Astro A20 Wireless Gen 2 Recension

Astro A20, ett rejält stereoheadset för Xbox Series X och PS5 med bra anslutning och ljud

Vad vi tycker om Astro A20

Tack vare sin otroliga flexibilitet och användarvänlighet är Astro A20 fortfarande ett utmärkt val för spelare. Det finns dock några andra alternativ som erbjuder bättre komfort, virtuellt surroundljud och längre batteritid för bara lite mer pengar.

FÖRDELAR:

  • Plug and play design
  • Fantastiskt mellanregister ljud
  • Lyft för att stänga av mikrofon
  • Multiplattform (med två donglar)

NACKDELAR:

  • Gummistoppning på bron
  • Inte ett bra ljudintervall
  • Ingen Bluetooth eller 3,5 mm jack
  • Medelmåttig batteritid

Snabb beskrivning

Astro A20 har länge setts som guldstandarden för trådlösa spelheadset. I flera år har det varit go-to-gaming-headsetet om du inte ville spendera massor av pengar tack vare dess otroliga röstklarhet, starka anslutning och en plug-and-play USB-dongel.  

Den senaste inkarnationen, Astro A20 Gen. 2, erbjuder kompatibilitet med både nästa generations konsoler- PS5 och Xbox Series X samt PC och Mac. Du måste köpa en separat dongel för både Xbox och PlayStation om du vill att headsetet ska fungera på alla plattformar, men det är en bra lösning om du är trött på att köpa olika headset för varje konsol.

Även om de inte gör så mycket för att förnya A20:s design förutom att byta ut laddningsporten till USB-C och öka det trådlösa intervallet från 10 meter som erbjuds av den första generationens modell till 15 meter i Gen. 2, sänker de dock priset ganska signifikant. Det betyder att den nya Astro A20 Gen. 2 är billigare än sina två huvudkonkurrenter, SteelSeries Arctis 9X och HyperX Cloud II Wireless, men den saknar några anslutningsmöjligheter och har några varningar i design- och prestandaavdelningarna. 

Om du kan förbise gummipadden på bron, brist på både Bluetooth och 3,5 mm ljuduttag, och inte har något emot den begränsade batteritiden, är nya Astro A20 Gen. 2 ett rejält stereoheadset som fortfarande kan konkurrera med nyare modeller och samtidigt behålla mycket av det som gjorde headsetet så bra när det kom ut för några år sedan.

Utgivningsdatum och pris 

Astro A20 Gen. 2 är en hårdvaruuppdatering av ett headset som kom ut 2017 för Xbox One, PS4 och PC. Den nya Astro A20 Gen. 2 släpptes i slutet av 2020 för lanseringen av PS5 och Xbox Series X till ett nytt lägre pris.

Design

Astro A20 Gen. 2 finns i två varianter: en som fungerar för PC/Mac och PlayStation -konsoler (PS4 och PS5), och en annan som fungerar på PC/Mac och Xbox -konsoler som inkluderar Xbox One, Xbox One X, Xbox One S, Xbox Series X och Xbox Series S.

Det finns en liten skillnad i hur de två teknikerna ansluter, men annars kan du skilja de två varianterna åt genom deras färgscheman. PlayStation -versionen är vit och svart med blå accenter medan Xbox -versionen är vit och svart med gröna accenter.

Oavsett vilket färgschema du får är konstruktionen densamma – och det är helt plast med bitar av gummi och öronskydd i mjukt tyg. Plastkonstruktionen är lite oroande eftersom plastheadset är mer benägna att gå sönder än sina metallbröder, men som en avvägning är de lite lättare och kan också vara bekvämare.

Det är till stor del fallet med Astro A20 men vi kände att gummidynan längs bron kan dra i håret och inte är så bekväm som en skumplatta skulle ha varit.

Den har plastförlängningsbara gångjärn som ska passa de flesta huvudstorlekar. Mitt stora huvud passade in i dessa lurar ganska snyggt – vilket inte alltid är fallet för headset – och jag kände att det var precis rätt mängd klämkraft som höll dem på huvudet. Det kanske inte är fallet för dig, så det är värt att vara extra uppmärksam på deras passform innan du kommer för långt utanför en potentiell returpolicy.

Knappar och funktioner

Längs hörlurarna hittar du några olika knappar på headsetets högra sida, inklusive ljud- och spelknappar för ljud som skjuter balansen mot den ena eller den andra, samt en allmän volymratt mitt emellan dem. Det finns också en equalizer-knapp för att byta genom förinställningar, samt en övergripande på / av-knapp.

Precis som andra Astro-headset har mikrofonen flip-to-mute-funktioner, vilket innebär att den automatiskt tystas när du vrider på den så att den ligger i linje med anslutningsarmen. Det är så mycket bättre än att fumla efter en tyst knapp medan du spelar, men det hade varit trevligt om mikrofonen var helt avtagbar som på andra headset i samma prisklass.

