TCL Google TV kommer i sommar för att ersätta Android TV – här är varför det är bra

TCL Google TV: Kommer vi att se de första TCL Google TV-modellerna i augusti?

TCL: s första Google TV-modeller kan komma fram till augusti i år, enligt kommentarer från en nyligen intervju med en Google-chef. Vi har länge vetat att TCL förbereder sina första smarta TV-apparater med den nya Googles smart-TV-programvaran, men det här är det första vi har hört dem prata om när dessa apparater kommer till marknaden.

Som rapporterats av TheStreamable (via 9to5Google), talade Shalina Govil-Pai, VP för Android TV och Google TV, om framtiden för Google TV och Googles strömmande TV-planer i en intervju som en del av StreamTV Show 2021 denna vecka.

Under denna intervju nämnde Govil-Pai specifikt att TCL kommer att lansera en Google TV Smart TV-apparat ”inom de närmaste två månaderna.”

Med tanke på att TCL redan har meddelat att det kommer att erbjuda Android-erbjudanden till Google TV när nya modeller lanseras senare i år, kommer detta tillkännagivande inte som en gigantisk överraskning.

TCL Google TV

Google TV är nästa iteration av Googles smart-tv-operativsystem, som bygger på grunden av Android TV. De kommer att lägga till mer intuitiv navigering. Samt en större tonvikt på innehåll snarare än appar och i allmänhet förbättra Android TV-upplevelsen med ett förbättrat användargränssnitt. Under de närmaste åren kommer allt att bli flyttat från Android TV till Google TV. Både i det smarta TV-utrymmet, men också streaming-enheter.

Sony TV-apparater med Google TV-plattformen har redan fört den nya Android-ersättaren på marknaden. Men vi förväntar oss att fler Google TV-modeller kommer när vi närmar oss julhelgen senare i år.

TCL är mest känt för prisvärda tv-apparater. Expansionen till Android TV startade i juni 2020, men har varit en relativt liten del av TCL: s smarta TV-erbjudanden. Ett annat nyligen meddelat TCL – att TCL XL-samlingen skulle innehålla en 85-tums 8K-TV från TCL. Och denna skulle kanske inte använda Roku TV-plattformen. Detta antyder dock att TCL: s framtid kanske inte är så nära förknippad med Rokos som vissa kanske antar.

Och det är inte den första överraskningen från TCL nyligen. Tidigare i år tillkännagav företaget införandet av TCL XL-samlingen, en serie 85-tums 4K- och 8K-TV-apparater. Och en europeisk presskonferens låter detaljer om en eventuell TCL OLED-TV som kan vara under utveckling komma ut.


Lämna en kommentar