7 smarta tips för förvaring av Julpynt

Förvaring av Julpynt på rätt sätt

7 smarta tips för förvaring av Julkulor

Det är alltid kul att dekorera våra hem inför julen, men du vill vara säker på att dina favoritprydnader inte skadas när det är dags att ta ner ditt julpynt. Det finns trots allt inget värre än att hitta krossade kulor, trassliga lampor eller girlanger som på något sätt har 15 knutar när det kommer till att dekorera granen.

Det brukar vara så när vi bara slänger alla dekorationer i lådan när vi packar bort dem i slutet av julen. Och även om det verkar vara en enkel uppgift, kan det skada dem att inte lagra dem på rätt sätt, eller ännu värre, sluta med en trasslig röra att reda ut. Lyckligtvis finns det några användbara tips för att förvara juldekorationer på ett säkert sätt som säkerställer att du är mer organiserad och redo för nästa jul. Så om du vill hålla dina festliga prydnader i toppform till nästa år, så här förvarar du juldekorationer.


Du kanske också är intresserad av:


Förvaring av Julpynt: Förvaringslådor

Genomskinliga plast lådor på Amazon.

Våra julförvaringslådor tenderar att ha en mix av olika dekorationer, vilket gör det svårt att hitta det du letar efter. Sortera dina kulor efter färg i genomskinliga plastpåsar med zip-lock från ditt kök. Du kan också använda genomskinliga lådor för att organisera dina dekorationer. Genom att hålla dem åtskilda kommer detta inte bara att göra det lättare att se, utan också skydda dem från skador. Ett annat förvaringshack är att placera kulor eller runda prydnadssaker inuti gamla äggkartonger eller kaffekoppshållare för att hålla dem på plats.

På samma sätt är det väldigt lätt att tappa de där mindre kulorna eller prydnadsföremålen bland ett hav av dekorationer. Separera istället dina dekorationer i förvaringslådor med individuella fack. På så sätt är allt organiserat efter typ eller storlek, omedelbart tillgängligt. Dessutom kommer detta att förhindra att de krossas eller skadas under större ornament.

Förvara julbelysning

Om du hatar att brottas med trassliga julbelysningar är ett bra tips att vira dina lampor runt bitar av kartong innan du lägger undan dem. Detta gör det lättare att varva ner dem utan krångel och sparar tid. Du kan också linda lamporna snyggt runt en klädhängare så att de inte blir vridna.

Förvara julgran (plast)

Att vakumförpacka är ett populärt hack för konstgjorda träd, trots att det är lite utmanande! Att krympa in ditt träd innebär att du inte behöver ta isär trädet helt för att lägga tillbaka det i lådan. Dessutom kan du lämna lamporna på den så att allt är klart för nästa jul. Tänk på att denna process kommer att ta lite tid, men resultatet är värt det när du bara kan klippa upp krympplasten och fluffa tillbaka grenarna på platser utan montering! Om du inte har tålamod för krympförpackning kan du alltid placera den i en slitstark förvaringsväska.

Du kan också linda in granen med gladpack och få samma effekt utan en vakum produkt 😉

Kolla in Vakum produkter på Amazon.

Häng upp kransar i en gaderob

Om du inte vill krossa dina vackra festliga kransar, böj botten på trådhängaren runt dina julkransar och häng sedan upp dem i en garderob eller klädställning. Detta hjälper till att hålla formen så att de ser lika bra ut som nya till nästa jul. Alternativt kan du förvara kransar i dragkedjepåsar i canvas för att skydda dem från damm.

Slå in Ljus i Cellofan

När du förvarar undan julljusen är ett tips att slå in dem i cellofan. Detta kommer att förhindra att de rör vid eller överför färg till varandra, särskilt när de förvaras i varma förhållanden. Det är alltid bäst att förvara i en hållbar behållare på en sval plats för att förhindra att vax smälter. Ännu bättre, investera i några batteridrivna LED-ljus som du kan använda säkert. På så sätt kan du fortfarande behålla den festliga glöden året runt.

Förvara pärlgirlanger i vattenflaskor

Om du har tomma vattenflaskor liggande, använd dem för att förvara dina pärlgirlanger. Detta kommer att förhindra att de alla trasslar in sig och gör dem lätta att hitta i din förvaringslåda. Dessutom, istället för att lägga 30 minuter på att reda ut dem alla, häll bara ut dem när du är redo att använda dem. 


Nu när du läst förvaring av Julpynt kanske du också är intresserad av:

Lämna en kommentar