Arlo Ultra 2 Recension: Den bästa smarta säkerhetskameran blir lite bättre

Längre batteritid och bättre anslutning kommer till Arlos 4K-kamera

Arlo Ultra 2 – Summering

Det finns inte en mer komplett batteridriven säkerhetskamera ute idag än Arlo Ultra 2. Med skarpa, 4K-bilder och total flexibilitet i placering tack vare en helt trådfri design och lättanvända fästen, Arlo’s Ultra 2 är den ultimata smarta säkerhetskameran. Du kan bokstavligen sätta dessa kameror var som helst och hålla koll på vad som händer. Vi skulle vilja se något bättre räckvidd, men batteritiden har förbättrats och de AI-drivna smarta detekteringsfunktionerna är oöverträffade, vilket minskar störningsvarningar. Om dessa saker är värda det relativt höga priset på Arlo för dig, blir du inte besviken.

FÖRDELAR

  • Utmärkt 4K-förmåga
  • Bra batteritid
  • Smarta detekteringsfunktioner
  • Bra aviseringar
  • 5 GHz Wi-Fi
  • HomeKit, Alexa, Google

NACKDELAR

  • Dyr ingångspunkt
  • Dyra månadsplaner
  • Dålig räckvidd
  • Smart Hub krävs
  • Appen kan vara långsam

Vad är Arlo Ultra 2?

Arlo Ultra 2 är den andra generationen av Arlos flaggskepp 4K-kamera. Det är företagets toppmoderna premiummodell och har några förbättringar jämfört med föregångaren Arlo Ultra.

De viktigaste bland dessa är en längre batteritid (6 månader istället för 3 till 6) och bättre anslutning (den fungerar nu med 5 GHz och har ett ökat 2,4 GHz -intervall).

I alla andra avseenden är detta samma fantastiska trådlösa, väderbeständiga 4K smarta säkerhetskamera som konsekvent toppar alla bästa säkerhetskamera jämförelser.

180-graders synfält, inbyggd spotlight och siren och helt trådlös design är saker den erbjuder och fungerar perfekt.

Till skillnad från många av Arlos nya kameror – inklusive Arlo Pro 4 – kräver den här fortfarande en anslutning till en Smart Hub.

Det kommer att kosta dig 7 490 kr att komma igång med ett Arlo Ultra 2 kit – som ger dig två kameror och ett nav. Eller 3 690 :- för att skaffa en ny kamera och lägga till den i ditt befintliga nav.

Detta är dyrt, särskilt i den modiga nya världen av superbilliga smarta övervakningskameror från sådana som Ring, Blink, Wyze och andra.

PRIS Vid granskning

7 490:- på Kjell & Company för ett två pack.

11 495:- på Kjell & Company för ett fyra pack.

Så, ska du betala ut de extra för denna premiumprodukt?

Arlo Ultra 2: Design och installation

Ultra 2 håller exakt samma design som den eleganta, kompakta Arlo Ultra och finns även i svart och vitt.

Helt trådfri med ett avtagbart batteri och en magnetisk laddningspunkt för laddning på plats eller anslutning till en extern strömkälla, använder Ultra 2 samma litiumjonbatteri som Ultra, och är också helt vädertåliga.

Den har en integrerad strålkastare och inbyggd siren, plus IR-sensorer för mörkerseende (även om strålkastaren får dig mörkerseende). Själva kameran är densamma, med en maxupplösning på 4K, en 8 megapixels bildsensor, HDR-avbildning och ett upp till 180 graders synfält.

Om du köper de två kamerasatsen får du två olika fästen, det ena magnetiskt och det andra ett skruvfäste. Båda är enkelt justerbara och enkla att installera, vilket kräver en till tre skruvar för att säkra dem.

När de väl är installerade kan du enkelt ta bort kamerorna när du behöver ta ner dem för att ladda. Konstigt att det bara finns en laddningskabel, vilket är lite jobbigt.

Du kan köpa fler – och välja bland andra laddningstillbehör på Arlos webbplats.

Arlo Ultra 2: Funktioner

Som Arlos flaggskepp gör Ultra 2 allt som alla andra Arlo -kameror gör, plus lite mer. Det största pluset är de kristallklara 4K bilderna. Det finns också ett 180-graders synfält, 20 grader bredare än den lite billigare Pro 4.

I appen kan du välja en smalare vy, antingen 155 eller 120, om du inte behöver bredden och justera den får dig en lite mindre fiskögd aspekt, även om den knappt är märkbar.

Autozoom

Autozoom och spår är en snygg säkerhetsfunktion som bara finns på Nest IQ-kamerorna. Det är här om kameran upptäcker rörelse den zoomar in på den och rör sig med den.

Det här fungerar bäst på en uppfart eller stigområde, den skulle kunna bli förvirrad av en gren som blåser och hoppar från personen som går till trädet eller tillbaka till gungan som blåser i vinden.

Du kan välja att stänga av det eftersom du kan zooma in manuellt lika effektivt men vi kan se var det kan vara en användbar funktion. Men när du slår på den fördröjer du dina aviseringar med cirka 10 sekunder.

Strålkastare

En inbyggd strålkastare kan ställas in för att slå på rörelse, och antingen stanna kontinuerligt, eller strobe för att verkligen skrämma någon.

Du kan också aktivera sirenen manuellt eller låta den slockna när som helst när den upptäcker rörelse. Bäst att använda den här inställningen bara om du aktiverar och avaktiverar systemet, annars kan du irritera dina grannar mycket.

