Hur du använder CapCut i TikTok

Lär dig hur du använder CapCut och skapa TikTok- och Instagram-reels på några sekunder.

Hur du använder CapCut

Om du älskar TikTok och Instagram Reels borde du veta hur man använder CapCut, den officiella videoredigeraren och skaparen för TikTok. Denna app är en utmärkt plattform för att anpassa dina favoritklipp och använda communityskapade mallar.

CapCut kan också hjälpa dig att använda AI för att komprimera längre videor till TikTok-vänliga kortklipp, där de bästa ögonblicken framhävs för att delas på plattformen du föredrar. Detta är en av anledningarna till att vi använder CapCut för att redigera videor för Tom’s Guide TikTok-konto.

Om professionell (och dyr) videoredigeringsprogramvara som Adobe Premiere känns avskräckande är CapCut en gratis och enkel att använda plattform för att få igång din kreativitet.

Hur man använder CapCut på iPhone och Android – Redigering

 1. Ladda ner appen från Play Store eller App Store.
 2. Öppna appen och tryck på Nytt projekt för att börja redigera en video.
 3. Välj en video att redigera och tryck på Lägg till.
 4. Att lägga till ljud är en av de viktigaste delarna av en TikTok-reel. Tryck på Ljud och sedan på Ljudfiler.
 5. Tryck på en musikalisk genre och välj sedan en specifik låt som passar din video.
 6. Tryck på redigeringsverktygen längs bottenmenyn för att lägga till klistermärken, filter, text och mer.
 7. Tryck på Exportera för att ladda ner och dela din video på sociala medier och mer.

Hur man använder – Mallar

Om du är nöjd med att CapCuts AI skär videon och lägger till överlägg och ljud åt dig, trycker du bara på AutoCut från huvudmenyn. Men om du vill matcha en specifik redigeringsstil, meme-format eller TikTok-trend har CapCut tusentals mallar att välja mellan.

 1. På huvudmenyn, tryck på Mallar för att ta upp communityskapade filter och tillgångar.
 2. Välj en populär mall eller sök efter en specifik efter namn i sökfältet.
 3. Välj en video eller ett antal foton som passar mallen och tryck sedan på Förhandsgranska.
 4. Tryck på Redigera för att göra ytterligare ändringar eller tryck på Exportera för att dela din nya video.

Ganska coolt, eller hur? Nu är det din tur att komma på några fantastiska videor.


Du kanske också vill läsa:


Sammanfattningsvis om Hur du använder CapCut i TikTok

Sammanfattningsvis är detta en fantastisk videoredigeringsapp som gör det enkelt för användare att skapa TikTok- och Instagram-reels på några sekunder. Med hjälp av denna mjukvara kan du anpassa dina videor, använda communityskapade mallar och AI-baserade verktyg för att göra dina klipp mer engagerande och delningsvänliga.

Tack för att du läste denna guide om hur man använder CapCut! Vi hoppas att du har lärt dig några användbara tips och tricks för att göra din videoredigering roligare och enklare. Om du tyckte att denna artikel var användbar, dela den gärna med dina vänner på sociala medier. Kom också ihåg att lämna en kommentar nedan med dina egna erfarenheter av att använda CapCut eller eventuella frågor som du har om appen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

10 vanliga frågor och svar om CapCut FAQ

Vad är CapCut?

Svar: CapCut är en gratis videoredigeringsapp som är populär bland TikTok-användare för att skapa och redigera videor med effekter, text, ljud, filter och övergångar.

Är CapCut gratis att använda?

Svar: Ja, CapCut är helt gratis att ladda ner och använda, men den kan innehålla annonser och erbjuder in-app köp för extra funktioner eller material.

Finns CapCut på både Android och iOS?

Svar: Ja, den finns tillgänglig för både Android- och iOS-enheter och kan laddas ner från Google Play Store och Apple App Store.

Kan jag lägga till text och stickers i CapCut?

Svar: Ja, den erbjuder en mängd olika text- och sticker-alternativ som du kan lägga till i din video för att göra den mer engagerande och personlig.

Hur lägger jag till musik eller ljud i min video med CapCut?

Svar: Du kan lägga till musik eller ljud i din video genom att klicka på ”Ljud”-ikonen i redigeringsgränssnittet och sedan välja ett ljud från CapCut’s bibliotek eller importera ditt eget ljud.

Hur lägger jag till effekter och filter i CapCut?

Svar: I redigeringsgränssnittet kan du klicka på ”Effekter” eller ”Filter” för att se de tillgängliga effekterna och filtren. Du kan välja och applicera dem på din video efter dina önskemål.

Kan jag ändra hastigheten på min video i CapCut?

Svar: Ja, du kan ändra hastigheten på din video genom att klicka på ”Hastighet” i redigeringsgränssnittet och sedan välja önskad hastighetsändring.

Hur exporterar jag min färdiga video från CapCut?

Svar: När du är klar med att redigera din video kan du klicka på ”Exportera” i övre högra hörnet av skärmen. Du kan välja format, upplösning och kvalitet för din video innan du sparar den på din enhet eller delar den direkt på TikTok.

Är det säkert att använda CapCut?

Svar: CapCut är en populär och allmänt betrodd videoredigeringsapp, men det är alltid viktigt att vara medveten om appens säkerhets- och integritetspolicy innan du använder den. Se till att läsa och förstå dessa policys för att skydda din personliga information.

Kan jag använda CapCut för att redigera videor för andra plattformar än TikTok?

Svar: Ja, även om CapCut är populär bland TikTok-användare kan du använda den för att redigera och skapa videor för andra sociala medier-plattformar och projekt. Du kan exportera videor i olika format och upplösningar för att passa dina behov.


Nu när du läst om Hur du använder CapCut i TikTok kanske du också vill läsa:

Lämna en kommentar