Koppla ditt PSN konto med Discord!

Så här kopplar du ditt PSN-konto med Discord!

Koppla ditt PSN konto med Discord!

Så kopplar du Discord till din PlayStation

PSN och Discord låter dig äntligen veta hur du kopplar Discord till PlayStation
Discord har meddelat att PlayStation-ägare nu kan koppla sina PSN-konton till den populära sociala plattformen.

Denna efterlängtade funktion bekräftades via ett inlägg på Discords blogg (öppnas i ny flik), som meddelade att från och med idag (1 februari) rullas möjligheten ut att koppla ett PSN-konto till Discord för användare i USA, med fler länder som följer inom kort.

”När ditt Discord-konto är kopplat visas det spel du för tillfället spelar på antingen PS4 eller PS5 som din aktivitet”, förklarade Discord. ”Du kan även välja att visa ditt PlayStation Network online-ID på din profil så att dina Discord-vänner kan lägga till dig och hänga med.”

Discord har blivit ett populärt verktyg för spelare att samarbeta över spelplattformar. Så denna funktion kommer också att vara användbar för att koordinera spelsessioner i cross-play-titlar.

En djupare integration mellan Discord och PlayStation har varit på gång ett tag nu efter att Sony investerade i plattformen i maj 2021. Möjligheten att koppla ett PSN-konto till Discord är troligtvis bara den första av många PlayStation-fokuserade tillägg som kommer att ske på grund av detta samarbete.

Att koppla ditt PSN-konto till Discord är en ganska smärtfri process som bara tar några minuter.

Steg-för-steg guide

Börja med att gå till fliken Användarinställningar och välj sedan Anslutningar. Du kan komma åt denna undermeny på både skrivbordet och mobilen. På anslutningssidan ser du den nyss tillagda PlayStation-ikonen. Välj den för att påbörja processen.

Du kommer att bli ombedd att godkänna kopplingen av de två kontona, vilket i huvudsak innebär att du måste logga in på ditt PSN-konto via ett popup-fönster. När detta är gjort har dina PSN- och Discord-konton kopplats framgångsrikt.

När de är kopplade dyker två nya alternativ upp: ”Visa på profil” och ”Visa PlayStation Network som din status”. Det första låter andra Discord-användare se ditt PSN-ID i din profil, och det andra låter din spelaktivitet visas på Discord så att vänner kan se exakt vad du spelar.

Notera att för att dina konton ska kunna kopplas framgångsrikt kanske du måste ändra dina PSN Sekretessinställningar. ”PSN Online Status” och ”Spelar nu” måste vara inställda på ”Alla” för dina PSN-kontoinformation. Du kan ändra dessa inställningar på en PS5- eller PS4-konsol samt via webbläsaren. Sony erbjuder en hjälpsam guide (öppnas i ny flik) om du behöver hjälp.

Sammanfattningsvis innebär denna nya funktion att PlayStation-ägare kan koppla sina PSN-konton till Discord. Vilket ger dem möjlighet att dela sin spelaktivitet och PSN-ID med sina vänner på Discord. Genom att följa stegen ovan kan du enkelt och smidigt koppla dina konton! Och börja dra nytta av den djupare integrationen mellan Discord och PlayStation. Detta är sannolikt bara början på en rad PlayStation-fokuserade funktioner som kommer att lanseras tack vare samarbetet mellan Sony och Discord.

5 vanliga frågor och svar FAQ

Fråga: Vilka länder stöder kopplingen mellan PSN och Discord?

Svar: Funktionen rullas först ut för användare i USA. Ytterligare länder kommer att få tillgång till funktionen inom en snar framtid, men det finns ännu inget specifikt schema för när detta kommer att ske.

Fråga: Kan jag koppla mitt PSN-konto till Discord från både min dator och mobil?

Svar: Ja, du kan koppla ditt PSN-konto till Discord från både datorn och mobilen. Gå till fliken Användarinställningar och välj sedan Anslutningar för att påbörja processen.

Fråga: Kommer min spelaktivitet automatiskt att synas på Discord när jag har kopplat mitt PSN-konto?

Svar: När dina konton är kopplade kommer du att se två nya alternativ: ”Visa på profil” och ”Visa PlayStation Network som din status”. Om du vill att din spelaktivitet ska visas på Discord måste du aktivera alternativet ”Visa PlayStation Network som din status”.

Fråga: Varför kan jag inte koppla mitt PSN-konto till Discord trots att jag har följt alla steg?

Svar: Kontrollera dina PSN Sekretessinställningar. Du måste ha ”PSN Online Status” och ”Spelar nu” inställda på ”Alla” för att dina konton ska kunna kopplas framgångsrikt. Du kan ändra dessa inställningar på din PS5- eller PS4-konsol eller via webbläsaren.

Fråga: Är detta den enda funktionen som kommer att lanseras på grund av samarbetet mellan Sony och Discord?

Svar: Nej, detta är troligtvis bara den första av många PlayStation-fokuserade funktioner som kommer att lanseras tack vare samarbetet mellan Sony och Discord. Djupare integration mellan de båda plattformarna förväntas i framtiden.

Tack!

Sammanfattningsvis har vi nu gått igenom hur du kopplar ditt PSN-konto till Discord. Och besvarat några av de vanligaste frågorna kring denna spännande nya funktion. Vi hoppas att den här artikeln har varit informativ och hjälpsam för dig. Tack för att du läste och vi uppmuntrar dig att dela denna artikel med dina vänner och medspelare som kan dra nytta av att koppla sina PlayStation-konton till Discord.

Om du har ytterligare frågor, funderingar eller vill dela med dig av dina erfarenheter av att koppla ditt PSN-konto till Discord? Tveka inte att lämna en kommentar nedan. Vi uppskattar din feedback och deltar gärna i diskussionen kring hur denna funktion kan förbättra vår spelupplevelse.

Återigen, tack för att du tog dig tid att läsa, och glöm inte att dela och kommentera!


Du kanske också vill läsa:

Lämna en kommentar