Aktivera och avaktivera Arlo stänger av och på kamerorna baserat på ett schema eller din plats med hjälp av geofencing. Det här är en utmärkt funktion, särskilt om du inte gillar tanken på oändliga timmar med bilder av dig som klipper gräsmattan eller går in och ut ur ditt hus.

Arlo bästa funktion är dock dess molnbaserade AI smart detektion. Du kan välja att slå på ett eller flera alternativ, som inkluderar all rörelse, människor, djur och fordon, plus att du kan få en kamera att också upptäcka paket. Detta kan drastiskt minska antalet störningar du får.

Arlo Smart prenumeration

Du får en tre månaders testperiod av Arlo Smart med kameran, men efter det kostar det 2,99 dollar i månaden eller 9,99 dollar för upp till 5 kameror. Om du vill ha 4K, molntillgänglig video kostar det $ 4,99 i månaden för en och $ 14,99 för upp till 5.

Förutom smarta varningar och rika aviseringar (där du kan se videoklippet i aviseringen) får Arlo Smart dig även anpassade aktivitetszoner och e911 -nödsamtal direkt från appen.

Som en batteridriven kamera spelar Arlo bara in i rörelse, men om du ansluter den till ström kan du ställa in den för inspelning 24/7. Denna kontinuerliga inspelningsfunktion kommer också att kosta dig 10 till 20 dollar extra i månaden i 14 eller 30 dagar. Ett Arlo -system kan bli dyrt snabbt.

Arlo Ultra 2: Prestanda

Arlo Ultra är nu den enda Arlo -kameran som kräver den dyra Smart Hub. Så är det värt de extra pengarna? Den största fördelen med ett nav är lokal lagring, men om du litar på lokal lagring så att du inte behöver betala för Arlo Smart förlorar du några av kamerans bästa funktioner.

Navet hjälper också till att förlänga batteriets livslängd och räckvidd.

Ett nav låter dig också ansluta Arlo -kamerorna till HomeKit – så att du kan se filmer i Apple Home -appen, åtminstone i teorin. Vi kunde aldrig få denna integration att fungera.

Det är dock begränsat i användbarhet, eftersom det inte finns någon HomeKit Secure Video -kompatibilitet och HomeKit minskar video till 1080p så att du förlorar de 4K -bilderna du betalade för.

Den främsta anledningen till att spendera $ 300 på den här kameran snarare än att hämta en billigare Pro 4 är den 4K -filmen. Och Ultra 2 sviker inte och levererar skarp video som är konsekvent ljus och färgstark, samt klart definierad även när det finns skuggade områden och ljuspunkter på grund av direkt solljus, tack vare HDR -bildbehandling.

Den 12x digitala zoomen låter dig också komma nära och personligt utan att förlora mycket tydlighet och Ultra 2 lägger till lite extra vind- och brusreducering, vilket verkligen förbättrar ljudkvaliteten på dina filmer och gör tvåvägsljud mycket mer användbart, även om vi har fortfarande en hel del fördröjning.

Andra funktioner

Tillägget av 5 GHz Wi-Fi hjälper till när du använder Arlo inomhus och nära din router (även om det här verkar vara lite slöseri med pengar för att vara ärlig). Men om du använder den inomhus när den är ansluten till 5 GHz går fördröjningstiden som vi ofta upplevde när vi försökte ringa upp livevideo i appen.

Inspelad video spelas upp sömlöst, men appen har många inställningar för att justera din videokvalitet, energihantering och placering. Du kan också ställa in flera aktivitetszoner för att ytterligare minska antalet störningsaviseringar.

Vi saknar dock tillägget av eventuella pre-roll-funktioner med Arlo-kameror, men många av klippen vi fick fångade bara bakänden av åtgärden och vaknade för långsamt för att få hela bilden.

Detta är dock en nackdel med batteridrivna kameror i allmänhet och är den avvägning du gör för flexibiliteten där du kan placera kameran.

Nattvision var mycket bra. Det finns två alternativ – traditionell IR eller färgmatsyn, det senare aktiveras genom att slå på strålkastarljuset.

Vi föredrog IR -mörkerseendet i vår bakgård – där vi kunde få mycket mer detaljer över ett längre avstånd. Men för en uppfart eller vägområde är färgenattningen mer användbar för att identifiera en person, men du tappar viss räckvidd och får en lite bullrigare bild.

Arlo Ultra 2: Batteritid och smarta hemintegrationer

Arlos signaturfunktion är dess trådlösa design. Som en helt batteridriven enhet får du massor av flexibilitet i var du placerar den. Men det betyder också att du måste ladda kamerorna, mycket.

Den Arlo Ultra vi testade tidigare skulle få cirka 3 veckor på en enda laddning, Ultra 2 är betydligt bättre. Men med kameror från Eufy och Blink med 1-2 års batteritid måste Arlo komma ikapp.

För våra tester installerade vi en Ultra 2 på husets sida relativt nära Smart Hub och lämnade den ensam. Den andra flyttade vi runt lite med den för att testa avstånd och positionering. Den där dog efter två veckor, men den stationära hadde fortfarande 43% batteri efter två veckor.

Det kommer inte att göra de sex månader som Arlo säger är genomförbara, men vi hade det på bästa videoinställningar. På inställningen för bästa batterilivslängd skulle den troligtvis hålla minst 3 månader, en klar förbättring jämfört med Ultra men fortfarande inte en nära Eufy och Blink (men de matchar inte Arlo för smarts).

Utöver HomeKit -kompatibilitet fungerar Ultra 2 med Alexa och Google Assistant -aktiverade smarta skärmar för att hämta live säkerhetsflöden på en smart display och med SmartThings, IFTTT och Alexa för att lägga till i smarta hemrutiner.


Lämna en kommentar