En resa genom Tysklands bästa pärlor

En resa genom Tysklands bästa pärlor

Välkommen till Tyskland, ett land som utstrålar historia, olika kulturer, vackra landskap, spännande evenemang och kulinariska nöjen! Jämför resor till Tyskland på nätet så hittar du säkerligen något som passar just dina önskemål. Hisnande landskap, historiska monument, spännande matkultur och många andra dolda pärlor.

Hamburg – En modern hamnstad med rik historia 

Utforska Speicherstadt, världens största lagerdistrikt. På din tyskland resa kan du här promenera längs kanalerna och beundra den imponerande tegelarkitekturen. Besök Hamburgs fantastiska konserthus och njut av dess underbara akustik. Ta en båttur genom hamnen för att se den fantastiska silhuetten från vattnet. Det går att hitta billiga resor till Tyskland som tar dig till dessa underbara pärlor. 

Upplev fler vackra regioner

  • Östersjö- och Nordsjökusten 

Vid den vackra kusten kan du koppla av på de populära sandstränderna i Sylt eller Rügen eller ta en romantisk kryssning nerför floden Rhen bland de förtrollande slotten, branta vingårdarna och pittoreska städerna. Utforska även de pittoreska byarna och städerna på Nordsjökusten på din tyskland semester, som exempelvis St. Peter-Ording, och beundra regionens unika arkitektur.

  • Västtyskland 

Här blir det alldeles lagom med en weekendresa tyskland för att uppleva historia och sagor i Rhendalen. Utforska historiska Köln med sin fantastiska gotiska katedral och fascinerande romersk-germanska museet. Det kan du förboka i din paketresa tyskland för att få vara med om något alldeles särskilt. Njut av den vackra utsikten över dalen. Om du är sugen på att fördjupa dig i Ruhrdalens industriella arv så besök den fascinerande kolgruvan.

  • Dusseldorf

Den livliga staden Düsseldorf, känd för sin moderna arkitektur, blomstrande modescen och pulserande nattliv. Kom ihåg att ta en tur till Jahrhunderthalle som är en imponerande evenemangshall som visar upp konserter, teaterföreställningar och samtida konstutställningar. Puls, levande gator, historia och kulinariska upplevelser tar din tyskland ferie dig till om du väljer storstadens häftiga kulturarv.

  • Södra Tyskland 

Det natursköna underlandet Bayern och Alperna där du kan upptäcka slottet Neuschwanstein. Detta fantastiska sagoslott är byggt av kung Ludwig II som inspirerade Walt Disneys Askungens slott. Besök den bayerska huvudstaden München på din weekend till tyskland då den är känd för sin historiska Frauenkirche, Nymphenburg-palatset och det årliga Oktoberfest-firandet. Vandra genom de bayerska alperna eller ta en linbana upp till Zugspitze, Tysklands högsta topp, för ett hisnande panoramautsikt. 

  • Schwarzwald 

En resa in i naturen och traditionerna. Utforska charmiga byar och städer som är inbäddade i de täta skogarna. Lär dig om deras traditionella gökurtillverkning och träsnidecharm. Njut av regionens rejäla gastronomi och härliga bakverk. Boka flyg och hotell tyskland för att få njuta mer av de gastonomiska läckerheterna som du kan få du vid kuststäderna. Där finner du både läckra skaldjursrätter samt den berömda nordtyska sillen.


Du kanske också vill läsa:

Lämna en kommentar