Android Auto får en stor uppgradering för att tävla mot Apple CarPlay – här är hur!

Android Auto: Tredjeparts utvecklarstöd kommer till Android Auto

Android Auto uppdatering

Android Auto får en enorm funktionalitetsökning för navigations-, parkerings- och laddningsappar från och med idag.

Uppgraderingen, som beskrivs på Android-utvecklarbloggen. Gör det möjligt för tredjepartsutvecklare att skapa och publicera sina egna appar inom dessa viktiga områden. Vilket innebär att du snart kommer att se dem i Google Play Butik.

Vad kommer hända med Android Auto

Denna öppning av ekosystemet hade först blivet läckt i augusti förra året. Med några appar tillgängliga för test i beta-form de senaste månaderna. Men från och med idag kommer utvecklare att kunna ha sina appar live på hela Play Store.

Hittills har det varit en ganska restriktiv plattform; Google tillät utvecklare att släppa meddelanden och mediaappar för den, men det var annars i grunden ett slutet program. Medan vi uppskattade Googles önskan att skapa en användarupplevelse av hög kvalitet ledde denna brist på tredjepartsstöd i kritiska kategorier till några ganska stora hål i tjänstens funktionskatalog. Även om flaggskeppsnavigeringsappar som Google Maps och Wyze alltid har stöds, har nykomlingar i butiken redan sådana som T-map, Chargepoint och A Better Route Planner. Vi är särskilt partiella med Chargepoint, som hittar din närmaste EV-laddningsstation: praktiskt om du kör en av de bästa elbilarna men har lite juice. Naturligtvis har Google inte öppnat helt för alla appar i Play Butiken utan tillsyn. Det insisterar fortfarande på att tredjepartsutvecklare följer deras riktlinjer när de gör programvara tillgänglig via Android Auto och kommer sannolikt att vara snabba att agera om eventuella kränkande appar försöker få en plats på deras digitala butiksfront. Sammantaget är detta en ganska betydande uppgradering för plattformen som ger användarna ett extra lager av anpassning och tillåter några mycket användbara appar i tjänsten. Uppdateringen kommer i kölvattnet av en ny Spotify-läcka ”bilsak”, som hoppas kunna konkurrera med både Android Auto och Apples CarPlay.


3 svar på ”Android Auto får en stor uppgradering för att tävla mot Apple CarPlay – här är hur!”

Lämna en kommentar