Justera automatiskt volymen i Airpods – Så här aktiverar du detta!

Justera automatiskt volymen i Airpods – så aktiverar du den

En bild av svarta AirPods i deras laddningsfodral på en svart bakgrund med texten 'Justera automatiskt volymen i AirPods. Så här aktiverar du detta' på en ljusgrön bakgrund

Gör dig redo för en mer anpassad lyssnarupplevelse med dina AirPods Pro 2, tack vare iOS 17. Apple introducerar nu ”Personalized Volume” – en funktion som intelligently justerar ljudvolymen baserat på dina omgivningar.

Detta innebär en säkrare och mer komfortabel lyssning för dem som föredrar en lägre volym för att förhindra hörselskador. Med ”Personalized Volume” känner din iPhone av när volymen kan minskas samtidigt som den stänger ute bakgrundsljud, och tvärtom.

Men denna funktion går ett steg längre. Som namnet antyder är den personaliserad, inte bara adaptiv. Över tid kommer denna funktion att lära sig dina lyssnarvanor och ”finjustera din medievolym beroende på din omgivning”, enligt Apple.

Så aktiverar du ”Personalized Volume” på dina AirPods Pro 2:

  1. Öppna ditt AirPods-fodral och gå till Inställningar > AirPods Pro 2. Se till att dina AirPods är i dina öron eller att fodralet är öppet. På din iPhone, öppna inställningsappen och tryck på AirPods Pro 2 (eller vad du nu har döpt dina AirPods till).
  2. Aktivera ”Personalized Volume”. Växla helt enkelt på ”Personalized Volume”.

Testa direkt hur det fungerar. Spela upp något, till exempel musik, och gå från en tyst till en högre ljudmiljö, eller tvärtom. Du kanske märker att du vänjer dig vid den högre volymen och kanske finner det lite irriterande när musiken plötsligt sänks. Men oroa dig inte, du kan alltid inaktivera funktionen med samma metod som ovan.

Det är värt att notera att denna funktion endast är tillgänglig för de som använder AirPods Pro 2 och har en iPhone eller iPad med iOS 17/iPadOS 17. Användare av standard AirPods 3, original AirPods Pro eller AirPods Max har tyvärr inte tillgång till denna funktion.


Du kanske också vill läsa om:


Förbättrad Användarupplevelse med Personalized Volume

Denna funktion representerar ett steg framåt när det gäller att förbättra användarupplevelsen med trådlösa hörlurar. Tidigare har många klagat över att ständigt behöva justera volymen när de rör sig mellan olika ljudmiljöer. Med ”Personalized Volume” kan användarna nu njuta av sin musik, podcasts eller samtal utan att ständigt behöva fippla med sina enheter.

Denna typ av teknik visar hur Apple konstant strävar efter att förbättra sin användares upplevelse med hjälp av AI och maskininlärning. Funktionen att lära sig en användares lyssnarvanor över tid och anpassa ljudet därefter är ett tydligt exempel på detta.

Hur står sig AirPods Pro 2 mot konkurrenterna?

När vi jämför AirPods Pro 2 med andra trådlösa hörlurar på marknaden, kan vi se att Apple verkligen satsar på innovativa funktioner. Många andra märken som Sony, Bose och Sennheiser har utmärkta ljudkvaliteter och brusreduceringsfunktioner, men få erbjuder den typ av personaliserad ljudjustering som ”Personalized Volume” erbjuder.

Detta ger Apple en fördel, särskilt bland de användare som prioriterar bekvämlighet och en skräddarsydd upplevelse. Det återstår dock att se hur snabbt andra märken kommer att anamma och implementera liknande teknologier i sina produkter.

Avslutningsvis

För dem som redan äger AirPods Pro 2 och har uppdaterat till iOS 17, är det definitivt värt att ge ”Personalized Volume” ett försök. Det förstärker inte bara din lyssnarupplevelse men visar också den riktning där trådlösa hörlurar kan vara på väg: en mer intelligent, anpassad och bekymmersfri upplevelse.


Nu när du läst om Justera automatiskt volymen i Airpods så kanske du också vill läsa:

Lämna en kommentar