Crealitys Ender 5 s-1 – Recension

Introduktion

Crealitys Ender 5 s-1 - Recension

Bakgrund till recensionen av Ender 5 s-1

Med teknikens framsteg blir 3D-utskrift mer tillgängligt för den genomsnittliga konsumenten, hobbyisten och den professionella tillverkaren. En mängd olika 3D-skrivarmodeller finns tillgängliga, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Denna recension ämnar att ge en objektiv och informativ analys av Creality Ender 5 S-1, en av de mest omtalade 3D-skrivarna på marknaden.

Översikt över Creality Ender 5 S-1

Creality har blivit ett populärt namn i 3D-utskriftsvärlden, och Ender 5 är en av deras senaste modeller. Detta är en FDM (Fused Deposition Modeling) 3D-skrivare, som bygger objekt lager för lager med smält plast. Med löften om förbättrad utskriftskvalitet, användarvänlighet och prisvärdhet, är det mycket att utforska i denna modell.

Just nu kan man använda koden NNNENDER5S1FDBT för att få denna ännu billigare, du får också med en multifunktionell skruvmejsel! Klicka på bilden för att komma direkt hit.

Unboxing och Installation

Vad finns i paketet?

Min Ender 5 S-1 levereras i en väl packad låda som innehåller alla delar och verktyg du behöver för att montera skrivaren. Inkluderat i paketet finns skrivarens huvudram, motorer, strömförsörjning, kabelhärvor, monteringsverktyg och en SD-kort med manualen och exempelmodeller att skriva ut. Det var uppskattat att även ett litet paket av filament ingick, vilket tillåter användare att börja skriva ut direkt.

Innehåll i lådan Bildkredit: CompareSweden

Montering och inställningar

Monteringen av Ender 5 S-1 krävde lite tid och tålamod, men den medföljande manualen var klar och hjälpsam. Den visade varje steg i processen med detaljerade illustrationer. Efter ungefär en och en halv timme var skrivaren monterad och klar att användas. Firmwareinställningarna var också enkla att justera tack vare det intuitiva gränssnittet på skärmen.

Design och Funktioner

Allmänna specifikationer

Den har en byggvolym på 220 x 220 x 300mm, vilket ger en anständig mängd utrymme för att skapa medelstora utskrifter. Skrivaren är utrustad med en uppvärmd byggplatta, vilket hjälper till att minska krigning och misslyckade utskrifter. Den kan arbeta med en rad olika filamentmaterial, inklusive PLA, ABS, TPU och andra. Svarta utskrifter nedan är utskrivna av Svart PETG från ESun, vita är med filament som kom med skrivaren.

Viktiga funktioner

En av de mest anmärkningsvärda funktionerna är skrivarens ”Resume Print” -funktion, som tillåter utskriften att fortsätta där den slutade efter strömavbrott. Dessutom har skrivaren en anpassningsbar hot-end, vilket betyder att du kan byta ut extrudern och andra delar om du vill experimentera med olika inställningar.

Utskriftskvalitet

Utskriftskvaliteten på denna var imponerande, med hög precision och detaljrikedom, särskilt med tanke på skrivarens pris. Layerns sammanhållning var utmärkt, och det fanns få tecken på strängdragning eller andra vanliga 3D-utskriftsproblem. Det enda var att jag avr tvungen att göra leveling att par gånger innan jag fick det rätt.

Användarupplevelse

Programvara och användargränssnitt

Creality Ender 5 S-1 är kompatibel med flera populära slicerprogram, inklusive Cura och Simplify3D. Skrivarens gränssnitt är också lätt att navigera med en tydlig och ljus pekskärm. Alla inställningar och funktioner är lättillgängliga och klart märkta.


Du kanske också vill läsa:


Att använda skrivaren för första gången

Efter montering och kalibrering var det enkelt att starta den första utskriften. Skrivaren kunde snabbt och effektivt värma upp både munstycket och byggplattan till de inställda temperaturerna.

Några exempel av mina första prints. Svarta utskrifter nedan är utskrivna av Svart PETG från ESun, vita är med filament som kom med skrivaren. Bildkredit: CompareSweden

Pågående drift och underhåll

Under långtidsanvändning har skrivaren visat sig vara stabil och pålitlig. Underhåll var minimalt, med endast periodisk rengöring och kalibrering krävs.

