din Samsung TV, men vilken är den bästa?

HDMI är det bästa förslaget och det som rekommenderas mest av våra ljudexperter. Dessa kablar kan bära stora mängder okomprimerad data och kan hantera de mer tunga soundbarsna, även om de har 5 kanaler och mer än 1 sub.

Ny filmljudteknik som DTSx och Dolby Atmos kanske kräver stöd för HDMI-anslutning och fungerar bara med den. Så om det är vad du är ute efter är HDMI-anslutning ett måste.

Ett annat anslutningsalternativ är den digitala optiska eller koaxialkabeln. Det optiska eller koaxiala fungerar bra för soundbars på upp till 5,1 kanaler och subwoofers. Skillnaden mellan de två (optiska, koaxiella) är bara formen på kontakten – optisk digital är kvadratisk och koaxial är rund.

Ett mindre populärt anslutningsalternativ är Line Out eller RCA (3,5 mm stereo). Denna 3,5 mm stereoanslutning är av lägsta kvalitet. Även om den fungerar bra med analoga enheter, levererar den inte den fulla ljudfunktionen. Om de två första alternativen inte är tillgängliga skulle det ändå vara bra att använda en stereoanslutning.

För den trådlösa rutten har vi Bluetooth och Wi-Fi. Medan detta sparar dig från röran kan trådlösa anslutningar till din Samsung TV ibland vara opålitliga.

Var ska jag placera Soundbar?

Vi rekommenderar att du placerar den under din Samsung-TV, oavsett om den är på väggen eller på underhållningsstället. Se till att högtalarna inte blockerar skärmen och att inget hindrar högtalarna. Att placera baren inuti skåpet är inte perfekt, speciellt om din enhet kan stödja Dolby Atmos-surroundljud.

Ljudfältet ska vara så nära TV-apparater som möjligt för stabila anslutningar och ljudprestanda. Ljudet från enheten ska vara i en direkt linje till dig, så det producerade ljudet är optimalt ur ditt perspektiv likaså.

Tänk också på att placeringen av ljudfältet ska vara direkt så att du enkelt kan styra soundbaren. Oavsett om du använder fjärrkontrollen eller appen, kan det vara svårt för sensorn att upptäcka att peka på den för högt monterad bar som är monterad för högt.

Vårt val för den bästa Soundbar för Samsung TV är: Samsung HW-Q950A


9 svar på ”Vilken är den bästa Soundbar för Samsung TV”

Lämna en kommentar