Blockera e-post i Gmail – Steg-För-Steg Guide

Blockera e-post i Gmail – Steg-För-Steg Guide

Lär dig att Blockera e-post i Gmail och hur du stoppar irriterande meddelanden från att nå din inkorg.

Om du vill veta hur man blockerar e-post i Gmail har du förmodligen fått spam, någon skickar otrevliga meddelanden eller så vill du helt enkelt inte se en avsändares meddelanden längre. Oavsett anledning är det mycket enkelt att blockera avsändare. Det hjälper dig inte bara att undvika meddelanden du hellre inte vill ta emot, det hjälper dig också att hantera din inkorg bättre.

Blockerade meddelanden skickas till skräppostmappen. Det innebär att du kan titta in i din skräppostmapp då och då för att se om den blockerade avsändaren faktiskt har skickat något användbart. Annars kan du fortsätta använda Gmail omedveten om vad de eventuellt skickar – tills du bestämmer dig för att du kanske vill börja ta emot dem i din inkorg igen, i vilket fall du helt enkelt kan avblockera dem.

Vi tar en titt på både blockering och avblockering här. Så låt oss kolla in hur man blockerar e-post i Gmail. Du kan också leta efter avregistreringsknappar i e-postmeddelanden om du vill tas bort från sändlistor.

Hur man blockerar e-post i Gmail på en dator

Här tittar vi på hur man blockerar och avblockerar e-postadresser när man använder Gmail i en webbläsare.

 1. Hitta ett stötande e-postmeddelande Först och främst, starta en webbläsare och gå till https://mail.google.com/mail. Klicka sedan på ett e-postmeddelande från en avsändare som du vill blockera.
 2. Klicka på de tre prickarna Klicka på de tre prickarna i övre högra hörnet av e-postmeddelandet.
 3. Blockera avsändaren Välj nu Blockera [avsändarens namn] från rullgardinsmenyn som dyker upp.
 4. Bekräfta blockeringen En varning kommer att dyka upp där det står att alla framtida e-postmeddelanden från avsändaren kommer att markeras som skräppost. Klicka på Blockera för att bekräfta eller klicka på Avbryt om du ändrar dig.
 5. Avblockera någon Framtida e-postmeddelanden från denna avsändare kommer att skickas till Skräppost. Om du bestämmer dig för att du vill avblockera personen i framtiden kan du öppna e-postmeddelandet igen och klicka på Avblockera avsändare.
 6. Se alla blockerade avsändare Du kan också se alla blockerade avsändare och avblockera dem om du klickar på Inställningsikonen, väljer Visa alla inställningar och väljer Filter och blockerade adresser. Klicka bara på Avblockera bredvid en e-postavsändare.

Hur man blockerar e-post i Gmail på en mobil enhet

 1. Hitta ett stötande e-postmeddelande Starta först Gmail-appen och tryck på ett e-postmeddelande från en avsändare som du vill blockera.
 2. Tryck på de tre prickarna I övre högra hörnet av e-postmeddelandet, tryck på de tre prickarna.
 3. Blockera avsändaren Tryck nu på Blockera [avsändarens namn] från menyn som dyker upp. Avsändaren kommer att blockeras.
 4. Avblockera någon Framtida e-postmeddelanden från denna avsändare kommer att skickas till Skräppost. Om du bestämmer dig för att du vill avblockera personen i framtiden kan du öppna e-postmeddelandet igen och trycka på Avblockera avsändare.

Och där har du det. Du vet nu hur man blockerar e-post i Gmail.

För att blockera e-post på en iPhone följer du dessa steg:

 1. Öppna ”Mail”-appen på din iPhone.
 2. Öppna e-postmeddelandet från personen eller företaget du vill blockera.
 3. Tryck på avsändarens namn högst upp i e-postmeddelandet.
 4. En drop-down meny ska dyka upp. Tryck på namnet eller e-postadressen som visas där.
 5. Tryck på ”Blockera den här avsändaren”.
 6. En popup visas och frågar om du vill blockera avsändaren. Tryck på ”Blockera kontakt” för att bekräfta.

Observera att blockerade kontakter fortfarande kan skicka e-post till dig, men deras meddelanden hamnar i din skräppostmapp.

Om du någonsin vill avblockera kontakten kan du följa dessa steg:

 1. Gå till ”Inställningar” på din iPhone.
 2. Rulla ner och tryck på ”Mail”.
 3. Tryck på ”Blockerade” under avsnittet ”Skräppost”.
 4. Hitta och tryck på den kontakt du vill avblockera, sedan tryck på ”Avblockera denna avsändare”.

Lämna en kommentar