Ljudnivå och hastighet

Ender 5 S-1 är förvånansvärt tyst, vilket gör det möjligt att arbeta i samma rum utan störningar. Skrivhastigheten är också tillfredsställande, även om den kanske inte är den snabbaste på marknaden. (JAg har den stående brevid mig där jag jobbar, och den stör inte nämnvärt)

Pris och Värde för Pengarna

Priset på Creality Ender 5 S-1

Priset för Ender 5 S-1 är mycket konkurrenskraftigt, särskilt med tanke på skrivarens funktioner och prestanda. Den representerar ett utmärkt värde för nybörjare och erfarna användare som vill ha en pålitlig och användarvänlig 3D-skrivare.

Värde i förhållande till konkurrenter

När man jämför med liknande skrivare på marknaden, har Ender 5 S-1 mycket att erbjuda. Dess konkurrenskraftiga pris, tillsammans med dess höga prestanda och kvalitet, gör den till ett utmärkt val för alla som söker en solid 3D-skrivare.

Fördelar och Nackdelar

Vad vi gillade

Ender 5 erbjuder utmärkt utskriftskvalitet, enkel montering och anpassningsmöjligheter. Dess ”Resume Print” -funktion är en livräddare vid strömavbrott, och dess konkurrenskraftiga pris gör det till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna användare.

Vad vi inte gillade

Trots dess många styrkor, finns det några mindre nackdelar med Ender 5 S-1. Först och främst kan monteringen vara tidskrävande för vissa användare. Dessutom är skrivarens hastighet bra men inte imponerande jämfört med några av dess konkurrenter. Auto leveling funktionen är jag inte heller helt hundra på.

Sammanfattning

Vem borde överväga denna 3D-skrivare?

Creality Ender 5 är en utmärkt skrivare för både nybörjare och erfarna användare. Dess anpassningsförmåga och höga kvalitet gör den till ett utmärkt val för alla som vill utforska 3D-utskriftens värld.

Slutliga tankar

Totalt sett är Creality Ender 5 S-1 en imponerande 3D-skrivare som erbjuder fantastiskt värde för pengarna. Med dess användarvänlighet, högkvalitativa utskrifter och rimliga pris, är det svårt att hitta mycket att klaga på.

Vanliga frågor och svar om Crealitys Ender 5 s-1 FAQ

Fråga 1: Vilka typer av filament kan Creality Ender 5 S-1 hantera?

Svar: Ender 5 S-1 är kapabel att hantera en mängd olika filament, inklusive PLA, ABS, TPU och flera andra material. Det är viktigt att notera att olika filament kan kräva olika temperaturinställningar och utskriftshastigheter.

Fråga 2: Är monteringen av Ender 5 S-1 svår?

Svar: Monteringen av denna 3d-printer är relativt enkel, även om den kan ta lite tid. Alla nödvändiga verktyg och instruktioner följer med, och manualen ger tydliga steg-för-steg-instruktioner. För någon med tidigare erfarenhet av att montera 3D-skrivare borde processen vara ganska rakt på sak.

Fråga 3: Vilken programvara är kompatibel med Ender 5 S-1?

Svar: Den kan användas med flera olika slicerprogramvaror. Några populära val inkluderar Cura och Simplify3D, men det finns många andra alternativ tillgängliga.

Fråga 4: Vilken är den maximala utskriftsstorleken för Ender 5 S-1?

Svar: Ender 5 S-1 har en maximal byggvolym på 220 x 220 x 300mm, vilket ger tillräckligt med utrymme för de flesta utskriftsprojekt.

Fråga 5: Vilka är underhållskraven för Ender 5 S-1?

Svar: Underhåll av denna printer innefattar regelbunden rengöring av extrudern och byggplattan, samt periodisk kalibrering för att säkerställa optimal utskriftsprestanda. Det är också en god idé att hålla filamentet rent och torrt för att förlänga dess livslängd och kvalitet.

Fråga 6: Vad gör jag om utskriften misslyckas eller om det blir ett strömavbrott?

Svar: En av de stora fördelarna med Ender 5 S-1 är dess ”Resume Print”-funktion. Om strömmen går eller utskriften på något sätt avbryts, kan skrivaren fortsätta utskriften där den slutade när strömmen återupprättas eller problemet lösts.


Nu när du läst vår Crealitys Ender 5 s-1 – Recension kanske du också vill läsa:

Lämna en kommentar