Prestanda

Fördelar:

Föga förvånande låter Astro A20 Gen. 2 lika bra som sin föregångare. Det ger ett särskilt fokus på mellanklassen och hjälper dialog och fotsteg att skära igenom intensiva skottlossningar och explosioner. Ibland kan detta komma på bekostnad av de lägre och högre frekvenserna, men Astro A20 Gen. 2 känns perfekt inställd för ett chattheadset.

Vi provade ett antal olika spel medan vi hade Astro A20 Gen. 2, men vi spenderade mest tid med Cyberpunk 2077 och Fortnite på Xbox Series X och ett nytt co-op-spel som heter It Takes Two på datorn. Vi tog ett antal möten med headsetet på, och alla vi pratade med sa att vi lät skarpa och tydliga.

Upplevelsen var i stort sett alltid densamma – tydlig dialog och anständigt basrespons. Cyberpunk 2077’s Night City kändes mer levande med headsetet på och eldstriderna blev intensivare. Det var lättare att hitta skattkistor i Fortnite när vi kunde höra deras utstrålande aura längre bort. I It Takes Two hade vi inga problem med att höra vår samarbetspartner och de hade inte heller svårt att höra oss.

Nackdelar:

Enda nackdelen? Alla dessa ljud var begränsade till det horisontella ljudplanet. Vi fick aldrig någon vertikalitet med headsetet, vilket är något som erbjuds på några av Astros konkurrenter. 

Vi skulle också säga att det här verkligen inte är det mest musikaliskt orienterade spelheadsetet som finns. Ljudscenen är relativt begränsad när det gäller ljud på grund av headsetets slutna design och det finns en tydlig brist på detaljer. 

Att leka med EQ -knappen på sidan av headsetet kan ibland bidra till att ge lite ojämnhet till ljud- och nedgångar i ljudspektrumet, men det finns inget sätt att säga vilken EQ -inställning du använder utan en uppdaterad version av Astro Command Centrum. (Den version som finns tillgänglig i Microsoft Store känner för närvarande inte igen Astro A20 Gen. 2.) 

Frustrerande är det enda sättet att ansluta headsetet via den medföljande dongeln. Det finns ingen inbyggd Bluetooth som du kan använda för att koppla ihop headsetet med din telefon för telefonsamtal, och det finns inte ens ett 3,5 mm hörlursuttag om batteriet tar slut.

Batteri-liv 

Apropå batterilivslängd, A20 Gen. 2 har tillräckligt med juice för 15 timmars uppspelning, enligt Astro. Vi kunde få ungefär två arbetsdagar med att spela musik och spela innan den behövde laddas om. 

Även om 15 timmar definitivt räcker för att ta dig igenom en helg, är det halva tiden som Astro A20 Gen. 2:s rivaler, SteelSeries Arctis 9X och HyperX Cloud II Wireless, erbjuder. Båda klockar in på cirka 30 timmar trådlösa och batteritiden här är långt ifrån Sennheiser GSP 370 som hävdar att den når upp till 100 timmars uppspelning innan du behöver ladda.

Den goda nyheten här är att Astro A20 Gen. 2 har en automatisk avstängningsfunktion som startar efter 10 minuter, vilket minskar mängden batteri som går till spillo i vänteläge. Även om det bara verkar fungera på PC, inte på konsoler. När det fungerar är det en trevlig funktion om du ofta glömmer att stänga av ditt headset, och det hjälper till att maximera batteriets livslängd. 

Laddning tar lite mer än en timme och använder den ovan nämnda USB-C-porten.

Ska du köpa Astro A20 Gen.2 Gaming Headset? 

Köp den om … 

Du vill ha en krångelfri installation på Xbox Series X och/eller PS5
Astro A20 Gen. 2 är mycket användarvänliga. Anslut dongeln så fungerar headsetet. Volymknappen på sidan är enkel och intuitiv, och funktionen för automatisk avstängning sparar huvudvärk när du glömmer att stänga av den för natten.

Du vill ha ett headset för Xbox Series X, PC och PS5
Astro A20 Gen. 2 levereras med en dongel i lådan, men om du lägger till en till kan du ansluta det till både din PS5 och Xbox Series X. Flytta antingen dongeln till din PC och Astro A20 fungerar också där. 

Köp inte den om … 

Du vill ha simulerat surroundljud med laserliknande precision
Astro A20 Gen. 2 gör ett fantastiskt jobb med vänster-höger stereoljud. Men om du försöker få samma precision som ett surroundljudheadset har, kan Astro A20 helt enkelt inte göra det.

Du vill också ha ett headset som kan anslutas till din telefon och surfplatta
Utan inbyggd Bluetooth är det en mardröm att få Astro A20 Gen. 2 att ansluta till din telefon. Du kanske kan göra det om du på något sätt fick tag i en USB-A till USB-C-adapter, men jag tvivlar väldigt mycket på att det skulle vara en bra upplevelse. Om du vill ha ett mobilkompatibelt headset, kolla in SteelSeries Arctis 9X istället. 


Lämna en kommentar