Återkalla e-post i Gmail – Steg-För-Steg Guide

Återkalla e-post i Gmail - Steg-För-Steg Guide

Att lära sig hur man återkalla e-post i Gmail kan vara en riktig räddare i nöden. Tänk dig till exempel om du skickade ett ilsket meddelande om din chef och sedan upptäcker till din skräck att du råkade skicka det direkt till henne! Eller om du istället för att kopiera en kollega på konfidentiell information skickade den till någon utanför organisationen med en liknande e-postadress.

Med Gmail kan sådana missöden undvikas tack vare funktionen ”Ångra”. Du har inte mycket tid på din sida, men om du är snabb kan du förhindra att ett e-postmeddelande hamnar i fel inkorg! I den här guiden visar vi dig hur du gör just det, oavsett om du använder Gmail i en webbläsare eller på en mobil enhet via appen. Vi visar dig även hur du kan förlänga tiden du har på dig att återkalla ett e-postmeddelande. Så låt oss ta en titt på hur du återkallar e-post i Gmail.

Hur återkallar man en e-post i Gmail: webbläsare

Om du använder Gmail i en webbläsare, här är vad du behöver göra:

 1. Skicka ett e-postmeddelande: Skriv och adressera ett e-postmeddelande och klicka på Skicka.
 2. Klicka på Ångra: Nu, när du av misstag skickar ett e-postmeddelande som du omedelbart ångrar, titta på skärmens nedre vänstra hörn. Välj Ångra – men var riktigt snabb. Som standard har du bara fem sekunder!
 3. Andas ut: Du bör se orden ”Skickar ångrat”. Om så är fallet har meddelandet återkallats.

Hur återkallar man en e-post i Gmail: mobil

Om du använder Gmail-appen, här är vad du behöver göra:

 1. Skicka ett e-postmeddelande: Skriv och adressera ett e-postmeddelande och tryck på Skicka.
 2. Tryck på Ångra: Nu, när du av misstag skickar ett e-postmeddelande som du omedelbart ångrar, titta på skärmens nedre del. Tryck på Ångra – men var riktigt snabb. Som standard har du bara fem sekunder! Du bör se orden ”Ångrar”. Om så är fallet har meddelandet återkallats.

Hur ändrar du din Gmail återkallningstid

Fem sekunder är inte tillräckligt? Då kan du få lite extra tid!

 1. Starta Gmail: Först och främst, starta en webbläsare och gå till https://mail.google.com/mail. Klicka sedan på Inställningar-ikonen i övre högra hörnet av skärmen och klicka på Se alla inställningar.
 2. Välj Ångra skicka: Välj fliken Allmänt och leta efter avsnittet Ångra skicka (det är fyra punkter ner). Klicka på siffran för att visa en rullgardinsmeny och välj antingen 10, 20 eller 30 sekunder.
 3. Spara dina ändringar: Scrolla nu till skärmens allra botten och välj Spara ändringar.

Och där har du det. Nu vet du hur man återkallar en e-post i Gmail.

Kan man återkalla e-post i Outlook?

Ja, det är möjligt att återkalla e-post i Outlook, men detta är endast tillgängligt om du och mottagaren har en Exchange-server-e-postkonto i samma organisation. Det är också viktigt att mottagaren inte har läst meddelandet ännu. Här är stegen för att göra det:

 1. Öppna skickade meddelanden: I Outlook, gå till din Skickat-mapp och öppna det meddelande du vill återkalla.
 2. Återkalla meddelandet: Klicka på ”Åtgärder” i meddelandefönstret och välj ”Återkalla detta meddelande”. Om du inte ser alternativet ”Åtgärder” kan du behöva klicka på ”Filer” först.
 3. Välj ett alternativ: Du kommer att se ett fönster där du kan välja att antingen radera olästa kopior av meddelandet eller radera olästa kopior och ersätta med ett nytt meddelande. Välj det alternativ som bäst passar din situation.
 4. Bekräfta: Klicka på ”OK” och om du valde att ersätta meddelandet, skriv ditt nya meddelande och skicka det.

Observera att detta inte alltid kommer att fungera, särskilt om meddelandet redan har öppnats av mottagaren eller om mottagaren inte använder Outlook. Dessutom, om mottagaren är inställd på att automatiskt bearbeta sina inkommande meddelanden, till exempel flytta dem till en annan mapp, kan du inte återkalla det ursprungliga meddelandet.


Lämna en kommentar