5 kändisar du inte visste var intresserade av handel

Intresset för olika typer av handel har ökat rejält under de senaste åren. Tillgången har blivit betydligt större med tanke på att fler aktörer har etablerat sig på marknaden, men tillkomsten av modern teknik har även gjort det möjligt för fler att ge sig in i branschen.

Den moderna tekniken har även öppnat upp för nya möjligheter på många andra håll, exempelvis inom spelbranschen. Numera finns det hundratals olika aktörer bara på den svenska marknaden, och det tillkommer nya casinon på regelbunden basis.

Den vanliga handeln med fonder, aktier, obligationer och liknande värdepapper är också hetare än någonsin, men kryptovalutor, NFT:er och andra nymodigheter har eldat på marknaden mer än någonsin tidigare. Tack vare detta har det tillkommit en explosionsartad ökning av både handlare och olika typer av finansiella tillgångar på marknaden.

Men det är inte bara vi dödliga som är intresserade av handel av olika slag. Även många kändisar gillar att ha ett finger med i spelet, och det är just det vi ska titta lite närmare på här.
5 kändisar som är intresserade av handel
Nedan är exempel:

Jay-Z

Jay-Z är inte bara en av de bästa rapparna genom tiderna, han är även väldigt framgångsrik utanför musikstudion. Han har ett nettovärde som överstiger en miljard dollar, och större delen av denna förmögenhet kommer inte från musikbranschen.

Han var en tidig investerare i Uber, något som har bidragit till en stor del av hans förmögenhet. Han har även varit med och grundat musiktjänsten Tidal och champagneföretaget Armand de Brignac, som står för större delen av hans enorma förmögenhet. Därmed är det tydligt att Jay-Z är intresserad av affärsbranschen, samt är en investerare av rang.

Vi kommer förmodligen få se ännu fler spännande investeringar från denne herre i framtiden.

George Clooney

George Clooney är en av de kändisar som nästan alla känner till, oavsett intresse, ålder, kön och etnicitet. Anledningen är att han är med i några av de mest kända serierna och filmerna genom tiderna, samt har blivit något av en ikon inom skådespelarbranschen.

Det är även allmänt känt att Clooney är involverad i flera olika saker utanför branschen. Han är politiskt aktiv, har tidigare drivit ett tequila-företag som sedan såldes för en miljard dollar till Diageo, samt har massvis med andra passioner och intressen. Men en sak som är säker är att han vet hur man får avkastning på sina pengar.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher må främst vara kända för sina insatser framför kameran, och är en av de mest framträdande skådespelarna som vi har just nu. Det rapporteras att han har ett nettovärde som överstiger 200 miljoner dollar, och en stor del av detta kommer från framgångsrika investeringar i företag som AirBnB, Uber och Houzz.

Därmed är det tydligt att Ashton Kutcher är intresserad av branschen, men även att han vet vad han gör. Vi kan förvänta oss fler intressanta investeringar från Kutcher i framtiden.

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger är en av de mest framträdande skådisar som någonsin har levt, men har även i övrigt en resumé som de flesta bara kan drömma om. Han har bland annat varit professionell bodybuilder, guvernör i Kalifornien, och har också ett imponerande facit som fastighetsinvesterare.

Även om hans nästan fem miljarder kronor stora förmögenhet kommer från många olika källor, är de smarta investeringarna något som har varit en stor bidragande faktor.

Bono

Bono är en av världens kändaste artister genom tiderna, och har nått enorma framgångar med musikgruppen U2. Men den stora förmögenhet han sitter på kommer självklart inte bara från den utmärkta musik som de har skapat.

Tillsammans med andra investerare i Elevation Partners förvärvade han en position på över 2 % i Facebook 2009, något som har bidragit med en stor del av den 700 miljoner dollar stora förmögenhet som Bono sitter på. Utöver detta har han självklart även massvis med andra framgångsrika investeringar, något som har gjort att han numera är en av de rikaste artisterna på jorden.

BONUS: Sir Isaac Newton

Sir Isaac Newton är en av världens mest kända personer genom tiderna, men även en av de mest intelligenta. Få människor har gjort lika mycket för mänskligheten som Newton, men vad få vet är att han faktiskt förlorade en stor del av sin förmögenhet genom dåliga investeringar. Därmed är det tydligt att det inte räcker med intelligens för att lyckas inom den här branschen.

Den mest välkända är den stora förlust han gjorde vid “South Sea Bubble”. Denna spektakulära finansiella katastrof resulterade i att många människor blev av med sina förmögenheter i Storbritannien, och Sir Isaac Newton föll i samma fälla, trots att han var en av de mest begåvade människorna i världen.


Lämna en kommentar