Markera allt som läst i Gmail – Steg-För-Steg Guide

Markera allt som läst i Gmail – Steg-För-Steg Guide

Din inkorg kan svämma över med e-postmeddelanden, så att veta hur man kan markera allt som läst i Gmail är ett utmärkt sätt att få saker och ting under kontroll. På det sättet kan du effektivt göra en nystart, vilket gör det enklare att identifiera nya olästa meddelanden eftersom de alltid kommer att visas i fetstil.

Processen är mycket enkel, men du måste följa dessa steg inom en webbläsare eftersom Gmail-appen inte har ett ”markera som läst”-verktyg. Du kan också prova en alternativ metod om den primära inte visar sig vara tillräckligt effektiv för att markera alla enskilda olästa e-postmeddelanden som lästa.

I vilket fall som helst detaljerar vi båda sätten här. Så låt oss upptäcka hur man markerar allt som läst i Gmail och gör din inkorg lättare att navigera.

Hur man markerar allt som läst i Gmail

Den här metoden är den mest raka på sak.

  1. Välj alla e-postmeddelanden Först av allt, starta en webbläsare och gå till https://mail.google.com/mail. Logga in, välj sedan den lilla kryssrutan till allra vänster om verktygsfältet (den under sökfältet).
  2. Markera allt som läst Välj nu den tre-punkts menyikonen som ligger till allra höger om verktygsfältet, och välj Markera som läst i rullgardinsmenyn.
  3. Välj Ångra (valfritt) Alla dina e-postmeddelanden kommer nu att markeras som lästa. Om detta var ett misstag, har du en liten mängd tid att rätta till saker. Titta i det nedre vänstra hörnet och välj Ångra.

Ett annat sätt att markera allt som läst i Gmail Om du märker att bara ett litet antal e-postmeddelanden markeras som lästa, som de på sidan som du för närvarande tittar på, prova en alternativ metod.

  1. Skriv Label: inbox is: unread Starta återigen en webbläsare och gå till https://mail.google.com/mail. Logga in, skriv sedan ”Label: inbox is: unread” i sökfältet och tryck på Enter.
  2. Markera allt som läst Välj nu den tre-punkts menyikonen och välj Markera som läst i rullgardinsmenyn.

Och där har du det. Nu vet du hur man markerar allt som läst i Gmail.

Finns det genvägar för att markera meddelanden som lästa i Gmail?


Ja, det finns genvägar för att markera meddelanden som lästa i Gmail. Men innan du kan börja använda genvägar i Gmail, måste du först aktivera dem i dina inställningar. Här är hur du gör det:

  1. Logga in på ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet och välj ”Se alla inställningar”.
  3. På fliken ”Allmänt”, leta efter avsnittet ”Tangentbordsgenvägar” och välj ”Tangentbordsgenvägar på”.
  4. Klicka på ”Spara ändringar” längst ned på sidan.

Nu när du har aktiverat tangentbordsgenvägar kan du markera ett e-postmeddelande som läst genom att bara trycka på tangenten ”Shift” + ”I” när du har meddelandet öppet eller när det är markerat i din inkorg.

Om du vill ha en fullständig lista över Gmails tangentbordsgenvägar kan du trycka på ”?”. Detta öppnar en popup med alla tillgängliga tangentbordsgenvägar.


Lämna en kommentar