TCL P615 Recension – Utmärkt budget-TV

TCL P615 är en ny serie 4K LED-TV-apparater med HDR 10-stöd. Linjens främsta kännetecken är extrem tillgänglighet för budgeten. Denna TV-serie visar Dolby Vision och SDR-innehåll mycket bra. TCL P615 använder Android TV-plattformen med TCL-gränssnitt, som ger tillgång till Play Store och applikationsbibliotek. Även om användargränssnittet är smidigt kan det ibland fungera.

Sammantaget är bildkvaliteten på denna nybörjade TV från TCL bra och kan vara utmärkt om den är rätt inställd. I vår TCL 55P615 4K HDR-recension, som en representant för serien, kommer vi att titta närmare på TV: ns möjligheter.

TCL P615: Design

TCL skapade P615-serien med estetik i åtanke. Den minimalistiska designen är avsedd att visa upp det som är på skärmen först, inte TV:n. Betraktaren ska få maximalt utrymme inuti snygga, tunna ramar i svart plast som ser riktigt vackra ut i alla rum.

Det nästan ramlösa utseendet och något tjockare nedre ram med TCL-logotypen ger modellen en känsla av något mer exklusivt än bara en budget-TV. De tunna benen gör dock så att du behöver ett brett skåp. Men som vanligt kan du också använda VESA 200 × 200 (55 tum) monteringsstandard för väggmontering.


Andra artiklar vi tror du skulle vara intresserad av:


Bildkvalitet

P615-TV: n är baserad på en konventionell 50 Hz VA-panel. Detta avgör i hög grad kvaliteten på bilden på skärmen. Vertikalt inriktade matriser har hög naturlig kontrast, vilket inte är fallet med konkurrerande IPS-paneler. TV ses bäst direkt framför skärmen.

Beroende på diagonalen har P615 ett kontrastförhållande från 4000: 1 till 5000: 1. Detta ger en ganska djup svart. I ett mörkt rum, dvs i en hemmabiomiljö, kommer filmer på denna TV att se bra ut. Det finns ingen ytterligare förbättring i kontrast i denna serie.

Även om förekomsten av direkt bakgrundsbelysning, som i TCL-TV-apparater i P717-serien, skulle möjliggöra implementering av funktionen för lokal dimning av bakgrundsbelysningen i olika delar av scenen. När det gäller implementeringen av HDR-läget skär toppljusstyrkan på 270 nit av drömmen om dess kvalitetsimplementering. Kanske blir bilden bättre än i vanlig SDR, men för att läget ska fungera fullt är det bättre att ha minst 450 nits med maximal ljusstyrka.

TCL 55P615 TV använder en 10-bitars färgpanel. Dessa paneler visar över en miljard färgnyanser för smidiga färgövergångar och naturliga färger. Det är sant att i denna modell är 10 bitar inte helt ärliga. Det verkliga färgdjupet för matrisen är 8 bitar, men på grund av pixlarnas flimmer, erhålls ytterligare nyanser och ser till slut ut som 10 bitar.

Smart TV

TCL P615 4K TV kommer med videostreaming-appar som Netflix, Prime Video och YouTube ur lådan. Utöver detta erbjuder TCL Smart TV också en Google Play Store som gör det möjligt för användare att ladda ner och installera de appar som de väljer. Dessutom stöder TCL P615 även HD-streaming på alla större videostreamingsplattformar. Läs här om hur du kan komma åt blockerat Netflix innehåll.

De smarta funktionerna är baserade på Android TV-operativsystemet. TCL. P615 TV: n kommer med inbyggd Google Assistant och en intelligent fjärrkontroll för att stödja röstkommandon. För rättvisans skull kommer vi att säga att en sådan fjärrkontroll inte finns i alla länder. En vanlig mini-fjärrkontroll säljs i Ryska federationen.

Du kan också använda den inbyggda Chromecast för att trådlöst strömma innehåll från smartphones och bärbara datorer. När det gäller hårdvara stöds TCL P615 4K av en 1,1 GHz 64-bitars 4-kärnig Cortex A55-processor tillsammans med en Mali470 GPU med en maximal klockhastighet på 800 MHz.

Ljud

På TCL 55P615 är ljudkvaliteten nästan bra. Vad betyder det? Ljudsystemet med en total effekt på 19 watt kan låta ganska acceptabelt vid måttlig volym, även om det är ganska lämpligt för de flesta TV-program. Du kan justera ljudläget för att koncentrera dig på röst. Och då kommer du att uppskatta talets renhet och klarhet.

När det gäller ljudeffekterna i motsvarande filmer eller musikuppspelning kan du inte göra utan en soundbar. Dolby Atmos-innehåll spelas rent nominellt. TV: n skriver helt enkelt inte på skärmen att den här ljudfilen inte stöds. Även om du aktiverar det virtuella surroundljudläget – ja, kan du skilja öst från väst.

Anslutningar

Den asketiska listan över växlingsfunktioner motsvarar TCL P 615 TV: s budgetkaraktär. Den innehåller 3 HDMI-ingångar (1 version 1.4b och 2 – 2.0) och två USB 2.0-portar. Alternativen är 2 HDMI 2.0-ingångar och två USB 2.0-portar. Det finns också minijack för 3,5 mm hörlursutgång och analog AV-ingång. Dessutom finns en optisk ljudutgång och en RJ-45 LAN-port. Trådlös kommunikation representeras av Wi-Fi 2,4 GHz och Bluetooth. Läs här om HDMI 2.1.

Slutsats

P615-budgetserien är perfekt för all användning som kräver en internetanslutning, sändning eller tillgång till streamingtjänster. TCL P615-TV-apparater har tre års garanti. Självklart har denna serie inte idealiska egenskaper när det gäller bilden, eller när det gäller smart funktionalitet. Men med tanke på det mer än humana priset på TV-apparater kan de otvetydigt rekommenderas för köp till dem som inte är särskilt krävande på TV-parametrar.


Lämna en kommentar