Hur man ändrar namn i Gmail – Steg-För-Steg Guide

Om du behöver ändra ditt valda ID, lär dig då hur du ändrar ditt namn i Gmail.

Hur man ändrar namn i Gmail

Att veta hur man ändrar sitt namn i Gmail är verkligen användbart, särskilt om det ID du ursprungligen valde inte känns rätt. Ibland när människor skapar ett nytt Gmail-konto skriver de något fantasifullt i användarnamnssektionen, för att sedan ångra det längre fram när de inser att det dyker upp i ”avsändarfältet” på de flesta e-postklienter. Möjligheten att ändra ditt ID betyder att du enkelt kan rätta till eventuella misstag, i detta fall genom att byta till något lite mer passande.

Men det är inte det enda tillfället då det är användbart att veta hur man ändrar sitt namn i Gmail. Kanske gjorde du ett stavfel när du ursprungligen skrev in ditt användarnamn, du gifte dig eller ändrade helt enkelt ditt namn. Snarare än att öppna ett nytt konto för att skapa en ny e-postadress, låter ett namnbyte dig behålla ditt befintliga konto och e-postadress. Naturligtvis ger ett namnbyte dig också möjlighet att ha lite kul: det finns ingen gräns för hur många gånger du kan göra en ändring. Så låt oss ta en titt på hur man ändrar sitt namn i Gmail med bara några enkla steg.

1. Besök Gmail i en webbläsare För att ändra ditt användarnamn i Gmail måste du öppna en webbläsare och gå till https://mail.google.com/mail – du kan inte ändra detta via Gmail-appen.

2. Klicka på Inställningar Klicka nu på Inställningskugghjulet i det övre högra hörnet av Gmail. Detta kommer att ta upp Quick Settings-menyn. Därifrån, klicka på Se alla inställningar.

3. Välj Konton och import Klicka på fliken Konton och import högst upp på skärmen, leta upp avsnittet Skicka mail som och klicka på redigera info.

4. Ange ett nytt namn I det popup-fönster som dyker upp, välj den tomma rutan under ditt nuvarande namn och skriv in ett nytt namn. Du kan skriva vad som helst här – du behöver inte välja något original. Klicka på Spara ändringar och du är klar.

Kan man ändra namn i Gmail på mobilen?

Ja, det är möjligt att ändra ditt namn i Gmail på en mobil enhet. Här är stegen du ska följa:

 1. Öppna Gmail-appen på din smartphone.
 2. Klicka på de tre horisontella linjerna (även kallat ”hamburgermenyn”) i det övre vänstra hörnet.
 3. Skrolla ner och tryck på ”Inställningar”.
 4. Tryck på din e-postadress under ”Konton” sektionen.
 5. Välj ”Hantera ditt Google-konto”.
 6. Under ”Personlig info” sektionen, tryck på ”Namn”.
 7. Här kan du redigera ditt första och efternamn. När du har ändrat ditt namn, tryck på ”Spara”.

Observera att ändringar du gör till ditt namn på ditt Google-konto kommer att tillämpas på alla Google-tjänster, inklusive Gmail.


Du kanske också vill läsa:


Kan jag ändra mitt Gmail-lösenord också?

Ja, du kan ändra ditt Gmail-lösenord och det är viktigt att göra det regelbundet för att hålla ditt konto säkert. Här är stegen du behöver följa:

På en dator:

 1. Öppna Gmail och logga in med ditt konto.
 2. Klicka på ditt profilfoto i det övre högra hörnet.
 3. Klicka på ”Hantera ditt Google-konto”.
 4. Klicka på ”Säkerhet” på vänstra sidopanelen.
 5. Under ”Inloggning till Google”, klicka på ”Lösenord”.
 6. Du kan behöva logga in igen för säkerhetsändamål.
 7. Ange ditt nya lösenord, och klicka sedan på ”Ändra lösenord”.

På en mobil enhet:

 1. Öppna Gmail-appen.
 2. Tryck på de tre horisontella linjerna (hamburgermenyn) i det övre vänstra hörnet.
 3. Scrolla ner och tryck på ”Inställningar”.
 4. Tryck på ditt konto under ”Konton” sektionen.
 5. Tryck på ”Hantera ditt Google-konto”.
 6. Tryck på ”Säkerhet”.
 7. Under ”Inloggning till Google”, tryck på ”Lösenord”.
 8. Du kan behöva logga in igen för säkerhetsändamål.
 9. Ange ditt nya lösenord, och tryck sedan på ”Ändra lösenord”.

Kom ihåg att skapa ett starkt lösenord som innehåller både bokstäver och siffror, och undvik att använda uppenbara ord eller datum som kan gissas av någon som försöker få obehörig tillgång till ditt konto.

Hur säkert är mitt Gmail-konto egentligen?

Gmail har flera säkerhetsåtgärder på plats för att skydda dina data, men säkerheten för ditt konto beror också på de åtgärder du själv vidtar. Här är några av de viktigaste aspekterna att tänka på:

 1. Lösenordssäkerhet: Använd ett starkt, unikt lösenord för ditt Gmail-konto. Detta innebär att du undviker uppenbara lösenord som ”password123” eller din födelsedag. Istället, använd en kombination av bokstäver (både stora och små), siffror och specialtecken.
 2. Tvåstegsverifiering: Gmail erbjuder tvåstegsverifiering, vilket innebär att du måste ange en kod som skickas till din mobiltelefon eller genereras av en autentiseringsapp varje gång du loggar in på ett nytt ställe. Detta ger ett extra skyddslager eftersom någon som försöker bryta sig in i ditt konto också skulle behöva ha tillgång till din telefon.
 3. Säker anslutning: Gmail använder HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) för att säkerställa att all data som överförs mellan din webbläsare och Gmail-servern är krypterad. Detta skyddar dina data från att avlyssnas av tredje part när de överförs över internet.
 4. Skydd mot skadlig programvara och spam: Gmail har inbyggda verktyg för att identifiera och blockera skadlig programvara och spam. Dessa verktyg använder avancerade algoritmer och maskininlärning för att ständigt uppdatera och förbättra sitt skydd.

Men även med alla dessa säkerhetsåtgärder är det viktigt att du är medveten om eventuella risker. Var försiktig när du klickar på länkar i e-postmeddelanden, även om de verkar komma från betrodda källor, och ge aldrig ut ditt lösenord till någon. Om du misstänker att ditt konto har äventyrats, ändra ditt lösenord omedelbart och kontrollera din kontoinformation för eventuella misstänkta aktiviteter.


Lämna en kommentar