Kan jag låna Cross-Chain Bridge Tokens på Binance?

Den här artikelns syfte är att beskriva hur kryptolån fungerar och att man kan huvudsakligen låna mynt/tokens som till exempel BETH som är låst 1:1 med ETH eller BUSD som är låst 1:1 med USD.

I praktiken betyder detta att du kan ta kryptolån med andra kryptovalutor som säkerhet mot dina nuvarande kryptotillgångar.

Kryptolån förklarat på ett simpelt sätt

Du kan låta för i princip vad för att trade:a på spot market, du kan låna för margin eller köpa terminskontrakt eller bara låna för att stake:a dina kryptos för att få ränteintäkter

  • Du får betala av lånet när som helst
  • Räntorna är hyfsat låga, för att vara krypto marknaden
  • Det finns ingen transaktionsavgift

Saxat från Binance själva:

Hur lånar man BETH på Binance?

Du skriver enkelt in summan och vilken token du vill låna, samt den krypton du vill lägga som säkerhet för detta kryptolån.

I detta fall behöver säkerhetsbeloppet vara strax under tusen BUSD, för att du ska få låna en halv BETH.

Välj sedan något av alternativen för hur länge du vill att lånet ska vara.

Detta leder oss direkt in på nästa punkt!

Hur ser lånevilkoren ut?

Du kan alltid återbetala i förskott, men de lånevillkor som finns tillgängliga är från 7, 14, 30, 90 och 180 dagar. Räntan kommer att beräknas utifrån lånedagarna och det som är bra här är att det finns ingen straffavgift för tidig återbetalning.

Det finstilta på Binance Loan lyder:

Räntan beräknas utifrån de faktiska lånetimmarna och kan återbetalas i förskott. Ränta debiteras tre gånger per timme efter utgångstiden. Positioner som är försenade mer än 72 timmar stängs automatiskt för återbetalning.

Så räntan på lånet står i bilden ovan om du kikar i nedre vänstra hörnet. I detta fall en timbaserad räntesats på: 0,0012 %.

Kan man förnya sin låneorder?

Ja. Oavsett vilken token du har lånat (till exempel Bitcoin, Ethereum) kan du förnya låneordern inom 24 timmar före förfallodagen. Observera att ordrar för 180 dagar och insatslån inte kan förnyas, och varje låneorder kan bara förnyas en gång.


Lämna en kommentar