Vad finns i din robotdammsugare?

Den här smarta enheten övervinner alla hushålls dilemma: kaos. Vad finns i din robotdammsugare och vad är det du egentligen får med den?

Vad finns i din robotdammsugare
Bildkredit: Samsung

Tekniken har avancerat så att den till och med nu skickar civila människor till rymden. Men trots var vi än befinner oss finns det fortfarande bara 24 timmar på ett dygn. Och de timmarna verkar aldrig räcka till för många hektiska hushåll och fullspäckade arbetsscheman. Mellan att ha videomöten, jaga småbarn och husdjur, diska, tvätta och på något sätt försöka behålla sitt mentala hälsa hamnar städningen ofta efter mer akuta uppgifter.

Ändå visar massor av forskning en nära korrelation mellan din familjs välbefinnande och städningen i ditt hem. Det finns såklart ett samband att människor är mer avslappnade, mindre stressade och mer produktiva när de är i en ren miljö. Så vi måste få dessa 24 timmar att räknas. Det är där robothjälp kommer in!

Ta exempelvis Roborock, som inte är vilken gammal robotdammsugare som helst. Även om marknaden för robotdammsugare ständigt blir utvecklad med nya produkter och teknik, kommer inte alla robotar att städa ditt hem likadant. För att ta bort gissningarna från din nästa investering, gjorde vi en djupgående genomgång av den senaste utvecklingen. Roborock, Neato eller Ecovac kan hjälpa till att få varje timme på dygnet att räknas mer.

Eliminera alla svåråtkomliga dammtussar

Uppbyggnad sker ofta på de mest olyckliga platser. Det finns inget värre än att leka på golvet med ditt barn och lägga märke till en klunga av skräp under soffan. Ofta samlas det värsta röran på platser vi inte kan nå, eller i vinklar som en klassisk, skrymmande dammsugare kommer att passera rakt över.

Roborocks LiDAR (”ljusdetektion och avstånd”, en typ av lasernavigeringsteknik) erbjuder höga precisionsnivåer för kartläggning och rengöring. Så att ditt dammsugare inte bara glider planlöst runt i rummet medan skräp saknas i skuggorna. LiDAR-baserad navigering hjälper till att skapa en exakt karta över ditt hems layout. Vilket ger vakuumet ett rutnät över var och hur man rengör effektivt.

Låt oss undvika alla hinder

Föreställ dig det här: Du hann inte rensa röran från kvällen innan, så du sätter på förrs robotdammsugare. Tyvärr, istället för att gå runt din favoritstol, kan vakuumet fastna bredvid den, framför den eller under den.

Det är bortkastad städtid, och ingen av oss vill lägga vår energi på att omdirigera en enhet som ska vara intelligent. Med sin nya ReactiveAI™ kan Roborocks dubbla kamera uppfatta inte bara typen av objekt på sitt sätt utan även objektets djup. Det resulterar i en smart enhet som vet hur man lättare kan röra sig i hushållet.

Se också:

Låt inte damm vara krångel i hemmet

Att ta bort sanerat damm är en av de mest irriterande delarna med att städa. Ingen vill röra vid de grova saker som hålls i en dammsugare. Och om du någonsin har haft glädjen att tömma en, då vet du att dammet lätt kan spilla tillbaka på golvet när det blir släppt. Men ställ åt sidan kvasten eftersom Roborock har en automatisk tömningsdocka som tömmer damm och skräp genom huvudborsten. Det medför att den kan dra ut större skräp som vanligtvis fastnar inuti. (Tänk hårbollar.)

På tal om damm, det inbyggda filtreringssystemet fångar upp till 99 procent av de flytande partiklarna för att förhindra dammläckage. Viktigt för allergiker eller de med astma. En antibakteriell dammpåse försluter sig själv när den tas bort, och ännu bättre, en algoritm justerar tömningstider baserat på rengöringsfrekvens och tid på dygnet. Den tömmer automatiskt irriterande skräp vid den bästa tiden för ditt hushåll.

Livet blir bara mer hektiskt. Vi arbetar på nya sätt, uppfostrar småbarn med ändrade scheman och försöker behålla ett estetiskt tilltalande men ändå funktionellt boende. Investerar du i en produkt som tar en del av besväret ur vardagen? Det här är framtiden: Låt tekniken göra det tunga arbetet.

Se: Bästa robotdammsugarna 2021


Lämna en kommentar