Philips The One PUS8555 4K Ultra HD HDR – 3-sidigt ambilight – Recension

Upptäck den otroliga skillnaden som Ambilight gör med Philips PUS8555.

Philips The One PUS8555 recension
Philips The One PUS8555 test
Philips The One PUS8555 review

3-sidigt ambilight ger en unik syn som är unikt till Philips, Ambilight-tekniken utökar dessutom bildens närvaro och ger en mer infångande och uppslukande upplevelse. Med smarta lysdioder runt TV:ns över- och sidor projiceras bildens färg även i rummet i realtid. Färgen, vitaliteten och även känslorna går bortom skärmen och in i ditt vardagsrum för att ge dig en visuell upplevelse långt över det vanliga. Och om du vill ta detta till nästa steg kan du dessutom inkludera Philips Hue lampor.

Bildkvalitet på Philips The One PUS8555

Philips P5 Perfect Picture Engine erbjuder fantastisk bildkvalitet, med enorm processorkraft erbjuder philips P5 Engine bästa möjliga bild, oavsett källa. Njut av de djupaste svarta och även ljusaste vita, de ljusaste och mest levande färgerna och naturliga och slutligen realistiska hudtoner. Du kan också få smidigare och skarpare bilder med otrolig detaljrikedom och djup, inom sport, i film eller någon annan genre, när som helst och från vilken källa som helst.


Läs även om:


Optimerad HDR med HDR10

För en mycket högkvalitativ bild erbjuder HDR10 även HDR-mastering för den mest äkta och även exakta HDR-bildtekniken hittills. Med HDR10 är varje scen optimerad, vilket innebär att maximal mängd detaljer visas, även i de ljusaste eller mörkaste ögonblicken. Philips PUS8555 stöder också standardformat HDR10 och HLG. Läs allt om HDR här.

Dolby Vision för dramatiska bilder

Förutom att vara kompatibel med HDR10 är denna Philips TV också kompatibel med Dolby Vision, ett ledande format i Hollywood och biografer runt om i världen. Dolby Vision justerar också bilden för att dra full nytta av funktionerna på varje skärm och presenterar en bild som är optimerad för varje scen i särskilt behärskat innehåll.

Philips the One PUS8555 är nu till slut kompatibel med Dolby Atmos

Med Dolby Atmos-avkodning har denna Philips TV potential att leverera ett mer uppslukande ljud och dessutom ge dig en verklig bio känsla direkt från din soffa. Andra ljudförbättringar inkluderar Clear Dialogue för förbättrad röst, nattläge för att minska dynamisk volym och och slutligen basförbättring för rikare ljud. Läs dessutom allt om Dolby Atmos här.

Android TV för Smart TV

I vår uppkopplade värld kan det vara jobbigt att komma hem och behöva ha ännu ett till gränssnitt att jobba mot. Med ett tydligt och intuitivt gränssnitt låter Android dig enkelt växla mellan Netflix, Amazon Prime, YouTube och även många andra tjänster. Med Android kan du bland annat fortsätta där du slutade i den senaste serien eller kolla in nya filmreleaser, och allt allt detta utan att gå vilse i komplicerade menyer.

Röststyrning med Google Assistant är dessutom inbyggd

Genom att arbeta genom det inbyggda Android-systemet hjälper Google Assistant dig att hitta innehåll, appar och till och med kompatibla kontroller för smarta enheter, till exempel Philips Hue-belysningssystem. Allt detta är dessutom tillgängligt med enkel röststyrning. Alternativt kan du även ansluta din Google Nest Audio eller Google-liknande enhet och använda röstkommandon via Google. Kolla även in de bästa Google assistent kommandona.

Läs även de senaste artiklarna inom det smarta hemmet:

Elegant design

Med sin metallfärgade ram utstrålar Philips PUS8555 dessutom kvalitet. Det roterande stödet gör att du kan få den perfekta betraktningsvinkeln och dessutom undvika irriterande reflektioner i rummet. Kolla även in vår TV storleks guide, samt vår TV höjd guide om du vill placera den på väggen.

Om du letar efter en 70 tums specifikt, så kika in snarlika PUS8545 istället

Fjärrkontrollen på Philips the One PUS8555

Philips fjärrkontroll till one är lättnavigerad och har genvägar till appar som ofta används, du kan också vända på fjärrkontrollen så hittar du ett praktiskt QWERTY-tangentbord. Perfekt för att ange lösenord eller skriva in text i sökmotorer och webbplatser, den här väl genomtänkta funktionen sparar mycket tid jämfört med att använda ett delat numeriskt tangentbord. Och är slutligen något vi här på CompareSweden hoppas att se på fler fjärrkontroller.

Philips The One PUS8555 recension
Philips The One PUS8555 test
Philips The One PUS8555 review
Bildkredit: 24

Allt om portar, även kompatibel med?

Fyra HDMI-uttag gör det enkelt att ansluta en Blu-ray-spelare, en spelkonsol, en TV-avstängning och även en annan enhet. Alla uttag är HDMI 2.0 med HDCP 2.3, så den här TV:n är kompatibel med UHD Blu-ray-spelare och även 4K HDR-streamingtjänster. Andra anslutningar inkluderar dessutom dubbla USB-uttag, med registrering på en kompatibel USB-enhet. En optisk anslutning för en soundbar/bas och även hörlursuttag och du har allt du behöver från den nya TV: n. Kolla även in vår artikel om HDMI 2.1.

Slutligen, Specs på Philips The One PUS8555

Varumärke Philips
4K Ultra HDJa
HDRJa
BBC iPlayerJa
Pixelupplösning3840 x 2160
Scart-uttag Nej
Högtalare Ja
Panelbitdjup 10 bitar (8 + 2 FRC)
Motion Processing 2000 PPI
LED-bakgrundsbelysning LED Edge
FotJa – roterande
Väggmontering krävs VESA300 x 200
Energieffektivitetsgrad A
Lokal dimmingNej
Förpackningsmått BxHxD 1240 x 785 x 160
Netflix 4K-streaming Ja
Maximal stativbredd (mm) 750
HDR-format Dolby Vision, HDR10 +, HDR10, HLG
Analog mottagare Ja
USB-videouppspelning Ja
USB-inspelning Ja
Hörlursuttag Ja
Trådlös anslutning Ja
Fullständig webbläsare Ja
ARC – Audio Return Channel Ja
Röstaktiverad TV Ja
Quad Core-processor Ja
Twin Tuners Nej
HDMI 2.0 Ja
Skärmupplösning 4k ultra HD
Panelfrekvens (Hz) 50Hz
Mått exklusive stativ BxHxD (mm) 1120 x 659 x 125
Mått inklusive stativ BxHxD (mm) 1120 x 681 x 254
Digital ljudutgång Ja – Optisk
Vikt (KG) 13,9 / 16,9 (utan / med stativ)
DLNA-kompatibel Ja – SimplyShare
FjärrkontrollJa
Smartphone-kontroll Ja

Lämna en kommentar