Reolink Argus 2 Recension

Reolink Argus 2: Har du en fristående skjul du vill övervaka, men det ligger utanför din Wi-Fi-zon? Kanske har du ingen som helst Wi-Fi men vill ha smart hemmasäkerhet. Oavsett anledning är Reolink Argus 2 en av få kameror som inte kräver WiFi. Den här inomhus-/ utomhuskameran ger dig utmärkt video- och mörkerseende, tvåvägsljud och persondetektering, men kan du verkligen få allt för endast 699kr? Vi undersöker!

FÖRDELAR

 • Utmärkt video: Mellan kamerans 1080p HD -upplösning och dess infraröda mörkerseende kan du enkelt se vad som händer dag eller natt.
 • Trådlöst: Argus 2:s laddningsbara batteri gjorde betyder en mycket enklare installationsprocess, och vi älskade att de också erbjuder en solpanel för kontinuerlig laddning.
 • Hållbar: Med en IP -klassificering på 65 fortsatte Argus 2 att köra genom snö, slask, sol och regn.

NACKDELAR

 • Dåligt för kallare klimat: Om du bor på en plats som blir under -10 grader Celsius vilket du troligtvis gör om du beginner dig i Sverige, är Argus 2 inte ett bra alternativ. Du bör ta ner den på vintern när det blir riktigt kallt.
 • Ingen optisk zoom: Du kan zooma in sex gånger i Reolink -appen, men vi önskar att Argus 2 själv hade en mekanism som möjliggör optisk zoom, vilket skulle vara av högre kvalitet.

Pris och tillgänglighet:

Reolink Argus 2 funktioner

Reolink Argus 2 funktioner
StrömalternativBatteri eller kabelanslutet
IP -betyg65
Videokvalitét1080p HD
Betraktningsvinkel130 grader
Zoomtyp6x digital

Videokvalitet Reolink Argus 2

Videomässigt har vi den 1080p HD-upplösningen vi letar efter i övervakningskameror, med ett tillräckligt brett 130-graders synfält. Du kan även zooma in ​​sex gånger på Reolink -appen; även om videon bler lite pixlad, gillar vi alternativet för mer detaljer.

Audio

Reolink Argus 2 har tvåvägs ljud, detta betyder att du kan tillexempel om du ser grannen i närheten av din kamera börja prata med honom/henne genom di Argus, och denna kan i sin tur svara tillbaka.

Utöver det kan du till och med spela in röst varningar för olika situationer, har du tillexempel vissa personer som du tycker kommer över lite för ofta kan du lämna dem ett meddelande vid dörren.

Nattseende

Dess sex infraröda LED -sensorer låter dig se klart även i totalt mörker; dock fungerade kameran bättre för långa sträckor. Om någon var mindre än sex meter från kameran kan du då problem med att se deras ansikte.

Lagring

När det gällde lagring och säkerhetskopiering finns två vanliga sätt:

 • Lokalt : Eftersom Argus 2 har en plats för ett micro-SD-kort, så kan du lagra relativt stora mängder lokalt.
 • Moln : Gratis, dina inspelade händelser sparades också i molnlagring i sju dagar, med ett GB totalt utrymme. Dina klipp var åtta sekunder långa. Om du ​​ville ha mer lagring är till exempel 30 dagar ett alternativ för personligt bruk, antingen för fem eller tio kameror.

Artificiell intelligens

Argus 2: s PIR eller passiva infraröda rörelsesensorer innebär att den kan skilja människor från andra rörliga föremål som husdjur eller löv som blåser i vinden. Jämfört med kameror utan personupptäckt får du mycket färre onödiga aviseringar, och du kan till och med justera sensornas känslighet från ett till 100. Och om du är i ett konferenssamtal eller i något annat scenario där du ville hålla distraheringar till ett minimum , kan du enkelt schemalägga detta.

Smart Platform Integrationer

Med hjälp av smarta assistenter kan du:

 • Visa bilderna från Argus 2, antingen molnlagring eller realtid, på dina Nest smarta skärmar, speciellt om du har en Nest Hub Max: Läs vår Nest Hub Max – Recension för att lära dig mer.
 • Fråga om Argus 2 är på.
 • Slå på eller av kameran.

Tips: I Reolink -appen kan du namnge Argus 2 eller någon av deras kameror, baserat på platsen i ditt hem. det kommer att göra röstkommandon mycket enklare.

Siren

Den är 75 decibel hög, vilket är ungefär lika högt som ett dammsugare (de bästa robotdammsugarna på dagens marknad), så även om det troligtvis inte kan höras av grannar, är det definitivt tillräckligt för att skrämma människor.

Sekretessmask

När vi befinner oss i hemmets säkerhet och digitala säkerhetsutrymmen har vi sett vår rättvisa andel av säkerhetsöverträdelser, och med hemmakamera är de ännu mer skrämmande. Därför kan du vara glad över att se Argus 2: s ”sekretessmask”, som blockerar specifika delar av skärmen så att kameran inte ska fånga dem. Du kan till exempel i din installation blockera ut dina grannars egendom.Detta är inte en supervanlig funktion, så det är fantastiskt att Reolink tänker på vår integritet.

Uppstart av Reolink Argus 2

Att konfigurera Argus 2 tar bara några minuter, sätt i batteriet och ladda ner Reolink -appen. När du väl är i appen klickar du på lägg till enhet och följ sedan appens instruktioner, steg för steg. 

Design av Reolink Argus 2

Argus 2 såg nästan ut som en kapsel, i en elegant och blank vit färg. Du kommer genast att se hur solid kameran är, så det matchar dess IP-klassning på 65, vilket gör den dammtät och motståndskraftig mot lågtrycksvattenstrålar. Detta borde ha varit noga för alla årstider, förutom att kameran bara fungerar i temperaturer från -10 till 55 grader Celsius. Det är bra för sommarmånaderna, eftersom Sverige sällan får över 55 grader, men vi har några ganska kalla vintrar, så Argus 2 är bättre för någon i ett varmt klimat. Du bör ta in din kamera över vintern och hoppas att snön är nog för att skydda.

Reolink Argus 2 recension
Bildkredit: Reolinkshop

Argus 2 är trådlös med ett uppladdningsbart batteri, men en sak som du kommer att älska är att du kan ladda det medan batteriet fortfarande är anslutet så att du aldrig har någon stilleståndstid. Det andra alternativet är att lägga till en solpanel så att kameran skulle ladda 24/7. ganska coolt, speciellt för någon miljövänlig.

Slutligen kommer Argus 2 med några användbara tillbehör:

 • ett magnetiskt väggfäste
 • ett säkerhetsfäste utomhus
 • ett trädfäste och en hud för mer väderbeständighet. 

Du brukar inte få så många fästen när du köper övervakningskameror, Reolink är ganska generös här.

Sammanfattning

Sammantaget tycker vi att Argus 2 är ett bra köp med tanke på priset, den ger dig bra ljud, video, mörkerseende, lagring och AI till en bråkdel av vad konkurrenterna tar betal. Medan de flesta kommer att uppskatta denna trådlösa utomhuskamera , fungerar den dock inte för alla.

Argus 2 är något för dig om du vill …
 • Bra dag och natt vision
 • Väderbeständig design
 • Prisvärt pris
Men få inte Argus 2 om du är intresserad av …
 • Högre siren
 • Kabelbunden kamera
 • Hållbarhet för temperaturer över-10 grader Celsius

Lämna en kommentar