Tips när du ska jämföra och välja mobilabonnemang

Att hitta det bästa mobilabonnemanget är inte alltid en enkel uppgift. Det finns ju en enorm mängd planer och erbjudanden, vilket kan göra det svårt att veta vilket som funkar bäst för just dig. Men genom att ta reda på vad du behöver och jämföra mobilabonnemang från olika operatörer kan du se till att välja rätt. I den här artikeln får du tips på bra saker att tänka på för att hitta det mest prisvärda alternativet, utan att få slut på surf halvvägs genom månaden.

Läs omdömen för olika iPhone abonnemang

Idag är iPhone den kanske allra vanligaste mobilen bland svenskar. Genom att jämföra abonnemang kan du välja det som gör att du får ut maximal nytta av din iPhone till lägst möjliga pris. Men oavsett om du har en iPhone eller annan telefon med till exempel Android så är tillvägagångssättet liknande för att hitta rätt abonnemang! 

Ett hett tips är att kolla på omdömen, både från experter och från kunderna hos de olika operatörerna. Läs till exempel Omdöme Comviq för att få veta fördelar och nackdelar med att vara kund hos Comviq, villkoren som gäller och hur de olika planerna ser ut. Det ger en snabb överblick på vad operatören har att erbjuda, från en neutral synvinkel. 

Hur du enklast jämför abonnemang

Det finns flera olika sätt att jämföra abonnemang för iPhone och hitta det perfekta erbjudandet som passar dina behov. Online-jämförelser på olika sajter är ett utmärkt sätt att göra en grundlig jämförelse av priser, tjänster och funktioner. 

Det första du bör göra är att se till att du har tillgång till information om mobila abonnemang från alla operatörer som du tycker verkar intressanta. Kanske föredrar du några särskilda företag som du känner till, eller är du beredd att testa något nytt för en lägre kostnad. 

Kolla på aktuella erbjudanden

Det andra steget är att ta reda på vilka typer av erbjudanden och rabatter som varje operatör har att erbjuda just nu. Det är vanligt med tillfälliga erbjudanden som gör att du kan spara pengar, exempelvis halva priset i fyra månader om man tecknar abonnemang innan månaden löper ut. Se efter vad villkoren är för bindningstiden och vad den ordinarie månadskostnaden landar på efter att rabatten löpt ut, för att undvika otrevliga överraskningar. 

Erbjudanden kan vara kopplade till en viss produkt, till exempel om du köper en ny smartphone som nyss kommit ut. Vissa företag ger rabatt om du köper pakettjänster, till exempel kombinerar bredband med mobilabonnemang. Andra ger rabatt om man värvar en ny person till operatören eller har helt enkelt tidsbegränsade erbjudanden med abonnemang till lägre pris. Håll utkik efter bra deals, men var noga med att läsa vad som gäller i villkoren.

Kundservicen spelar roll

Det är också en bra idé att kolla på omdömen om vilken typ av kundservice varje operatör ger. Är det långa väntetider när man behöver kontakta kundtjänsten? Det är också bra att veta om operatören erbjuder snabb support via telefon, chatt, e-post eller sociala medier, beroende på vilket du föredrar. 

En annan aspekt som är värd att titta på är hur lätt det är att logga in och kolla uppgifter som saldo, fakturor och annat. Ofta brukar det finnas en flik som kallas Mina Sidor eller liknande.

Hur mycket surf använder du?

Det är viktigt att ha tillräckligt med surf varje månad för att inte riskera bli utan internetuppkoppling. Samtidigt vill du såklart inte betala onödigt mycket för data som du inte använder upp. Det bästa sättet att räkna ut hur mycket surf du behöver är att titta på dina tidigare räkningar eller din dataanvändning. På så sätt kan du se om du har använt mer eller mindre än vad din nuvarande plan ger, eller jämfört med vad du tror att du behöver.

Streamar du ofta och mycket kan obegränsad surf vara skönt, då du slipper att ens hålla koll på datamängden. Vill du hålla nere kostnaderna och är en genomsnittlig mobilanvändare räcker det ofta med runt 5 GB, ibland mer och ibland mindre beroende på dina vanor. En stor fördel är att kunna spara surf till nästa månad om du inte använder allt. Se efter ifall operatören erbjuder det!

Sammanfattningsvis tjänar du på att undersöka olika erbjudanden för att se till att du får det bästa mobilabonnemanget för din budget och dina behov. Läs på om fördelar och nackdelar med olika operatörer, jämför priser och surfmängd. Slutligen kan det även gå att spara pengar med ett familjeabonnemang där man lägger till användare, till exempel vänner och familj. Endast en räkning skickas ut varje månad, med den totala kostnaden för alla användare samlade.


Du kanske också är intresserad av:

Lämna en kommentar