Letar du efter något nytt att titta på?

Jag såg nyligen något som fick mig att tänka: ”Vad mer behöver jag titta på?” Och så började mitt sökande. Efter att ha kammat igenom några av de mest populära programmen på Netflix och HBO Max, är här några nya saker att kolla in om du letar efter något nytt:

House of the Dragon

House of the Dragon är regidebuten av Bong Joon-ho, som tidigare har regisserat flera framgångsrika koreanska filmer som Mother och The Host. Han har även skrivit manus till House of the Dragon.

I rollistan ingår Jeong Jun-seo som Choi Han, Gong Yoo som Choi Dae-hyun och Kim Ju-seon som Suh Ae-ran; detta var också Kims första filmroll efter att ha medverkat i Snowpiercer (2013). Handlingen handlar om ett team av regeringsagenter som skickas ut för att utreda en serie mystiska olyckor som har inträffat runt om i Sydkorea under de senaste månaderna. Det är inte klart vad dessa olyckor är eller vem som orsakade dem, men det finns rykten om att de kan vara kopplade till Nordkoreas kärnvapenprogram…

House Of The Dragon har fått R-betyg av MPAA – vilket innebär att vi kan förvänta oss en del våld och gore! Filmen har en beräknad speltid på cirka 2 timmar och 20 minuter + eftertexter.

Orphan: First Kill

Du har förmodligen sett Orphan: First Kill förut. Det är en populär Netflix-serie som följer en ung flicka som tvingas ta på sig rollen som sin far, en lejd mördare. Serien är full av action och dramatik, samt bra skådespeleri från dess skådespelare.

Seriens utgångspunkt är tillräckligt enkel: En ung kvinna vid namn Sarah blir föräldralös när hennes föräldrar dödas framför hennes ögon av en grupp som kallas The Syndicate. Hon överlever attacken genom att gömma sig under ett skrivbord och utnyttja det faktum att hon sedan barnsben har tränats till att bli en lönnmördare – men detta gör inte saken lättare för henne när ryktet sprids om vad som hände hemma tidigare den dagen!

Se också: Netflix priser, planer, originalinnehåll och mer

She-Hulk: Attorney at law

She Hulk

She-Hulk: Attorney at Law är en komedi om en advokat som också är en superhjälte, men inte vilken superhjälte som helst. Hon är en av de mäktigaste som finns där ute – och hon har dessutom sin egen advokatbyrå!

I den här serien spelar Susan Storm Jennifer Walters (den nuvarande She-Hulk), som arbetar tillsammans med sin bror Glenn och vän/advokatpartner David Rankin (alias Nightcrawler) för att försvara dem som inte har råd med egna advokater.

Se också: De 10 bästa serierna HBO, rankade

Den första säsongen har hittills släppts på Netflix. Det finns ännu inget besked om huruvida vi kommer att få fler säsonger eller om detta kommer att vara vår enda chans att se vad som händer härnäst i livet efter att ha blivit anklagad för mord samtidigt som man försöker skydda sin familj…

Black Bird

En film om en kvinna som felaktigt anklagas för att ha mördat sin man. Hon är på flykt och är dessutom en svart fågel. Denna självbevakande friandskvinna av färg har makt över sig själv, över andra och över naturen själv – vilket gör henne till en ostoppbar kraft när hon ger sig ut för att rätta till orättvisor mot kvinnor överallt.

Filmen släpptes 2013 och har Viola Davis i huvudrollen som Carrie Ann Moss (tidigare känd som Birdman), som jagas av myndigheterna efter att ha legat med en man för mycket när hon var undercover på en skum undergroundklubb. När hon får reda på att det har utfärdats en arresteringsorder för henne på grund av dessa anklagelser mot hennes karaktär, tar Carrie Ann saken i egna händer genom att bli ”The Blackbird” (aka: självrättvisa). Filmen fick blandade recensioner från kritiker men prisades för sin starka kvinnliga huvudperson spelad av Viola Davis och för den fantastiska filmfotografin genomgående.

Vissa tittare tyckte dock att den var tråkig eller förvirrande eftersom de inte var säkra på vad som hände härnäst under vissa scener – och detta kan vara anledningen till att så många människor gav negativ feedback på nätet!

Slutsats

Det finns många nya saker att titta på, exempelvis nya program, filmer och serier som du kan streama på Netflix, Amazon Prime, och HBO Max. Det finns också många nya serier på FX som precis har börjat sändas det senaste året. Vi hoppas att du hittar någonting för dig i denna lista!

  • Klicka här för att komma till: HBO Max
  • Klicka här för att komma till: Disney+

Lämna en kommentar